Ζεσταθήκατε ή όχι ακόμα; Εμείς «καψώσαμε» πάντως κι αρχίσαμε να ψάχνουμε συνταγές για σπιτική λεμονάδα. Ξέρεις, απο εκείνη που σε κέρναγε η γιαγιά ή η θεία στο χωριό, και τη χαιρόσουν 2 φορές περισσότερο γιατί είναι και λιποδιαλυτική. Ε λοιπόν, βρήκαμε πολλές συνταγές, παραδοσιακές και εκμοντερνισμένες, αλλά ξεχωρίσαμε εκείνη στο runningtothekitchen.com με φράουλες και βασιλικό. Θα σου πάρει μόνο 5 λεπτά για να τη φτιάξεις, αλλά θα την απολαμβάνεις για ώρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ρίχνουμε τις φράουλες, το βασιλικό, το χυμό και πολτό λεμονιού και το μέλι σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές.
2. Ρίχνουμε περίπου ¼ του φλιτζανιού πουρέ σε ένα ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε νερό μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
3. Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουταλάκι.
Απολαμβάνουμε!