ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φραουλόταρτα

Για να δούμε τι ξέρουμε για τις φράουλες

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316734-624798.jpg

Για να δούμε τι ξέρουμε για τις φράουλες. Είναι κόκκινες, βγαίνουν την άνοιξη και είναι πεντανόστιμες. Γνωρίζατε όμως και για τα αμέτρητα οφέλη που αυτά τα θεϊκά φρούτα προσφέρουν στην υγεία μας; Το φυλλικό οξύ που περιέχουν βοηθά στην αιμοποίηση και την πρόληψη των αναιμιών, της νόσου Alzheimer, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά, ενώ γενικότερα οι φράουλες βοηθούν στην μείωση των φλεγμονών στο πεπτικό σύστημα, στην σωστή ρύθμιση και λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, στη μείωση της πίεσης του αίματος, στην φυσική λεύκανση των δοντιών, στην απομάκρυνση της πλάκας και της πέτρας ενώ ενισχύουν και την υγεία των ούλων.

Με αυτά κατά νου, ψάξαμε να βρούμε μια ωραία συνταγή -απαραιτήτως με φράουλες- για το καλοκαιρινό μας επιδόρπιο. Μας κέρδισε εκείνη στο lemontreedwelling.com γιατί είναι εύκολη και γευστικό-τα-τη.

Υλικά συνταγής
  • Για την βάση:
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι
  • ----------------------------
  • Για τη γέμιση:
  • 500 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 πακέτο (170 γρ.) ζελέ φράουλα
  • Περίπου 3 κιλά φράουλες (καθαρισμένες από το κοτσάνι)
  • Easy
  • €€
  • 60
  • Summer
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  2. Τα βάζουμε σε ένα -επαλειμένο με βούτυρο ή λάδι- βαθύ στρογγυλό ταψάκι για τάρτες και τα πατικώνουμε. Ψήνουμε στους 180-190 C για 10 λεπτά.

Για την γέμιση

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο και τα βράζουμε, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να πήξει. 
  2. Προσθέτουμε το ζελέ φράουλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε τις φράουλες και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι της πίτας.
  4. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Προαιρετικά το σερβίρουμε με σαντιγύ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ