ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεμώδες κέικ σοκολάτας

Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325441-671497.jpg

Φθινοπώριασε και οι πρώτοι ζεστοί καφέδες βρίσκουν και πάλι τη θέση τους στην καρδιά και στις κούπες μας. Και τι πάει καλύτερα με ένα ζεστό και μυρωδάτο καφέ; Ένα φρεσκοψημένο κέικ, που κρύβει στο υγρό εσωτερικό του λίγο espresso. 

Υλικά συνταγής
  • 115 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • 120γρ. αλεύρι
  • 220γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • ½ δόση espresso (περίπου 25-30ml)
  • 600ml χλιαρό γάλα
  • Easy
  • 60
  • Fall
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί (περίπου 20 Χ 20 εκ.) και έπειτα το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη άχνη.
  4. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τον καφέ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε τη σκόνη κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο μέσα σε εκείνο με τα αυγά, το βούτυρο και τον καφέ.
  7. Ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά ενσωματώνουμε το γάλα (προσοχή πρέπει να είναι χλιαρό!), ανακατεύοντας ελαφρώς.
  8. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  9. Προσθέτουμε τη μαρέγκα μέσα στη ζύμη, σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας καλά.
  10. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Το κέικ θα πρέπει να είναι υγρό στο εσωτερικό του, αλλά ψημένο καλά απ’ έξω.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ