- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κέικ με κόκκινες μάντολες Κεφαλονιάς Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Σε όλο το νησί θα βρούμε τις περίφημες μάντολες Κεφαλονιάς. Έχουν επιρροές από τη νότια Γαλλία, είναι κατακόκκινες κι αμυγδαλένιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μπλέντερ αλέθουμε τις μάντολες σε σκόνη.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη έως ότου να αφρατέψουν πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη από τις μάντολες και το αλεύρι, και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
- Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20-22 εκ. στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30-35 λεπτά περίπου.
- Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω.
- Το κέικ βγαίνει υγρό.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.