- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια ανάσα μας χωρίζει από τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, τις βουτιές στη θάλασσα και τις αγαπημένες μας γρανίτες που μας δροσίζουν γλυκά κάθε στιγμή της ημέρας. Τι καλύτερο από μια σπιτική γρανίτα που έχει υπέροχη γεύση, αλλά όχι τεχνητές χρωστικές και συντηρητικά;
Συνδυάστε το εξωτικό μάνγκο, με το θρεπτικό πορτοκάλι και το δροσιστικό γιαούρτι, σε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή από το «6bittersweets» και φυλάξτε το καλοκαίρι στην κατάψυξή σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Γεμίζουμε το κάτω μέρος της φόρμας με γιαούρτι (όσο εσείς επιθυμείτε), και στη συνέχεια το αφήνουμε να παγώσει όσο ετοιμάζουμε τον πουρέ μάνγκο, αλλά για τουλάχιστον 30 λεπτά.
2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 3 με 4 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
3. Χτυπάμε τα κομμάτια μάνγκο με το χυμό πορτοκαλιού στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
4. Γεμίζουμε τη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τοποθετούμε τα ξυλάκια και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
5. Λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα, βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για να αφαιρέσουμε τις γρανίτες.
Απολαμβάνουμε!