- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πρόκειται για τη συνταγή της Nestlé για αυθεντικά, κλασσικά, υπέροχα αμερικάνικα μπισκοτάκια. Δεν θυμάμαι σε ποιο site την είχα πρωτοδεί, γιατί την έχω χρόνια στα κιτάπια μου. Την έχω φτιάξει όμως αμέτρητες φορές και έχω μία συμβουλή να δώσω: ποτέ (μα ποτέ), μην τη φτιάξεις για να κεράσεις φίλους και γνωστούς! Αν το κάνεις να είσαι προετοιμασμένος/ η για το αποτέλεσμα: «Μα πότε θα φτιάξεις πάλι εκείνα τα μπισκοτάκια που έφτιαξες (για 100στή φορά) χθες;». Γκρρρ…
Συνοδεύονται υπέροχα με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε καλά τη μαύρη και την άσπρη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο (είναι σημαντικό να το έχουμε αφήσει έξω από το ψυγείο για λίγο) και ομογενοποιούμε το μείγμα με τα χέρια.
3. Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε για λίγο τα δύο αυγά με ένα πιρούνι και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και την μπέικιν σόδα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Αν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται (για να μην κολλάει). Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
4. Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους βάζουμε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε τα μπισκότα σε ό,τι μέγεθος θέλουμε, αρκεί να είναι όλα το ίδιο. Αν τα θες μαλακά, τότε να τα πλάσεις πιο στρουμπουλά, σαν μικρά μπαλάκια, χωρίς να τα πατικώσεις πολύ (αφού ψηθούνε θα πέσουν αρκετά). Αν πάλι τα θες τραγανά, κάνε το ακριβώς αντίθετο.
5. Ψήστε τα στο φούρνο για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από πάνω.