- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Μικρές συνταγές για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ο Γιώργος Μπαχτής μας δίνει 5 γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές για να γλυκαθούμε
Επειδή και η νηστεία θέλει τη γλύκα της ο Γιώργος Μπαχτής μας δίνει 5 γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές για να γλυκαθούμε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Ακόμα όμως και αν είστε φανατικοί της νηστείας καταχωρίστε τις στην κατηγορία των πεντανόστιμων light γλυκών λιχουδιών.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
1. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι. Βράζουμε το νερό, τον χυμό πορτοκάλι μαζί με τη ζάχαρη, τη κανέλα, γαρίφαλο, 2 αστερ. γλυκ. και μια φλούδα πορτοκάλι και μόλις βράσει, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε το σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
2. Ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και βάζουμε σε φόρμα. Δένει και πήζει στη φόρμα.
Μους σοκολάτας bitter
1. Χτυπάμε τα 700 γρ. από την κρέμα έως ότου γίνουν σαντιγί. Βράζουμε τα υπόλοιπα 300 γρ. από την κρέμα και τα ομογενοποιούμε με την σοκολάτα μέχρι να γίνουν γκανάζ.
2. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ομογενοποιούμε με τη σαντιγί. Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε σε μπολ.
Ζελέ Φρούτων
1. Βράζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε αφού έχουμε μαλακώσει τις ζελατίνες.
2. Ρίχνουμε ότι φρούτα θέλουμε εκτός από ακτινίδιο (γιατί δεν θα δέσει ποτέ) και σερβίρουμε.
Μους φράουλας
1. Χτυπάμε τα 800 γρ. κρέμας έως ότου γίνουν σαντιγί, ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες.
2. Ομογενοποιούμε με τον πουρέ φράουλας και στο τέλος ενσωματώνουμε τη σαντιγί.
Crême με ταχίνι και μέλι
1. Βράζουμε την κρέμα με το μέλι και το ταχίνι, ρίχνουμε τις ζελατίνες και τον χαλβά.
2. Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε.