- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
*Γράφει ο Κωνσταντίνος Τζάθας
Την περασμένη Κυριακή έφτιαξα πρωινό για το πιο όμορφο κορίτσι του κόσμου. Κρουασάν, καφέ και δυο λαχταριστές πορτοκαλάδες. Πήγα να πετάξω 20 τροφαντές και ντούρες πορτοκαλόκουπες, αλλά η οικιακή οικονομία με συνέφερε. Έφτιαξα γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι στο πι και φι.
Εναλλακτική επιλογή οικιακής οικονομίας θα ήταν να ξύσουμε τα πορτοκάλια πριν τα στύψουμε και να κρατήσουμε το ξύσμα στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τις πορτοκαλόκουπες από τις ίνες και τα κουκούτσια έτσι ώστε να μείνει η φλούδα με το λευκό μέρος χωρίς καθόλου ίνες.
- Κόβουμε τις πορτοκαλόφλουδες σε λεπτά στικς (στο μέγεθος ενός σπίρτου) και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό για να ξεπικρίσουν.
- Αφού πάρουν 2-3 βράσεις, πετάμε το νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη βανίλια και 1-2 κούπες νερό.
- Βράζουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι και αφού αφήσουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα βάζουμε στο ψυγείο.