- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τάσος Αντωνίου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό. Η σοκολάτα παραμένει ρευστή ακόμη και όταν κρυώσει το κέικ. Συνοδεύστε με σαντιγί ή παγωτό και απολαύστε!
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
- Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι.
- Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Ενώνουμε το μείγμα στερεών υλικών με το μείγμα υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το βραστό νερό, με την καστανή ζάχαρη και το κακάο.
- Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί με το σοκολατένιο σιρόπι.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ.
- Σερβίρεται ζεστό για να ρέει η σοκολάτα από το εσωτερικό του κέικ.