A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια με piller, μόνο το κίτρινο μέρος και πολύ προσεκτικά ώστε να μην υπάρχουν ίχνη λευκού που θα κάνει πικρό το limoncello.
- Βάζουμε τις φλούδες σε ένα βάζο με οινόπνευμα και το αφήνουμε στο σκοτάδι για μια εβδομάδα, δέκα μέρες.
- Κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη και το βράζουμε για λίγα λεπτά στη φωτιά.
- Όταν το σιρόπι κρυώσει το ρίχνουμε στο αλκοόλ που έχουμε ήδη φιλτράρει με σουρωτήρι και γεμίζουμε τα μπουκάλια.
- Περιμένουμε 2-3 εβδομάδες πριν βάλουμε το limoncello στην κατάψυξη.
*Η συνταγή είναι της Κωνσταντίνας Μαυροπάνου.