- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
H Anna-Maria Barouh στο βιβλίο της δίνει χρήσιμες οδηγίες για το γιορτινό τραπέζι και όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές. Διαλέξαμε την πιο ωραία.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ 2-3 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
- Στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.
- Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι πολύ σιγά και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί (40x28) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και το ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε πάνω από μια πετσέτα, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα από το πάνω μέρος, την αντικαθιστούμε με καινούργια και τυλίγουμε πολύ απαλά (μαζί με την πετσέτα) σε ρολό.
- Μόλις κρυώσει το κέικ, ξετυλίγουμε προσεκτικά το ρολό και αφαιρούμε τη λαδόκολλα, απλώνουμε τη σάλτσα βατόμουρο και από πάνω την κρέμα σαντιγί και ξανατυλίγουμε.
- Προσθέτουμε τα βατόμουρα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σάλτσα βατόμουρο
- Βάζουμε τα κατεψυγμένα βατόμουρα (περιμένουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν λίγο) στο μούλτι και τα λιώνουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και, μόλις πάρει μια βράση, αφαιρούμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
*Από το βιβλίο «Χριστούγεννα στο Σπίτι - Celebrating Christmas», (εκδ. Πατάκη), σελ. 280