Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της Δευτέρας 09.10.2023

Η ανάγκη σου για δημιουργικότητα δεν βγαίνει εύκολα στην επιφάνεια, Κριέ

Αγγελική Μανουσάκη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Ζώδια της Δευτέρας 09.10.2023: Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις από την Αγγελική Μανουσάκη

Κριός
Η ανάγκη σου για δημιουργικότητα δεν βγαίνει εύκολα στην επιφάνεια, Κριέ. Υπάρχει κάτι που σε μπλοκάρει, χωρίς να ξέρεις τι είναι αυτό. Απλά ξέρεις ότι δυσκολεύεσαι. Έτσι, σαν από μηχανής θεός, θα έρθει κάτι σήμερα που θα σε κάνει να νιώσεις τόσο άνετα και τόσο όμορφα που θα ξεμπλοκάρεις σχεδόν αυτόματα και θα βγάλεις προς τα έξω όλο αυτό το δημιουργικό σου κομμάτι. Αυτό που θα χρειαστεί να έχεις υπόψη σου είναι πως μπορεί να προκύψουν έξοδα, καθώς αυτή η παρόρμηση και ο αυθορμητισμός με τον οποίον θα εκφράσεις την δημιουργικότητά σου, είναι πολύ πιθανό να σου στοιχίσουν. Σήμερα επίσης από τη μία θα δώσεις μεγαλύτερη έμφαση στα οικονομικά που προέρχονται από τη δουλειά σου, και από την άλλη θα καταλάβεις πως είναι αναγκαίο να μπουν κάποια όρια με τους συνεργάτες σου.

Ταύρος
Σήμερα αντιλαμβάνεσαι ακόμα περισσότερο το πόσο σημαντικό είναι να έχεις έναν χώρο τακτοποιημένο, Ταύρε. Συνήθως ο χώρος μας αντιπροσωπεύει και την ψυχολογία μας λένε. Επομένως, βάζοντας σήμερα τον χώρο σου σε μία τάξη θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις και αρκετά ζητήματα που σε απασχολούν. Έστω και υποσυνείδητα σε πρώτη φάση. Βέβαια, αυτή η διαδικασία μπορεί να σου προκαλέσει μία νευρικότητα, καθώς θα χρειαστεί να βγεις από την ρουτίνα της Δευτέρας σου και να τροποποιήσεις κάπως το πρόγραμμά σου για να το κάνεις σωστά. Φυσικά, σε αυτή τη διαδικασία θα έχεις αρκετή βοήθεια, κυρίως από φίλους σου από τον χώρο της δουλειάς καθώς και από άτομα που αντιλαμβάνονται αυτή σου την ανάγκη.

Δίδυμοι
Με ένα μυαλό αρκετά γεμάτο και σήμερα, Δίδυμε, προσπαθείς να βγάλεις τη μέρα όσο πιο ήρεμα μπορείς. Υπάρχει μία νευρικότητα στην ατμόσφαιρα, η οποία συνάδει απόλυτα με τη δική σου ένταση και κυκλοθυμία, που σήμερα είναι αρκετά έντονη και εμφανής στους άλλους. Μόνο εσύ δυσκολεύεσαι να το αντιληφθείς καθώς πιστεύεις πως αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά και την ψυχολογία σου οφείλεται καθαρά σε εξωτερικούς παράγοντες. Και μετά ήρθαν οι μέλισσες… Φυσικά, δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις τι είναι αυτό που σου προκαλεί την νευρικότητα, ωστόσο έχει να κάνει καθαρά με εσένα τον ίδιο. Δεν φταίνε οι άλλοι. Τέλος, σήμερα νιώθεις ένα μπλοκάρισμα στο κομμάτι της δουλειάς, νιώθεις ότι δεν σε εμπνέει αυτό που κάνεις.

Καρκίνος
Σήμερα μπορεί να χρειαστείς λίγη βοήθεια στην οργάνωση των οικονομικών σου, Καρκίνε. Όχι, δεν έχεις κάποιο πρόβλημα ούτε και σκοπεύεις να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα οικονομικής φύσεως, όμως χρειάζεσαι λίγη βοήθεια για να τακτοποιήσεις ή να χωρίσεις σε προτεραιότητες κάποια πράγματα που πρέπει να καλύψεις άμεσα ή σε πρώτη φάση. Αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σήμερα είναι ο τρόπος με τον οποίον κινείσαι και συμπεριφέρεσαι μέσα στην παρέα. Υπάρχει μία νευρικότητα, απαντάς κοφτά και απότομα, δεν εξηγείς ότι υπάρχει ένα άγχος και μία ένταση μέσα σου, με αποτέλεσμα να φαίνεσαι αρκετά παράξενο και να παίζει πολύ το κομμάτι της παρεξήγησης από το πουθενά.

Λέων
Σήμερα επιτέλους έρχεται βοήθεια, Λέοντα. Επικοινωνείς τις ανάγκες σου, μοιράζεσαι αυτά που σε απασχολούν και δείχνεις στον άλλον πως πλέον έχεις φτάσει σε ένα σημείο που, ναι, μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου, όμως εκτιμάς την βοήθεια. Έτσι λοιπόν, σήμερα κάνεις ένα μεγάλο βήμα.  Το κλίμα στη δουλειά παραμένει έντονο με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας εκνευρισμός που δεν μπορείς να διαχειριστείς. Σου δημιουργούνται σκέψεις μήπως θα ήταν καλύτερο να τα παρατήσεις, να κάνεις την επανάστασή σου και να πάρεις λίγο τον χρόνο σου. Κάτι που γρήγορα πέρνα, καθώς σήμερα υπάρχει μία κυκλοθυμία που την επηρεάζει και την συγκέντρωση σου σε γενικές γραμμές.

Παρθένος
Σήμερα, Παρθένε, είναι λες και τρως φλασιά… Σκάνε στο κεφάλι σου όλα αυτά που δεν έχεις κάνει, είτε γιατί έβαλες μπροστά τα πρέπει είτε γιατί δεν σου δόθηκε η ευκαιρία λόγω συγκυριών, και προσπαθείς να τα προγραμματίσεις για να τα καταφέρεις μέσα στο επόμενο διάστημα. Η έμφαση που δίνεις σήμερα στο κομμάτι των απωθημένων είναι τέτοια που μπορεί να σε οδηγήσει σε παρορμητικές συμπεριφορές που εσύ ονομάζεις «νέες εμπειρίες». Προφανώς και δεν θα φύγεις από την «παρθενίσια» φύση σου και τα προγραμματίσεις όλα στην εντέλεια προκειμένου να πετύχεις το στόχο και να πάψουν αυτά τα πράγματα να θεωρούνται απωθημένα.

Ζυγός
Σήμερα, Ζυγέ, μέσα από συζητήσεις που κάνεις με φίλους, ζητάς έμμεσα βοήθεια για να λύσεις κάποια ζητήματα που σε απασχολούν. Μία βοήθεια που παρέχεται απλόχερα, χωρίς κριτική ή κάποια αρνητική διάθεση. Αυτό που θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή είναι να τακτοποιήσεις τις υποχρεώσεις σου, κυρίως τις οικονομικές, καθώς σήμερα υπάρχει πιθανότητα να σκάσουν μύτη κι άλλα που είτε τα αγνοούσες είτε έχουν μείνει ατακτοποίητα. Πέρα από αυτό, σήμερα βιώνεις μία ένταση, καθώς εντείνονται διάφοροι φόβοι χωρίς να υπάρχει κάποια προφανής αιτία. Απλά σε πιάνει ένα άγχος και μια πίεση να κάνεις πράγματα αρκετά πιο γρήγορα αλλά εξίσου αποτελεσματικά. Κλασικές δικές σου φρίκες δηλαδή.

Σκορπιός
Και σήμερα, Σκορπιέ, καταπιάνεσαι με θέματα που αφορούν την επαγγελματική σου εξέλιξη. Το θέμα σήμερα είναι πως υπάρχει μία ένταση στο κομμάτι των συνεργατών, καθώς δεν βγαίνει ιδιαίτερη συνεννόηση. Και φυσικά αυτό είναι κάτι που σε αποδιοργανώνει και σου δημιουργεί ένα άγχος. Από την άλλη, σήμερα μπορεί να κάνεις μία επαφή με άτομα από τον κοινωνικό σου περίγυρο που μπορούν να σου εξασφαλίσουν ένα μικρό εξτραδάκι οικονομικό. Επίσης μπορεί να προκύψει και κάποια νέα γνωριμία μέσα από το κοινωνικό σου περίγυρο που θα σε κάνει να ξεφύγεις για λίγο από τα διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας και τη ρουτίνα σου. Άλλωστε, είναι κάτι που το χρειάζεσαι, καθώς αυτές τις μέρες νιώθεις και μία συναισθηματική-ψυχολογική πίεση, ότι κάτι γίνεται και δεν μπορείς να αποδώσεις.

Τοξότης
Η εύκολη λύση για τα προβλήματα που έχεις, Τοξότη, είναι να φύγεις. Τουλάχιστον αυτό έρχεται πρώτο στο μυαλό σου. Αυτό μπορεί να σου προσφέρει μία ηρεμία παροδικά, όμως σε βάθος χρόνου το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και μάλιστα διογκωμένο. Δεν ξέρω αν το ξέρεις αυτό. Όπως και να ‘χει, να ξεφύγεις ολοκληρωτικά από αυτά τα προβλήματα δεν μπορείς και αυτό είναι που σου δημιουργεί σήμερα μία νευρικότητα στη δουλειά. Λειτουργείς καθαρά μηχανικά και σφίγγεις τα δόντια για να μην κάνεις χαμό, καθώς ακούς πολλά και το μυαλό σου δεν μπορεί να τα διαχειριστεί με ψυχραιμία. Μέσα σε όλο αυτό θα κληθείς να διαχειριστείς και το γεγονός πως οι φίλοι σου θέλουν να μοιραστούν μαζί σου τα προβλήματά τους, προκειμένου να κερδίσουν λίγη από τη θετικότητά σου. Λες και δεν ξέρουν τι τραβάς αυτή την περίοδο.

Αιγόκερως
Λογιστικά θέματα και ξαφνικά έξοδα έχει το πρόγραμμα σήμερα, Αιγόκερε. Έξοδα, γιατί στα σκάει και αποφασίζεις να αλλάξεις μέχρι ένα σημείο τον τρόπο με τον οποίον εργάζεσαι, που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ξεκινήσεις από το μηδέν κάποιο project σου. Το καλό είναι πως θα έχεις υποστήριξη και θα μπορέσεις να τα μπαλώσεις κάπως, προκειμένου να μη φανεί μεγάλη διαφορά ή να μην είναι πολλά τα έξοδα που θα κάνεις για αυτή την άτυπη νέα αρχή. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην είσαι υπερβολικά απαιτητικός και αυστηρός με τον εαυτό σου, να δώσεις χρόνο και να εκφράσεις αυτή την αυτοκριτική πιο ήπια και δημιουργικά, μέσω της οργάνωσης, και να δεις ποια είναι τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις.

Υδροχόος
Σήμερα νιώθεις πως όλα μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολα, Υδροχόε, καθώς υπάρχει υποστήριξη από άτομα με τα οποία ασπάζεσαι την ίδια φιλοσοφία και μπορούν να καταλάβουν τις ανάγκες σου και τον τρόπο με τον οποίον εσύ δουλεύεις πάνω στις καταστάσεις. Φυσικά, υπάρχει μία κυκλοθυμία και «ένα δεν ξέρω τι θέλω και πώς πρέπει να το κάνω», καθώς νιώθεις μία ταραχή και μία αδυναμία να μείνεις συγκεντρωμένος λόγω συναισθηματικού φόρτου. Και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίον μοιράζεσαι κομμάτια καταστάσεων ή προβληματισμούς σου, πάνω στους οποίους θα αξιοποιήσεις την βοήθεια που σου δίνεται.

Ιχθύες
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι με το οποίο ασχολείσαι και σήμερα, Ιχθύ, είναι η δουλειά σου. Το γεγονός πως από τη μία έχεις χωθεί για τα καλά στη ρουτίνα και από την άλλη επιθυμείς ελεύθερο χρόνο και την δυνατότητα να κάνεις ό,τι θέλεις ό,τι ώρα το θέλεις, σου δημιουργεί ένα περίεργο συναίσθημα, μία νευρικότητα και ένα αίσθημα ότι καταπιέζεσαι αρκετά. Και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που επικοινωνείς με τους ανθρώπους γύρω σου, καθώς γίνεσαι αρκετά κυκλοθυμικός και νευρικός. Δεν μπορούσες που δεν μπορούσες να σταθείς σε μία συζήτηση χωρίς να  φέρεις πλημμύρα συναισθημάτων, σήμερα αυτό το συναίσθημα φέρνει ένταση χωρίς λόγο και οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται. Σήμερα καλό θα ήταν να αποφύγεις τις προβολές στους άλλους, υποστηρίζοντας πως δεν φταις εσύ για κάτι.