ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Marshbrownie για τη λιγούρα

Μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτήν την ζωή

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316767-624843.jpg

Σε όλους αρέσει το brownie σοκολάτας. Αν υπάρχει κάτι που θα τους άρεσε περισσότερο σε ένα brownie, εκτός από μια μπάλα παγωτό δίπλα, είναι μια στρώση marshmallows και λίγο φιστικοβούτυρο. Απλή διαδικασία, υπέροχο αποτέλεσμα. Απολαύστε το.

Υλικά συνταγής
  • Για το brownie
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 2/3 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο
  • 1 1/4 φλιτζανιού τσιπς σοκολάτας
  • 1 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • --------------------------------
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 σακούλα mini marshmallows
  • 1 1/2 φλιτζανιού τσιπς σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες ρυζιού
  • Medium
  • €€
  • 60
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και 3/4 φλιτζανιού τσιπς σοκολάτας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα, μέχρι να λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Το ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. Βγάζουμε το brownie από το φούρνο και «πασπαλίζουμε» αμέσως πάνω του τα marshmallows. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 3 λεπτά.
  5. Ενώ το brownie ψήνεται, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τα τσιπς σοκολάτας, το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά διαρκώς μέχρι να λιώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις νιφάδες ριζιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 3 λεπτά.
  6. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το στρώμα των marshmallows και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί. Μιαμ μιαμ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ