- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τάσος Αντωνίου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι λουκουμάδες δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Πόσο μάλλον τούτοι εδώ που ξέρουν από σοκολατένιες βουτιές. Τέλειο γλυκό, κερδίζει επάξια τη θέση του στο πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι με την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (για 30 λεπτά περίπου).
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο βουτάμε κάθε τόσο σε νερό αν κολλάει η ζύμη, κόβουμε λουκουμάδες από τη ζύμη και τους ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζουμε έναν-έναν τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Eτοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτας:
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά, χωρίς να βράσει.
- Βάζουμε σε δύο μπολ τα δύο είδη κουβερτούρας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος σε κάθε μπολ με τις κουβερτούρες.
- Ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν οι δύο γκανάς.
- Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα, επικαλύπτουμε με τα τριμμένα δημητριακά ή το μπισκότο και περιχύνουμε με την γκανάς σοκολάτας και λευκής σοκολάτας.