Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της Δευτέρας 30.10.2023

Η ψυχολογία σου είναι πολύ σημαντική, Δίδυμε

Αγγελική Μανουσάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Ζώδια της Δευτέρας 30.10.2023: Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις από την Αγγελική Μανουσάκη

Κριός
Λίγο ακόμα θα σε ταλαιπωρήσει και σήμερα το οικονομικό σου, Κριέ! Πιθανότατα κάποια τελευταία ζητήματα που πρέπει να τακτοποιήσεις… Από την άλλη υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που φαίνεται πως θίγουν τον κώδικα αξιών σου… Νιώθεις πως κάποια πράγματα φαίνεται να σε περιορίζουν, κάτι που δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς! Θέλεις να νιώσεις μία ελευθερία. Να έχεις μία ελευθερία κινήσεων, η οποία δεν θα λειτουργεί περιοριστικά ούτε για εσένα, ούτε για τους ανθρώπους γύρω σου! Αυτό βέβαια χρειάζεται να το προσέξεις, καθώς δεν είναι δύσκολο σήμερα να ξεφύγεις, δείχνοντας έτσι τη διάθεσή σου να αντιδράσεις! Τα διάφορα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν και να φέρουν κάποιες καθυστερήσεις σε αυτά που θέλεις να κάνεις επαγγελματικά, είναι εύκολα διαχειρίσιμο σήμερα! Δείχνεις πως μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα, χωρίς να κάνεις πίσω!

Ταύρος
Σήμερα, Ταύρε, θα έρθεις αντιμέτωπος με κάποιες συναισθηματικές καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να σου φαίνονται πρωτόγνωρες! Η ανάγκη σου να εκφραστείς συναισθηματικά είναι μεγάλη και θα προσπαθήσεις να το κάνεις. Όμως, υπάρχει κάτι το οποίο λειτουργεί σαν εμπόδιο… Σαν να σε σταματά την τελευταία στιγμή! Το καλό είναι πως αντιλαμβάνεσαι όλη αυτή την ένταση που δημιουργείται μέσα σου από αυτές τις καταστάσεις και μπορείς να διαχειριστείς εύκολα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που έχεις μέσα στη μέρα! Το θέμα με τους σημαντικούς άλλους στη ζωή σου παραμένει, καθώς πολλά πράγματα είναι υπό διεργασία αυτή την περίοδο… Θα δεις μεγάλες διαφορές, οι οποίες θα σε οδηγήσουν σε ένα ξεσκαρτάρισμα αναγκαστικά!

Δίδυμοι
Η ψυχολογία σου είναι πολύ σημαντική και σήμερα, Δίδυμε. Απλά σήμερα το βλέπεις κι εσύ πιο ξεκάθαρα και δεν σκοπεύεις να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό. Αυτό είναι το θετικό κομμάτι, καθώς θα εκφράσεις καταπιεσμένα συναισθήματα - αναφέρομαι ακόμα και σε αυτά που δεν έδωσες βάση - και θα δείξεις μια πτυχή του εαυτού σου πιο σοβαρή σε αυτούς που δεν σε ξέρουν καιρό. Μπορεί να βρεις την ευκαιρία από ένα περιστατικό στη δουλειά που θα σε φέρει σε δύσκολη θέση, και από εκεί να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Εύκολο το να χαθεί ο έλεγχος, για αυτό καλό θα ήταν να είσαι προσεκτικός και να έχεις υπόψη σου το άτομο στο οποίο απευθύνεσαι κάθε φορά. Άσχετο αν σε νοιάζει ή όχι… Προσοχή λοιπόν σε υπερβολές και διάφορα χειριστικά που μπορεί να σε πιάσουν σήμερα!

Καρκίνος
Σήμερα, Καρκίνε, οι φίλοι και οι παρέες σου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της μέρας σου γιατί θα σου δώσουν το μπουστάρισμα που χρειάζεσαι για να μην «χαθείς» σε δεύτερες σκέψεις που κάνεις, σκέψεις που σου λένε να σταματήσεις και μείνεις στάσιμος. Μπορεί βέβαια να βγάλεις μια αντίδραση σε όλο αυτό, να κάνεις την επανάστασή σου και να δείξεις πως είσαι αποφασισμένος να συνεχίσεις, ακόμα και από αντίδραση! Άλλωστε, έχεις βρει τόσα πολλά θετικά σε αυτό το νέο ξεκίνημα που δεν σου πάει και η καρδιά να τα παρατήσεις. Η δυναμική σου αλλάζει μέρα με τη μέρα και αυτό το αντιλαμβάνεσαι πλέον. Δοκίμασε να μη φτάσεις τα πράγματα στα άκρα, γιατί χρειάζεται ψυχραιμία και ήπιους τόνους για να μην απομακρυνθείς από αγαπημένα σου άτομα.

Λέων
Σήμερα, Λέοντα, είσαι σε θέση να καταλάβεις τι λειτουργεί για εσένα και τι όχι. Τι μπορεί να εξελιχθεί και τι πρέπει να σταματήσει. Ο χρόνος είναι εξαιρετικά σημαντικός και αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνεσαι ξεκάθαρα! Το θέμα είναι πως ψάχνεις να βρεις έναν τρόπο να το πεις και στους άλλους, κυρίως στους συνεργάτες σου, αφού αυτοί είναι οι πρώτοι που θα μάθουν τα μαντάτα… Έχεις και την επιθυμία να απελευθερωθείς και από άτομα που λειτουργούν ελεγκτικά ή περιοριστικά μαζί σου… Έτσι πιστεύεις πως  θα ηρεμήσει το κεφάλι σου κάπως. Θα έχεις την άνεση να ασχοληθείς με την ησυχία σου με τα ζητήματα στο σπίτι, καθώς εκεί επικρατεί ένα χάος που με το «αποφασίζω, διατάζω κι εσείς ακολουθείτε» δεν αποδίδει… Οι εντάσεις στη δουλειά είναι εύκολα διαχειρίσιμες σήμερα, οπότε δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχήσεις.

Παρθένος
Σήμερα έχεις τη διάθεση να απελευθερωθείς από όλα αυτά από τα οποία καταπιέζεις κατά διαστήματα, Παρθένε! Αυτό μπορεί να σου βγει με την επιθυμία να οργανώσεις ένα ταξίδι στο εντελώς ξαφνικό. Ή να δεχτείς μια πρόταση που σου έγινε την τελευταία στιγμή. Η ανάγκη σου για βαθύτερη επικοινωνία γίνεται πιο έντονη, καθώς θέλεις να ρίξεις φως σε σκοτεινές πτυχές κάποιων καταστάσεων που σε απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Σήμερα έχεις και τη διάθεση να δεις τον εαυτό σου αρκετά ανανεωμένο, να απελευθερώνεται από συναισθήματα και σκοτεινές σκέψεις. Άλλωστε το μάθημά σου το πήρες! Ελπίζω… Θα χρειαστεί να είσαι προσεκτικός στον τρόπο που μιλάς, καθώς γίνεσαι απότομος και εριστικός. Ναι, στη φύση σου είναι, αλλά άμα μπορείς να το κοντρολάρεις, καλό θα σου κάνει!

Ζυγός
Το γεγονός ότι σήμερα καταλαβαίνεις καλύτερα κάποιες πιο βαθιές πτυχές του εαυτού σου, Ζυγέ, μόνο προς όφελός σου μπορεί να λειτουργήσει! Γιατί έτσι θα μπορέσεις να εκφραστείς αρκετά πιο ελεύθερα – κάτι που το έχεις ιδιαίτερα ανάγκη σήμερα – και να δώσεις στους άλλους να καταλάβουν για ποιο λόγο εκφράζεις αυτές τις περίεργες κατά διαστήματα συμπεριφορές! Βέβαια, σήμερα αν το πάρεις πατριωτικά αυτό, μπορεί να γίνεις εκνευριστικός και προκλητικός, ακόμα και επιθετικός! Όλη η καταπιεσμένη ψυχολογία σου είναι αρκετά εύκολο να βγει στην επιφάνεια σήμερα κι αντί να το αξιοποιήσεις σωστά, εσύ μπορεί να επιλέξεις να βγάλεις απωθημένα ή τον πόνο σου από το παρελθόν! Το γεγονός ότι η ψυχολογία σου έχει μια ένταση το αντιλαμβάνεσαι, απλά φαίνεται πως μπορείς να το ελέγξεις πιο εύκολα, αρκεί να το θελήσεις!

Σκορπιός
Καθώς παίρνεις τα πράγματα αρκετά πιο σοβαρά, Σκορπιέ, και θέλεις να προχωρήσεις επαγγελματικά ή ακόμα και να ανοίξεις ένα καινούργιο κεφάλαιο σε αυτό το κομμάτι, σήμερα θέλεις να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση που υπάρχει στις συνεργασίες σου! Η ανάγκη σου να κινείσαι αυτόνομα, χωρίς να εξαρτάσαι από άλλους ή να χρειάζεται να δίνεις λόγο σε άλλους, είναι ο λόγος που θα ανοίξεις συζητήσεις! Θέλεις να ξεκαθαρίσεις υποχρεώσεις, να διαχωρίσεις τι πρέπει ή τι μπορεί να αναλάβει και να κάνει ο καθένας! Έτσι θα μπορέσεις κι εσύ πιο συγκεντρωμένος να προσπαθήσεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό! Προσπάθησε να μη φανείς απόλυτος και αμετακίνητος στις θέσεις που θα εκφράσεις! Εσύ θέλεις να φανείς σίγουρος για αυτά που έχεις αποφασίσει, αλλά οι άλλοι δεν θα το δουν έτσι… Ειδικά αν έχουν να σου κάνουν μια νέα πρόταση - αντιπρόταση.

Τοξότης
Άλλη μία μέρα που το θέμα δουλειά και εργασιακός χώρος κυριαρχεί στο μυαλό σου, Τοξότη! Το γεγονός ότι δεν μπορείς να βρεις μία ηρεμία σε αυτό το κομμάτι δεν έχει να κάνει με την αστάθεια που υπάρχει… Αυτό το αντιμετωπίζεις σαν μία πρόκληση θετική. Είναι όμως έτσι; Το γεγονός ότι θέλεις να πεις κάποια πράγματα τα οποία έχεις δει, σε ενοχλούν και αντιλαμβάνεσαι πως σε δυσκολεύουν επαγγελματικά είναι ένα πολύ έντονο στοιχείο της ημέρας. Το γεγονός όμως πως η ψυχολογία σου είναι επιβαρυμένη και μπαίνεις σε δεύτερες σκέψεις τύπου «μήπως κάνω το πράγμα χειρότερο;» είναι κάτι που μάλλον σε σταμάτα! Έχεις όμως την εσωτερική επιθυμία να ξεπεράσεις αυτό που νιώθεις και να μιλήσεις έξω από τα δόντια! Εκεί κρύβεται και η παγίδα. Να πεις τα πράγματα όπως νιώθεις, αρκεί να μην ανεβάσεις τόνους και να μην περάσεις σε μπηχτές και προσβολές!

Αιγόκερως
Σήμερα φαίνεται πως ξεμπλοκάρεις κάπως, Αιγόκερε! Σε πιάνει αυτή η τάση να εκφραστείς, χωρίς να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις! Να πεις τα πράγματα με το όνομά τους, δίνοντας όμως μία διαφορετική, πιο καλλιτεχνική υπόσταση… Τουλάχιστον το προσπαθείς! Μπορεί πάλι όλο αυτό να το διοχετεύσεις στο κομμάτι της δουλειάς και να εξετάσεις νέες εναλλακτικές, πιθανότατα διαφορετικές από αυτές που ακολουθούσες μέχρι πρότινος για να μπορέσεις να ξεκολλήσεις και να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου! Πέρα από αυτό, η έντονη επαφή με φίλους, η επιθυμία να διευρύνεις τον κύκλο σου – χωρίς να σκέφτεσαι μόνο το τι μπορεί να σου προσφέρουν οι άλλοι – είναι ένα σημαντικό στοιχείο της ημέρας σου που θα σε ξεκουνήσει και θα σε βγάλει σίγουρα έξω από το σπίτι!

Υδροχόος
Καλώς η κακώς, κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι σου πρέπει να τα τακτοποιήσεις, Υδροχόε! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις να βρεις μία κάποια ηρεμία και να μπορέσεις να ασχοληθείς ακόμα περισσότερο με το επαγγελματικό σου κομμάτι, που φαίνεται να σε καίει πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο! Άλλωστε, είναι και ένα κομμάτι της ψυχολογίας σου, υποσυνείδητα πιθανότατα, που αποζητά αυτή την ηρεμία και την τάξη. Σήμερα καλό θα ήταν να εκφράσεις τις όποιες απόψεις έχεις η να κάνεις τις όποιες δηλώσεις έχεις κατά νου με ηρεμία! Το αίσθημα της επαναστατικότητας είναι αρκετά έντονο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ρήξεις… Και αντιλαμβάνεσαι πως από εκεί που πας να βελτιώσεις της κατάστασης, μπορεί να γίνουν αρκετά χειρότερα…!

Ιχθύες
Από τη μία, Ιχθύ, έχεις τη διάθεση να εκφράσεις πράγματα που σε ενοχλούν ή που μπορεί να σε φέρνουν σε δύσκολη θέση! Από την άλλη, νιώθεις πως μέσα σου κάτι σταμάτα… Δεν θέλεις να γίνεις φορτικός; Δεν θέλεις να το εκλάβεις σαν άλλη μία μορφή κλάψας από πλευράς σου; Είναι λίγο δύσκολο να φανεί αυτό! Το μόνο σίγουρο είναι πως παίζει να το σταματήσεις την τελευταία στιγμή, πριν ξεκινήσεις την οποιαδήποτε κουβέντα! Το σημαντικό σε αυτό το κομμάτι είναι πως αρχίζεις και σκέφτεσαι! Δεν αφήνεις πράγματα να περνάνε στο ντούκου, ακόμα κι αν δεν τα εκφράσεις! Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Σταδιακά θα φτάσεις και στο σημείο να τα πεις, στην περίπτωση που δεν το κάνεις σήμερα! Εκμεταλλεύσου αυτή τη διάθεση που έχεις για να βρεις νέα ενδιαφέροντα, προκειμένου να ενισχύσεις την ψυχολογία σου σήμερα!