- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αυτές τις ημέρες ο χαλβάς έχει την τιμητική του. Ούτε φαντάζεσαι όμως με πόσα διαφορετικά πρόσωπα μπορεί να σε γοητεύσει αυτό το απίθανο γλυκό. Φέτος, φτιάξε λοιπόν αυτή τη συνταγή με την εγγύηση του Μακεδονικού Χαλβά και άφησέ τους όλους με το στόμα ανοιχτό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι.
- Βάζουμε το χαλβά στον μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια, τα βάζουμε στο μπλέντερ με μία κουταλιά ρούμι και τα χτυπάμε χωρίς όμως να τα λιώσουμε.
- Σε μπολ βάζουμε το χαλβά, τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτουμε στα μπολ ανακατεύοντας πάλι με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε την κρέμα δροσερή πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.