- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ζουμερά ροδάκινα, φρέσκο βούτυρο, δροσερή κρέμα μασκαρπόνε και καβουρδισμένα αμύγδαλα…Αυτή η συνταγή είναι απλά υπέροχη. Ή ίσως είναι υπέροχη ακριβώς επειδή είναι απλή. Δοκίμασέ την πριν φύγει το καλοκαίρι και πάρει μαζί του τα ωραία αυτά φρούτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, βγάζοντας τα κουκούτσια τους.
- Βάζουμε τα ροδάκινα σε ένα ταψάκι και πάνω από κάθε ροδάκινο ρίχνουμε ένα μικρό κύβο βουτύρου.
- Περιχύνουμε με μέλι (μπορείτε να ρίξετε όσο μέλι θέλετε, αλλά θυμηθείτε ότι τα ροδάκινα είναι ήδη αρκετά γλυκά, οπότε συγκρατηθείτε και μην το παρακάνετε).
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (θέλουν προσοχή).
- Ενώ τα ροδάκινα ψήνονται, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τo μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
- Όταν τα ροδάκινα αρχίζουν να βγάζουν φουσκαλίτσες, τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε μαζί με την κρέμα.
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα αμύγδαλα. Θεϊκό;