Cosmic Telegram

Τα Ζώδια του μήνα | Οκτώβριος 2024

Πάρα πολύ ζόρικος ο προηγούμενος μήνας κι εσύ τον αποχαιρετάς με μια μεγάλη και ηρωική έξοδο Διδυμάκι μου

Αγγελική Μανουσάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cosmic Telegram: Η Αγγελική Μανουσάκη κάνει τις μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις του Οκτωβρίος 2024

Κριός
Καλό μήνα, αγαπητέ μου Κριέ! Ο Οκτώβρης προβλέπεται ένας μήνας αλλαγών. Εγώ δεν θα τον έπαιρνα τόσο από τρόμο γιατί τα θέματα που πραγματικά σε αφορούν δεν έρχονται στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα. Η οργάνωση των επαγγελματικών σου είναι αυτό που σε καίει, και τα πας λαμπρά. Ευτυχώς αυτή η τρομακτική έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού, στις 2/10, έχει αξιολογηθεί ως τρομακτική ναι μεν, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο – ψιλοχέστηκες κιόλας. Εσένα σε αφορά μόνο ό,τι έχει να κάνει με τις πιο κοντινές σχέσεις και συνεργασίες, αλλά θα έλεγε κανείς πως είναι πράγματα που έχεις βάλει κάτω από το χαλάκι πολύ καιρό. Θα σου πρότεινα να μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Εσύ που είσαι ελεύθερος, δεν αποκλείεται να γνωρίσεις τον έρωτα που θα σε ταράξει. Εσύ πάλι που δεν είσαι ελεύθερος, σίγουρα μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους βάζοντας όρια με όχι και τόσο ειρηνικό τρόπο. 

Ταύρος
Αγαπητό Ταυράκι, καλό μήνα! Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται, λέει πολύ σοφά ο λαός. Θέματα εργασιακά τα οποία είχαν τεθεί στο παρελθόν, έρχονται για να λυθούν μια και καλή, καθώς δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω. Εσύ που έχεις κάποια νομική διαμάχη ή περιμένεις την εξέλιξη ενός ζητήματος μέσω δικαστηρίου ή αν εκκρεμεί κάποιο συμβόλαιο, είναι καλή περίοδος να διευθετηθεί. Παρ’ όλο που υπάρχει γενικότερα μια ένταση στην ατμόσφαιρα, αντιλαμβάνεσαι πως η ένταση προκύπτει από τις αναβολές και τις καθυστερήσεις, για τις οποίες όμως δεν ευθύνεσαι εσύ. Η επιμονή και το πείσμα αυτόν τον μήνα δεν είναι σύμμαχοί σου. Άσκοπα έξοδα δεν ενδείκνυνται. Εσύ που είσαι σε μια μόνιμη σχέση, μην εκβιάζεις τις καταστάσεις για να το πας εκεί που θες – άστο να πάει από μόνο του. Εσύ που είσαι ελεύθερος, να ξέρεις πως και λίγη επιπολαιότητα σε αυτή τη ζωή δεν βλάπτει. 

Δίδυμοι
Διδυμάκι μου, καλό μήνα εύχομαι! Πάρα πολύ ζόρικος ο προηγούμενος μήνας κι εσύ τον αποχαιρετάς με μια μεγάλη και ηρωική έξοδο. Η ηλιακή έκλειψη (στις 2 του μήνα) σε βοηθά να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου, αλλά και να αναπτύξεις το υπάρχον εισόδημά σου. Ο Δίας στο ζώδιό σου σίγουρα σε βοηθάει να δώσεις λύσεις σε προβλήματα, αλλά και σε θέματα που αφορούν επικοινωνίες και δημόσιες σχέσεις. Η πίεση δεν θα λείψει, όπως επίσης ούτε και οι τάσεις φυγής. Δεν ξέρω κατά πόσο σε συμφέρει τώρα να απομονωθείς, καθώς θα υπάρξουν πολλές κρυφές ευκαιρίες. Το γκομενικό δεν είναι αυτό που σε αφορά στην παρούσα φάση. Παρ’ όλα αυτά, κάτι που στην αρχή μπορεί να μη σου φαίνεται τόσο wow, ίσως εξελιχθεί σε κάτι πιο ουσιώδες για εσένα που είσαι ελεύθερος. Εσύ που έχεις κάποια σχέση, σου υπόσχομαι πως δεν θα χρειαστείς επέμβαση ανόρθωσης γλουτών (κοινώς δεν θα σου πέσει ο κώλος) να παραδεχτείς ότι κι εσύ είσαι κάπου λάθος.

Καρκίνος
Καλό μήνα, φίλε Καρκίνε! Πάρα πολύ φορτισμένος ο μήνας, με πάρα πολλή πληροφορία, με λίγο drama – όσο πατάει η γάτα (με πατούσα ελέφαντα). Ο Άρης από το ζώδιό σου, θέτει στο προσκήνιο θέματα ηγετικότητας, αλλά και νευρικότητας. Απόφυγε τα οικονομικά ρίσκα και εστίασε περισσότερο στο ζήτημα της επαγγελματικής διεκπαιρέωσης. Θέλω να μην κινηθείς με τη λογική του Scar από τον «Βασιλιά των λιονταριών», δεν ενδείκνυται να πατάμε επί πτωμάτων για να επιδιώξουμε την οποιαδήποτε επιτυχία. Στα ερωτικά τώρα, το κλίμα είναι λίγο ταλαίπωρο, καθώς πολλές φωνές, πολλή ασυνεννοησία και πολύ drama, για σένα που είσαι σε σχέση. Όμως προκύπτουν ευκαιρίες που φανερώνουν δρόμους ειρήνευσης. Για σένα που δεν είσαι σε κάποια σχέση, θα αναστενάξουν οι σομιέδες αυτόν τον μήνα, θέλω να πιστεύω, καθώς ευκαιρίες θα υπάρξουν και είναι κρίμα να τις χάσεις. 

Λέων
Καλό μήνα, Λιονταράκι μου! Η προσωπική ανάπτυξη είναι το κέντρο βάρους αυτόν τον μήνα, καθώς βάζεις στόχο να αποτοξινωθείς από οτιδήποτε τοξικό έχεις εντάξει οικειοθελώς στη ζωή σου κι αυτό έχει αντίκτυπο στη διάθεσή σου. Αλλά πώς θα φας αν δεν μαγειρέψεις; Δεν γίνεται συνέχεια να παραγγέλνεις. Παρ’ όλα αυτά δείχνει λίγο οίκτο το σύμπαν κι ο Δίας στους Διδύμους κρατά ζωντανό το σθένο και τη λαχτάρα σου να ξεπεράσεις τα εμπόδια που βρίσκεις στον διάβα σου. Αν προκύψουν διαφωνίες στο περιβάλλον εργασίας, σήκω και φύγε – μην πάρεις μέρος σε φτηνές διενέξεις. Προσπάθησε να είσαι ρεαλιστής και αντικειμενικός απέναντι στις καταστάσεις, όχι delulu και ρομαντικός. Στα γκομενικά σου, είσαι πιο συμφιλιωμένος με την ιδέα των νέων καταστάσεων. Πάνω απ' όλα πρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου και να εστιάσεις εκεί. Είναι μια νέα περίοδος σε αυτόν τον τομέα και θέλει λίγη προσοχή. 

Παρθένος
Αγαπητέ μου Παρθένε, καλό μήνα! Σε συναισθηματικό επίπεδο θα κινηθούν τα δρώμενα αυτόν τον μήνα, Παρθένε μου, καθώς αποτελεί σημαντικό γνώμονα για την εξέλιξή σου και από άποψη σχέσεων, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Στις αρχές του μήνα θα υπάρχει ένα αποκαλυπτικό τοπίο με την έκλειψη στον 12ο οίκο σου. Θα υπάρξει αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, όπου at the end of the day, θα έχει να κάνει με την αυτοβελτίωσή σου. Προσπάθησε να τακτοποιήσεις οικονομικές εκκρεμότητες ή και χρέη που μπορεί να έχεις. Η προσφορά και η ζήτηση σε όλους τους τομείς δεν θα λείψει αυτόν τον μήνα. Μη βιάζεσαι να υπογράψεις το οτιδήποτε, σκέψου το πρώτα. Στα ερωτικά τώρα, ισχύει το παραπάνω με την υπογραφή, είτε είσαι δεσμευμένος είτε ελεύθερος. Και για να περάσουμε στη μετάφραση, οι δεσμευμένοι μην υπόσχεστε πράγματα που δεν μπορείτε να υλοποιήσετε και οι αδέσμευτοι ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε.  

Ζυγός
Φίλε Ζυγέ, εύχομαι καλό μήνα! Τα επαγγελματικά σου πρόκειται να έρθουν στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα και αυτό είναι μάλλον για καλό. Από τη μία, οι συνθήκες θα αλλάξουν κι αυτό αρχικά θα σε απορρυθμίσει. Από την άλλη, όμως, να ξέρεις πως οι συνθήκες αυτές θα είναι σίγουρα καλύτερες απ' ότι ήταν πριν, άρα όλα καλά, σωστά; Γενικώς προσπάθησε κι εσύ να χαλαρώσεις λίγο, γενέθλια έχεις. Σε ερωτικό επίπεδο, θα φανείς κάπως απαιτητικός να πω; Κάπως δυσκοίλιος να πω; Αν είσαι ελεύθερος, να σου πω πως το σύμπαν σου φυλάει σίγουρα έναν νέο έρωτα. Επίσης, δεν αποκλείεται να θελήσεις ή και να χρειαστεί να επανεξετάσεις έναν παλαιότερο έρωτα. Αν πάλι τώρα είσαι σε κάποια σχέση, μη ζητάς κάθε τρεις και λίγο επιβεβαίωση από το ταίρι σου δημιουργώντας drama, καθώς κάποια πράγματα οφείλεις να τα αφουγκράζεσαι και να μην πρήζεις. 

Σκορπιός
Καλό μήνα, αγαπητέ Σκορπιέ! Ένας μήνας με πολλή δουλειά αλλά κυρίως και πολλή κούραση θα είναι ο Οκτώβρης, καθώς αναλαμβάνεις καινούργια projects ή γενικότερα περισσότερες αρμοδιότητες. Η έκλειψη στις 2 του μήνα, φέρνει κλείσιμο κύκλων που ψιλοκούρασαν το προηγούμενο διάστημα. Όχι μόνο αυτό, αλλά και ξαφνικές εκλάμψεις συνειδητοποιήσεων, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν υπήρξες όντως τόσο στόκος ή αν δεν ήταν τόσο προφανές. Ίσως τώρα είναι η στιγμή να αφήσεις πίσω κάποιους φόβους ή άγχη που είχες στο παρελθόν και να προχωρήσεις, εφαρμόζοντας τις νέες ιδέες και τα θέλω που παίζουν τώρα στο μυαλό σου. Στο ερωτικό κομμάτι, τα πράγματα έχουν τα φόντα να πάνε από το καλό στο ακόμα καλύτερο. Εσύ που είσαι ελεύθερος, επιδίωξε να κάνεις το πρώτο βήμα και δεν θα χάσεις. Εσύ πάλι που είσαι δεσμευμένος, μπορείς να βρεις μια κοινή γραμμή πλεύσης και επικοινωνίας με το ταίρι σου.  

Τοξότης
Τοξοτάκι μου καλό, καλό μήνα! Ο Οκτώβρης είναι ένας πολύ θετικός μήνας για σένα, καθώς εκτός από ενέργεια θα σου δώσει και πολλή θετική σκέψη και δράση. Θα καταφέρεις τώρα να βρεις λύσεις γύρω από τα επαγγελματικά και κατ' επέκταση τα οικονομικά σου, κάτι που θα σου τονώσει πολύ την αυτοπεποίθηση. Θα καταλάβεις γιατί πολλά από τα ζητήματα που αφορούν τη δουλειά πήγαν τόσο κώ@ος παλαιότερα και τώρα θα δομίσεις πολύ καλύτερα το πρόγραμμά σου. Γενικά όμως, πριν από κάθε σου βήμα, να ελέγχεις τις καταστάσεις καλά, έτσι; Στα γκομενικά σου, ο Δίας από τους Διδύμους σού δίνει ένα χέρι βοηθείας. Έτσι, εάν ανήκεις στους ελεύθερους, να ξέρεις πως όσο καιρό ακούς ότι μένει ο Δίας απέναντί σου, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βρεις το καρμικό σου, τον έρωτα της ζωής σου που λέμε. Εάν ανήκεις στους δεσμευμένους, μάθε να δίνεις χρόνο στις καταστάσεις... οι εθνικοί κήποι δεν έγιναν σε μία μέρα. 

Αιγόκερως
Καλό μήνα, φίλε Αιγόκερε! Πολύ σημαντικός αυτός ο μήνας, κυρίως για τα επαγγελματικά σου και για τη φήμη σου. Ανοίγονται νέοι δρόμοι, νέες ευκαιρίες ή γίνεται αναβάθμιση ήδη υπαρχόντων καταστάσεων. Εντάξει, δεν το συζητώ… θα σου φύγει ο κω@@ αυτό τον μήνα. Και δεν είναι σιωπηλά τα αστρολογικά φαινόμενα απέναντί σου γενικώς, καθώς θα κληθείς να πάρεις αποφάσεις ζωής. Έχοντας πλήρη αυτογνωσία και ορθή κρίση, γνωρίζοντας πάντα τις συνέπειες των πράξεών σου (ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα), τόλμα το! Πάμε λίγο! Στο ερωτικό επίπεδο, υπάρχει πολλή κινητικότητα και ίσως η έναρξη μιας καινούργιας σχέσης, στην οποία μπορεί να αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι έχεις πάρει τον ρόλο της μαμάς. Εσύ πάλι που είσαι δεσμευμένος, δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες, αλλά και στις αντιξοότητες που μπορεί να παρουσιαστούν σε μια σχέση, οπλίσου με υπομονή γιατί έχεις να ακούσεις πολλές βλακείες ακόμα. 

Υδροχόος
Υδροχόε μου, καλό μήνα εύχομαι! Επιτέλους μετά από πάρα πολύ καιρό έρχεται η ευκαιρία να βάλεις σε τάξη το χάος που εσύ ο ίδιος έχεις δημιουργήσει. Η έκλειψη σου δημιουργεί απώλειες και σου διαταράσει την ασφάλεια και το μαξιλαράκι βολής που είχες. Πάτα λοιπόν restart στο σύστημα, οπλίσου με υπομονή και επιμονή και από το να κλαίγεσαι, επίλεξε να διορθώσεις τις καταστάσεις. Στο περιβάλλον της οικογένειας, υπάρχει φανερή βελτίωση, κάτι που είναι αποτέλεσμα των καρπών που έχεις σπείρει εσύ το προηγούμενο διάστημα. Φάγαμε τον γάιδαρο, στην ουρά θα κολλήσουμε; Όπως επίσης θα σου παρουσιαστούν και πολλές ευκαιρίες, εσένα που είσαι ελεύθερος. Εσύ που είσαι ήδη σε κάποια σχέση, ή που αισθάνεσαι ότι σιγά σιγά έρχεται το κλείσιμο του κύκλου της ή που φλερτάρεις πολύ με την ιδέα να κάνεις ένα rebranding σε όλη τη σχέση. 

Ιχθύες
Καλό μήνα, καλό μου Ψαράκι! Γενικώς θα υπάρξουν πολλές πιέσεις από το ευρύτερο ερωτικό και επαγγελματικό περιβάλλον τον μήνα Οκτώβριο. Ωστόσο, η έκλειψη σου λέει πως μπορείς επίδοξα να σταθείς στο ύψος σου και να μην υποκύψεις σε καμία περίπτωση. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, έχεις κάνει διατριβή τον τελευταίο καιρό στις πιεστικές καταστάσεις. Προς το τέλος του μήνα πάντως, θα καταφέρεις να λύσεις προβλήματα σε πολλούς τομείς που σε απασχολούν, όπως είναι τα ερωτικά, οι φιλίες ή και τα επαγγελματικά. Στα θετικά, έχεις πολλούς λόγους να είσαι αισιόδοξος, καθώς ο Δίας από τους Διδύμους κάνει δουλίτσα υπέρ των δικαιωμάτων σου. Τα πρώτα μισά του μήνα, υπάρχει αυξημένη κινητικότητα και ζήτηση για σένα τον ελεύθερο Ιχθύ. Για σένα που είσαι σε σχέση, θα με απασχολούσε πολύ περισσότερο το δεύτερο μισό του μήνα, κατά το οποίο ίσως δημιουργηθούν εντάσεις ή ακόμα και νεύρα.