ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια μπεσαμέλ

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
Παστίτσιο
  • UPD
  • 62222-137653.jpg
    A.V. Team
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η μπεσαμέλ είναι μία από τις βασικές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας, αλλά και απαραίτητο συστατικό σε αγαπημένα πιάτα της ελληνικής παράδοσης. Ποιος μπορεί να φανταστεί τον μουσακά, το παστίτσιο ή τα παπουτσάκια χωρίς μία πλούσια στρώση μπεσαμέλ από πάνω τους; Πολλοί πιστεύουν ότι η μπεσαμέλ είναι δύσκολη στην παρασκευή της, στην πραγματικότητα, όμως, έχει δύο βασικά μυστικά, που αν τα ακολουθήσεις κατά γράμμα η επιτυχία είναι εγγυημένη: 1. Η ποσότητα βουτύρου και αλευριού που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια με ακρίβεια γραμμαρίου. 2. Το μυστικό για να μη σβολιάσει ποτέ η μπεσαμέλ είναι ένα: ανακάτεμα, ανακάτεμα, ανακάτεμα!

Παστίτσιο
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Easy
  • 30
  • All
  • γαλλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  2. Στη συνέχεια, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να σπάσουν όλοι οι σβόλοι που θα δημιουργηθούν.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει μία βράση. Από τη στιγμή που θα αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στη μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.

Tip: Το μυστικό για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ είναι το συνεχές ανακάτεμα έτσι ώστε να σπάσουν όλοι οι σβόλοι!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ