Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της Πέμπτης 03.10.2024

Τοξότη μου, σήμερα θέλεις να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα με τους φίλους σου και να βελτιώσεις το κλίμα ανάμεσά σας

Αγγελική Μανουσάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Ζώδια της Πέμπτης 03.10.2024: Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις από την Αγγελική Μανουσάκη

Κριός
Κριέ μου, σήμερα το κλίμα με τους συνεργάτες φαίνεται να είναι αρκετά τεταμένο. Από το πρωί νιώθεις πως δεν γίνεσαι αντιληπτός σε αυτά που λες και πως δεν λαμβάνουν καν υπόψη τους τις προτάσεις που ρίχνεις στο τραπέζι. Από την άλλη, κι εσύ σήμερα θέλεις να κινηθείς πιο συνεργατικά με τους άλλους, όμως δε φαίνεται να τους αφήνεις περιθώρια για να πουν τη γνώμη τους ή να βοηθήσουν στο να βελτιωθούν οι ιδέες που έχεις. Από την άλλη, στο σπίτι υπάρχει μια ένταση και η ατμόσφαιρα σα να μυρίζει μπαρούτι. Είναι σημαντικό να προσέξεις τι θέματα θα θίξεις σήμερα και πόσο «επιθετικά» θα κινηθείς για να πάρεις αυτό που θέλεις. Ίσως να μην είσαι ο μόνος με νεύρα και καλύτερα να σκεφτείς να δοκιμάσεις έναν πιο διαλλακτικό τρόπο έκφρασης και όχι την κατά μέτωπο επίθεση. 

Ταύρος
Στη δουλειά τα πράγματα είναι κάπως περίεργα και τεταμένα σήμερα, Ταύρε μου. Από το πρωί είσαι σε μια φάση που χρειάζεται να δείχνεις κάπως πιο άμεσα τα αντανακλαστικά σου και να διαχειριστείς καταστάσεις για να πέσουν οι τόνοι. Από την πλευρά σου όμως δεν είσαι σε φάση που θα ανεχτείς πολλά και οι απαντήσεις που θα δώσεις θα είναι ξεκάθαρες και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Συναισθηματικά έχεις μια φόρτιση που θα σε δυσκολέψει να βάλεις σε σειρά το τι πρέπει να κάνεις και θα αποδιοργανωθείς. Από την άλλη, παρατηρείς και κάποιες συμπεριφορές στην παρέα που σε προβληματίζουν, που σε κάνουν να σκέφτεσαι περισσότερο, προσπαθώντας να καταλάβεις και να πάρεις μια απόφαση για το πώς πρέπει να κινηθείς κι εκεί. Καλό είναι να μην κινηθείς εκεί εν θερμώ, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί μια απόσταση χωρίς λόγο. 

Δίδυμοι
Δίδυμέ μου, σήμερα είσαι σε μια φάση που θέλεις απλά να εκφραστείς και να κάνεις αυτά που σου αρέσουν, χωρίς να χρειαστεί να εξηγήσεις τι και πώς σε κανέναν. Έχεις μια δημιουργική διάθεση να κάνεις πολλά. Θέλεις να διασκεδάσεις και να εστιάσεις σε πράγματα που θα σε βοηθήσουν να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου ακόμα πιο εύκολα. Ίσως δεν είσαι σε φάση να κάνεις υποχωρήσεις σε κάποια πράγματα και μπορεί να διεκδικήσεις κάπως πιο έντονα αυτά που θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις και πολλά-πολλά. Αυτό που θέλω να προσέξεις είναι το οικονομικό σου. μπορεί να κάνεις «επενδύσεις» σε πράγματα που θα βελτιώσουν την εμφάνισή σου, ενώ και η ηρεμία είναι κάτι που θα εκτιμήσεις πολύ. Αν υπάρχουν ζητήματα στη δουλειά που σε αγχώνουν, καλό είναι να τα μελετήσεις πριν πάρεις την όποια απόφαση. 

Καρκίνος
Λίγες στιγμές ηρεμίας ψάχνεις σήμερα, Καρκίνε μου, προσπαθώντας να βρεις αυτή την αρμονία και την ησυχία που θα σε βοηθήσει να γεμίσεις κάπως πιο εύκολα τις μπαταρίες σου. Από το πρωί όμως νιώθεις πως όλοι προσπαθούν να σε φτάσουν στα άκρα και να σε οδηγήσουν σε έντονες αντιδράσεις. Καλά, όχι ότι κι εσύ μπορείς να παραμείνεις ψύχραιμος, αφού όλα σε ενοχλούν με το παραμικρό σήμερα. Καλό είναι να προσέξεις τις αντιδράσεις σου σε συζητήσεις με την οικογένεια και να μην αφήσεις το πράγμα να ξεφύγει. Μπορεί εσύ να θέλεις να κάνεις κάποια πράγματα με το δικό σου τρόπο, δεν είναι λίγα όμως και αυτά που θα ακούσεις. Αν δεν είναι σίγουρος για αυτά που σκέφτεσαι ή νιώσεις έστω και για μια στιγμή, μέσα σε μια διαύγεια λογικής σήμερα, πως κάπου πας να πεις χοντράδα, πάρε ανάσα και ξανασκέψου το.

Λέων
Λέοντά μου, ξεκινάς με ανακοινώσεις σε δικούς σου ανθρώπους, ενημερώνοντάς τους σήμερα για το ποια σκέφτεσαι να είναι τα επόμενά σου βήματα. Εσύ φαίνεται να έχεις ένα πολύ ξεκάθαρο πλάνο στο κεφάλι σου, όμως θα ακούσεις και αρκετά ενδεχόμενα που θα νιώσεις να σου κόβουν τη φόρα και να μαζευτείς κάπως. Οι συζητήσεις που γίνονται θα είναι αρκετά έντονες και θα πεις πράγματα που δεν έχεις πει μέχρι στιγμής. Θα βγάλεις στην επιφάνεια στιγμές που σε έχουν ενοχλήσει ή ακόμα και πονέσει στο παρελθόν, για να δείξεις πως το ότι δεν έδειξες κάτι δε σημαίνει πως το πέρασες και στο ντούκου. Από την άλλη, σκέφτεσαι μήπως είναι καλή στιγμή για να ξεκόψεις κάποιες συμπεριφορές που νιώθεις να σε κοντρολάρουν μέσα από το φόβο σου. Ίσως από την άλλη χρειαστεί να ξεκαθαρίσεις στα σοβαρά και μια κατάσταση στα προσωπικά σου. 

Παρθένος
Αυτό που έχεις πολλές ιδέες, Παρθένε μου, και θέλεις να το κάνεις πράξη όλες σήμερα σε βάζει σε μια διαδικασία να εξετάσεις το πόσο μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά. Σίγουρα θα χρειαστεί να δώσεις βάση σε λεπτομέρειες και να εξετάσεις προσεκτικά τα ενδεχόμενα που έχεις. Το θέμα είναι πως δεν είσαι σε φάση σήμερα να ακούσεις όχι, ούτε όμως και να αφήσεις αναπάντητα αρνητικά σχόλια που θα γίνουν. Ειδικά με την παρέα, οι τόνοι μπορεί να ανέβουν αρκετά εύκολα και να μιλήσεις και πάλι έξω από τα δόντια, άμεσα, χωρίς σχόλια και μπηχτές που θα παραδώσουν το μήνυμα. Από την άλλη, υπάρχει μια τάση να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και μέσα σε συνεργασίες τραβώντας γραμμές σε συνεργάτες, προκειμένου να τους δώσεις να καταλάβουν πως δεν μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα και εις βάρος σου. 

Ζυγός
Υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα που σε απασχολούν από το πρωί, Ζυγέ μου, και δεν ξέρεις πώς να τα εκφράσεις και πώς να τα διαχειριστείς. Μπορεί να νιώθεις σίγουρος για τις αποφάσεις που πήρες, όμως κάτι μέσα σου σε τρώει. Η ένταση φαίνεται να είναι και σήμερα αρκετή και δεν έχεις σκοπό να κάνεις υποχωρήσεις σε πράγματα που θέλεις, ενώ δεν θα αφήσεις κανέναν να μειώσει και την αξία σου. Από την άλλη, στη δουλειά υπάρχει ένα κλίμα που σου δείχνει πως πρέπει να βάλεις όρια. Το ότι δε νιώθεις έτοιμος να το κάνεις ξεκάθαρα δε βοηθά, ενώ χρειάζεται να περιορίσεις τις αναλύσεις μέσα στο κεφάλι σου, προκειμένου να δεις τι είναι καλύτερο να γίνει. Είναι σημαντικό να πεις αυτά που θέλεις και να εκτονώσεις την ένταση που έχεις για να μπορέσεις να νιώσεις έτοιμος και να δουλέψεις πάνω στο νέο ξεκίνημα που θέλεις να κάνεις.   

Σκορπιός
Σήμερα, Σκορπιέ μου, θέλεις την ησυχία σου. Τα νεύρα σου δεν είναι και στα καλύτερά τους και το μόνο που θέλεις είναι να κάνεις τη δουλειά σου, να μην ασχοληθείς με τίποτε άλλο, και κυρίως με οτιδήποτε έχεις την αίσθηση ότι μπορεί να σε εκνευρίσει και να σε ταράξει. Από το πρωί υπάρχει μια περίεργη κινητικότητα που σε βάζει σε σκέψεις και ίσως σου στέλνει έμμεσα κάποια πρώτα μηνύματα. Ωστόσο, εσωτερικά είσαι σε μια φάση που έχεις πολλά να διαχειριστείς σε ψυχολογικό επίπεδο και δύσκολα μπορείς να κάνεις δυο πράγματα μαζί. Θα σκεφτείς να μιλήσεις κάποια δικά σου άτομα, πιστεύοντας πως μια δεύτερη ματιά μπορεί να δει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Υπάρχουν πολλές απόψεις που θα ακουστούν για το τι μπορεί να συμβαίνει παρασκηνιακά και στα πιο παρατραβηγμένα είσαι έτοιμος σήμερα να ρίξεις Χ. 

Τοξότης
Τοξότη μου, σήμερα θέλεις να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα με τους φίλους σου και να βελτιώσεις το κλίμα ανάμεσά σας. Αυτό που μπορεί να δεις όμως είναι πως δεν υπάρχει αυτή η διάθεση και από τη δική τους πλευρά. Σα να θέλουν να σου πουν πράγματα που κρατάνε καιρό και που εσύ δεν έχεις καταλάβει. Από την άλλη, κι εσύ έχεις να τους πεις πολλά και να απαντήσεις καταλλήλως, δείχνοντας την ενόχλησή σου στην πρώτη ευκαιρία. Η μέρα έχει ένταση και μια ψυχολογική ανησυχία πως κάτι πρέπει να κάνεις για να το βγάλεις όλο αυτό από μέσα σου. Πέρα από αυτό, σήμερα είναι σημαντικό να πάρεις κάποιες προσεκτικές αποφάσεις για ζητήματα που αφορούν το σπίτι ή κάποιες οικογενειακές καταστάσεις. Θα βρεθείς σε ένα δίλημμα, όμως αν τα βάλεις κάτω και τα ξεχωρίσεις, θα δεις τα πράγματα πιο καθαρά. 

Αιγόκερως
Αιγόκερέ μου, σήμερα σε θέλω ψύχραιμο. Μπορεί να είσαι σε μια φάση που να έχεις αλλαγές σε δουλειά και σπίτι, όμως χρειάζεται να κρατήσεις κάποιες ισορροπίες και να δείξεις προς τα έξω πως παρά το βεβαρημένο σου πρόγραμμα δεν έχει αλλάξει και πως μπορείς να διαχειριστείς και σήμερα το κάθε τι που θα σου συμβεί. Με κάποιους συνεργάτες το κλίμα είναι τεταμένο και θα σου πρότεινα μην τεντώσεις κι άλλο το σχοινί. Άκου τι έχουν να σου πουν και δώσε βάση σε λεπτομέρειες που θα ειπωθούν ακούσια, πάνω στην ένταση της στιγμής. Από την άλλη, αν είσαι σε φάση που έχεις επαγγελματικές διαπραγματεύσεις, προσπάθησε να κινηθείς διπλωματικά και να πάρεις αυτό που θέλεις χωρίς τελεσίγραφα και οριστικά «όχι». Ναι, δε θες μισόλογα σε αυτό το κομμάτι, όμως και μέσα σου δεν ξέρεις τι είναι καλύτερο, επομένως γιατί να κλείσεις σήμερα μια πόρτα που θα σου πάει καλά;

Υδροχόος
Παρατηρείς διάφορα να συμβαίνουν γύρω σου, Υδροχόε μου, ασχέτως αν σε επηρεάζουν άμεσα ή όχι και νιώθεις την ανάγκη να κάνεις κάτι για αυτό. Μπορεί να βρεις ευκαιρίες για να βελτιώσεις την οπτική σου σε κάποια πράγματα μέσα από συζητήσεις ή από κάποιες πιο φιλοσοφικές αναζητήσεις και απορίες που θα σου γεννηθούν μέσα στη μέρα. Αυτό που δε θα ανεχτείς με τίποτα είναι να αμφισβητήσουν τις απόψεις σου ή να προσπαθήσουν να σου δείξουν πως έχεις άδικο σε αυτά που λες. Ειδικά πάνω σε ζητήματα που αφορούν τη δουλειά σου ή το πώς κινείσαι μέσα στην καθημερινότητά σου. Εκεί είσαι έτοιμος να περάσεις άμεσα στην αντεπίθεση και μετά… χαμός. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις και να δεις τι σε φέρνει όντως σε δύσκολη θέση όμως και τι απλά λέγεται να σε τσιγκλήσουν οι άλλοι. Μην αναλώνεις την ενέργειά σου στο οτιδήποτε.

Ιχθύες
Από τη μία, Ιχθύ μου, σκέφτεσαι πως είναι μια μέρα που χρειάζεται να δεις κάποια πράγματα κατάματα και να αποδεχτείς καταστάσεις που σε απασχολούν, προκειμένου να τις δουλέψεις ουσιαστικά και από την άλλη δεν ξέρεις αν όντως μπορείς να το διαχειριστείς όλο αυτό. Στα προσωπικά σου είναι πολύ εύκολο να πεις πράγματα που έχεις παρατηρήσει και σε ενοχλούν αφιλτράριστα ή να πάρεις πιο προσωπικά πολλά από αυτά που θα ακούσεις και να θυμώσεις, ενώ είσαι αποφασισμένος να απαντήσεις την κατάλληλη στιγμή. Τώρα, αυτό που χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη βάση είναι και το οικονομικό σήμερα, καθώς μπορεί να ξεσπάσεις σε ψώνια που είναι εντελώς αχρείαστα και πάνω στα νεύρα σου. Ένα ακόμα που θα παίξει πολύ σήμερα είναι και το ότι θα σκεφτείς πώς θα μπορούσες να χειριστείς κάποια περιστατικά που δεν έχεις δουλέψει μέσα σου και πώς θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί.