- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η βρώμη είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη και προάγουν αίσθημα κορεσμού. Το πίτουρο βρώμης περιέχει β-γλυκάνη η οποία έχει μια ιδιαίτερα προστατευτική δράση στο πεπτικό σύστημα. Παράλληλα ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βρώμη έχει αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση και συμβάλλει στην μείωση της χοληστερίνης. Με δυο λόγια, η συνταγή αυτή είναι ταυτόχρονα λαχταριστή για τον ουρανίσκο και ευεργετική για τον οργανισμό.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα φρούτα, ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου για γαρνίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αφαιρείς την φλούδα από το πορτοκάλι και το κόβεις σε μικρούς κύβους.
2. Βράζεις το νερό ή το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφού προσθέσεις τις νιφάδες βρώμης θα προσαρμόσεις την φωτιά σε μέτρια ένταση.
3. Ανακατεύεις την μισή ποσότητα από τα κομμάτια πορτοκαλιού στο μείγμα της βρώμης και τα υπόλοιπα τα κρατάς για το τέλος.
4. Όταν το υγρό έχει απορροφηθεί, πασπαλίζεις με αλάτι και το γλυκαντικό που έχεις επιλέξει, ρίχνεις τα κομμάτια σοκολάτας και τα κομμάτια πορτοκαλιού, ανακατεύεις και μεταφέρεις άμεσα στο μπολ σερβιρίσματος έτσι ώστε να μην λιώσει η σοκολάτα.
Φωτογραφίες από Instagram: @misitzi