- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε όλους αρέσει το brownie σοκολάτας. Αν υπάρχει κάτι που θα τους άρεσε περισσότερο σε ένα brownie, εκτός από μια μπάλα παγωτό δίπλα, είναι μια στρώση marshmallows και λίγο φιστικοβούτυρο. Απλή διαδικασία, υπέροχο αποτέλεσμα. Απολαύστε το.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και 3/4 φλιτζανιού τσιπς σοκολάτας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα, μέχρι να λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Το ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. Βγάζουμε το brownie από το φούρνο και «πασπαλίζουμε» αμέσως πάνω του τα marshmallows. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 3 λεπτά.
- Ενώ το brownie ψήνεται, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τα τσιπς σοκολάτας, το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά διαρκώς μέχρι να λιώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις νιφάδες ριζιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 3 λεπτά.
- Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το στρώμα των marshmallows και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί. Μιαμ μιαμ!