- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Φθινοπώριασε και οι πρώτοι ζεστοί καφέδες βρίσκουν και πάλι τη θέση τους στην καρδιά και στις κούπες μας. Και τι πάει καλύτερα με ένα ζεστό και μυρωδάτο καφέ; Ένα φρεσκοψημένο κέικ, που κρύβει στο υγρό εσωτερικό του λίγο espresso.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί (περίπου 20 Χ 20 εκ.) και έπειτα το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα.
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τον καφέ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε τη σκόνη κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο μέσα σε εκείνο με τα αυγά, το βούτυρο και τον καφέ.
- Ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά ενσωματώνουμε το γάλα (προσοχή πρέπει να είναι χλιαρό!), ανακατεύοντας ελαφρώς.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα μέσα στη ζύμη, σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας καλά.
- Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Το κέικ θα πρέπει να είναι υγρό στο εσωτερικό του, αλλά ψημένο καλά απ’ έξω.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.