Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της Κυριακής 08.10.2023

Η παρέα πάντα είναι το καταφύγιο, Ζυγέ

Αγγελική Μανουσάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Ζώδια της Κυριακής 08.10.2023: Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις από την Αγγελική Μανουσάκη

Κριός
Ενώ είσαι σε μια φάση που τρέχεις και δεν φτάνεις -κάτι θα τύχει με τη δουλειά και θα χρειαστεί να μείνεις παραπάνω, κάτι που ξέχασες να ολοκληρώσεις γιατί έχεις πολλά στο κεφάλι σου, διορίες που τις τηρείς στο παρά πέντε και άλλα τέτοια εκπληκτικά-, σήμερα προσπαθείς να βρεις λίγη ηρεμία και χαρά, Κριέ, γιατί αυτό έχεις ανάγκη. Σήμερα λοιπόν, μέσα σε σκέψεις και παρατηρήσεις, θα καταλάβεις πως έχεις καιρό να αισθανθείς αυτή τη χαρά της δημιουργίας, αυτό το αίσθημα πληρότητας που προσφέρει το νέο ξεκίνημα. Και μέσα σε αυτές τις σκέψεις, θα δεις πως ένα οικονομικό σου θέμα, που κινείται με ρυθμούς χελώνας, έχει μια θετική εξέλιξη. Και έχεις και την ανάγκη να καταλάβεις αν όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν κάποια βάση ή απλά κάπου το χάνεις αλλά δεν το έχεις καταλάβει εντελώς ακόμα. Κομφούζιο…

Ταύρος
Η αλήθεια είναι πως το σπίτι σου χρειάζεται μια κάποια φροντίδα σήμερα, Ταύρε. Η ανάγκη να το τακτοποιήσεις είναι σημαντική, καθώς έτσι θα δεις την ενέργεια να ξεμπλοκάρει και να τα πράγματα να εξελίσσονται κάπως πιο ομαλά. Πέρα από αυτό, σήμερα έχεις τη διάθεση να μείνεις σπίτι, να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις. Να αποσυμπιεστείς από τα ζόρια της εβδομάδας που πέρασε και να προετοιμαστείς ψυχολογικά για την ερχόμενη. Σήμερα θα χρειαστεί να οπλιστείς με μια δόση ψυχραιμίας παραπάνω, καθώς θα πιάσεις άτομα από την παρέα σου να σου λένε ψέματα. Δεν ξέρω αν έχει προηγηθεί κάτι, πάντως η ιδέα ότι κάτι θέλουν από σένα σου καρφώνεται στο μυαλό. Κάτι που, όπως θεωρείς, δεν μπορούν να το ζητήσουν ευθέως.

Δίδυμοι
Το μυαλό σου πλημμυρίζεται από διάφορα θέματα κι εσύ προσπαθείς να τα χειριστείς ψύχραιμα και με θετική ματιά, αλλά θα αντιληφθείς γρήγορα πως δεν είναι και τόσο εύκολο. Και είναι κάτι που το έχεις ανάγκη, το αντιλαμβάνομαι. Όμως σήμερα θα δεις πως υπάρχουν μικρά πράγματα που εσύ μπορεί μεν να αγνοείς, σου προσφέρουν όμως μια τόνωση ψυχολογική και σου δείχνουν εν τέλει πως όλα αυτά θα οδηγήσουν κάπου. Ναι, το γεγονός ότι αυτό το «κάπου» δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα σε αγχώνει και σε απογοητεύει, όμως θα έρθει. Σήμερα λοιπόν θέλεις να κάνεις την ανατροπή και να μην ενδώσεις σε γκρίνιες, να δώσεις εσύ ένα θετικό vibe στη μέρα σου. Το μόνο που θα προσέξεις είναι το τι θα σου πουν πάνω σε επαγγελματικές συζητήσεις που αφορούν αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών συνθηκών. Μικρό καλάθι κράτα γιατί θα απογοητευτείς, να το ξέρεις.

Καρκίνος
Είναι κάποια πράγματα που όσο και να τα δουλέψεις, Καρκίνε, τη μιζέρια δεν θα τη βάλεις στην άκρη. Το οικονομικό, ας πούμε, είναι ένα ζήτημα που σου δημιουργεί αυτή την ασφάλεια και φροντίζεις να το κρατάς φυλαγμένο για παν ενδεχόμενο. Έτσι, λοιπόν, σήμερα θα βάλεις κάτω τα τεφτέρια σου για να δεις τι δεν πηγαίνει καλά και τι χρειάζεται να αλλάξεις, για να δεις μια άσπρη μέρα. Καλά, όχι ότι δεν έχεις τον τρόπο σου, αλλά θα σε αφήσω να γκρινιάξεις λίγο. Anyways, σήμερα κυνηγάς το χρήμα και σκέφτεσαι τρόπους να το κερδίσεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Δεν είναι ίδιον του χαρακτήρα σου, αλλά δεν θα σε χάλαγε κιόλας. Έτσι, θα μπεις σε πειρασμούς να ενδώσεις σε προτάσεις που παλιότερα δεν θα δεχόσουν να ακούσεις καν. Και δικαίως, καθώς το πράμα βρωμάει από χιλιόμετρα και, ενώ το αντιλαμβάνεσαι, εσύ το σκέφτεσαι να ενδώσεις. Εγώ θα σου έλεγα να ασχοληθείς λίγο με τον εαυτό σου και να δουλέψεις τα διάφορα που σου γανιάζουν το μυαλό και σου δημιουργούν διάφορα θέματα.

Λέων
Σήμερα, Λέοντα, είσαι σε μια φάση που νιώθεις ότι μπορείς να εκφραστείς. Να μιλήσεις για όλα αυτά που είναι βαριά για την ψυχολογία σου. Να εξηγήσεις τους λόγους που μπορεί να έχεις χαθεί από παρέες. Το θέμα είναι πως ο τρόπος που το κάνεις, ενώ συνήθως είναι ευγενικός και αρκετά ήρεμος, σήμερα βγάζει όλη την ένταση που δεν έχεις εκτονώσει όλον αυτό τον καιρό και γίνεσαι κάπως ακατανόητος στους άλλους. Επομένως, αντιλαμβάνεσαι πως όλο αυτό το συναίσθημα βγαίνει με μια υπερβολή προς τα έξω και οι λεπτομέρειες δεν βοηθούν. Είναι περίεργο, αλλά αντιλαμβάνεσαι πως οι γύρω σου δεν θα καθίσουν πολύ να ακούσουν. Ναι, τους έλειψες και έχουν ένα ενδιαφέρον. Απλά δεν είναι το ίδιο με το ενδιαφέρον που δείχνεις εσύ. Κι έτσι σήμερα νιώθεις κάπως εξαπατημένος, ριγμένος. Και μάλλον θα το ρίξεις και πάλι στη δουλειά, που εκεί το πράγμα πάει καλά και σήμερα.

Παρθένος
Παρθένε, σήμερα θέλεις να μείνεις μόνος σου. Να κάνεις το αγαπημένο σου πράγμα: αναλύσεις, έμφαση σε λεπτομέρειες και περαιτέρω παρατήρηση. Έχεις μια περίεργη διάθεση που πιθανότατα θα την ξεσπάσεις στην καθαριότητα για να γλιτώσεις την παράνοια με τις σκέψεις. Γενικά, σήμερα η μέρα είναι κάπως ζόρικη, αν εξαιρέσεις το οικονομικό σου γιατί εκεί είσαι έτοιμος να κάνεις το οτιδήποτε προκειμένου να μη ζημειωθείς με όποιο τρόπο. Να ξέρεις πως σήμερα θα μάθεις πράγματα που θα σε απογοητεύσουν και θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα που είχες για μερικούς ανθρώπους. Είτε αυτοί είναι συνεργάτες σου είτε η ίδια σου η σχέση. Ψέματα αποκαλύπτονται -ή πιάνονται επ’ αυτοφώρω- κι εσύ αναλαμβάνεις δράση για να περιοριστούν μια και καλή... Ή έτσι πιστεύεις τουλάχιστον.

Ζυγός
Η παρέα πάντα είναι το καταφύγιο, Ζυγέ. Γιατί εκεί πάντα θα βρίσκεις απαντήσεις όταν κολλάς ακόμα και στα πιο απλά. Γιατί εκεί θα μοιραστείς όλα αυτά που σε απασχολούν. Έτσι και σήμερα, θα απευθυνθείς στους φίλους σου για να μπορέσεις να βρεις μια άκρη από το αλαλούμ γύρω σου. Και παρά το γεγονός ότι μπορείς να συζητάς, φαίνεται πως σήμερα δεν έχεις και τόση επαφή με το περιβάλλον. Ή αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα που συμβαίνουν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Πάντως επαφή με την πραγματικότητα αυτές τις μέρες, δεν υπάρχει, να ξέρεις. Εσύ έχεις το δικό σου χαβά και όταν δεν συντονίζονται οι άλλοι για να σε ακούσουν, εσύ απλά θυμώνεις. Σήμερα προσοχή στη δουλειά, καθώς θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν και να σε εξαπατήσουν. Εσύ τι θα επιλέξεις να κάνεις; Θα το δεχτείς ή θα αντιδράσεις σήμερα;

Σκορπιός
Ένα επαγγελματικό πλάνο που σε απασχολεί καιρό, έρχεται και σήμερα στο προσκήνιο, Σκορπιέ. Μπορεί όμως να είναι και μια εντελώς νέα πρόταση από το ίδιο άτομο που ξεκίνησες - ή συμφώνησες να ξεκινήσεις το πρότζεκτ. Επομένως, αντιλαμβάνεσαι πως σήμερα χρειάζεται να είσαι αρκετά πιο προσεκτικός και να θέσεις ερωτήσεις που θα διαλευκάνουν όλα τα σκοτεινά σημεία, τις λεπτομέρειες κυρίως. Γιατί έχεις και μια υπόνοια ότι θα φας άκυρο πάλι την τελευταία στιγμή, επομένως θέλεις να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Από την άλλη, σκέφτεσαι διάφορα πράγματα και στο μυαλό σου φαίνεται να επικρατεί μια αρκετά βαριά νοητική διεργασία. Υπερανάλυση, εννοώ. Απλά, σήμερα - και για κάποιες μέρες ακόμα - δεν θα μπορέσεις να εξηγήσεις στους άλλους αυτό που σου συμβαίνει.

Τοξότης
Όλες αυτές οι σκέψεις που κάνεις τον τελευταίο καιρό, Τοξότη, είναι αρκετά αλλοπρόσαλλες! Κι αυτό γιατί έχεις να διαχειριστείς τα τεκταινόμενα! Είσαι στην τσίτα και αυτό πάει λέγοντας… Σήμερα λοιπόν, έχεις τη διάθεση να φύγεις και να εξαφανιστείς για λίγο και να μη δώσεις σημάδια… Μια πρώτη λύση που θα ξεφυτρώσει από το πουθενά είναι να οργανώσεις μια εκδρομή στο εξωτερικό, καθώς αυτό επιδιώκεις: την περιπέτεια και τη χαλάρωση… Μπορείς επίσης να στραφείς προς τους φίλους σου για να μπορέσεις να βρεις μιαν άκρη καλύτερα! Θα σε πιάσει μέσα στη μέρα μια ανάγκη να κάνεις μια πιο βαθιά συζήτηση, καθώς νιώθεις κάπως μπερδεμένος. Δύσκολη μέρα σήμερα πάντως, καθώς δεν συμβιβάζεσαι. Από τη μία νιώθεις αρκετά γενναίος για να αντιμετωπίσεις καταστάσεις κι από την άλλη χάνεσαι μέσα σε όλα αυτά που σου συμβαίνουν…

Αιγόκερως
Έχεις μια ιδιαίτερη όρεξη, ορμές, και κάπως πρέπει να τις ξεσπάσεις, Αιγόκερε. Σε πιάνουν τα ντουζένια σου και… καταλαβαίνεις. Σε άλλα νέα, σήμερα θα υπάρξουν συζητήσεις για νέες συνεργασίες που, ενώ φαίνονται ενδιαφέρουσες και κερδοφόρες, στο τέλος δεν θα είναι έτσι. Η εξαπάτηση είναι πολύ πιθανό να συμβεί και να την πατήσεις. Μπορεί πάλι να χρησιμοποιήσεις εσύ μερικά αθέμιτα μέσα - όπως τα ψέματα - προκειμένου να πετύχεις αυτό που θέλεις. Σήμερα μπορείς να βάλεις σε μια σειρά τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις, να οργανώσεις τις σκέψεις σου και να προχωρήσεις πιο μεθοδευμένα και προσαρμόζοντας τον τρόπο σου στα γεγονότα και στα δεδομένα που συλλέγεις. Και σκέφτεσαι τον τρόπο που θα αξιοποιήσεις τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να κατακτήσεις τους στόχους σου.

Υδροχόος
Σήμερα φαίνεται πως είσαι κάπως περισσότερο αγχωμένος με το κομμάτι των συνεργασιών, Υδροχόε. Παρατηρείς διάφορα και, δεδομένου ότι δεν μπορείς να καθίσεις ήσυχος ή να δώσεις τόπο στην οργή, χώνεσαι σε συζητήσεις και εκφράζεις απόψεις που κανείς δεν ζήτησε. Επομένως, αντιλαμβάνεσαι πως δημιουργείται μια κάποια απόσταση που εσύ τη βρίσκεις τελείως αναίτια. Από την άλλη, αν είσαι σε φάση που ψάχνεις να βρεις κάτι καλύτερο, σήμερα θα έχεις μια ευκαιρία για μια νέα δουλειά. Μπορεί να είναι ένα σε διαφορετικό αντικείμενο, κάτι που θα σε αγχώσει σε πρώτη φάση. Σήμερα μπορεί να σου δοθεί και η ευκαιρία μέσω πρότασης να κάνεις ταξίδι στο εξωτερικό με φίλους ή το αμόρε. Προσπάθησε να δουλέψεις ήπια αυτά που θα σε ταράξουν σήμερα και δοκίμασε τα επιχειρήματά σου να μη θυμίζουν ρητορικούς λόγους.

Ιχθύες
Σήμερα θέλεις να ασχοληθείς κάπως πιο ενδελεχώς με το τι συμβαίνει στη δουλειά σου, Ιχθύ. Βάζεις κάτω περιστατικά και γεγονότα και πέφτει η ανάλυση, της ανάλυσης, ω ανάλυση. Ναι, μπορεί να κουτσομπολέψεις, και μάλιστα αρκετά. Αυτό δείχνει πως βαριέσαι. Πως το κομμάτι της ρουτίνας σου και της καθημερινότητάς σου είναι πλέον σε ένα σημείο που χρειάζεται να αλλάξει, να ανανεωθεί. Απλά, ό,τι θέλεις να το κάνεις με ξεκάθαρους τρόπους και όχι με διάφορα τερτίπια, γιατί σήμερα έχεις αυτή την τάση και δεν θα σου είναι δύσκολο να παραστρατήσεις. Τέλος, σήμερα θα μιλήσεις για πράγματα που σε πιέζουν ψυχολογικά -όχι με τον οποιοδήποτε, μην ξαφνιάζεσαι- και θα βγάλεις από μέσα σου πράγματα που έχεις ξαναπεί, αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία ή δεν σε πήρε στα σοβαρά.