ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα

Η απόλυτη σοκολατένια εμπειρία!

125307-281323.jpg
Τάσος Αντωνίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322113-649989.jpg

Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό. Η σοκολάτα παραμένει ρευστή ακόμη και όταν κρυώσει το κέικ. Συνοδεύστε με σαντιγί ή παγωτό και απολαύστε!


Μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Υλικά για 8 μερίδες
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο
  • 4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι
  • 3 αυγά
  • 150 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σπασμένη σε κομμάτια
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 300 ml νερό βραστό
  • 25 γρ. κακάο
  • Easy
  • 60
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
  2. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  4. Ενώνουμε το μείγμα στερεών υλικών με το μείγμα υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα.
  5. Ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι.
  7. Σε μπολ ανακατεύουμε το βραστό νερό, με την καστανή ζάχαρη και το κακάο.
  8. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί με το σοκολατένιο σιρόπι.
  9. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ.
  10. Σερβίρεται ζεστό για να ρέει η σοκολάτα από το εσωτερικό του κέικ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ