Cosmic Telegram

Τα Ζώδια του μήνα | Ιούλιος 2023

Ξεκινά ο Ιούλιος, Καρκίνε, κι αυτό που σε νοιάζει είναι η σχέση σου ή το πώς θα δημιουργήσεις μια σχέση, όπως επίσης και το κομμάτι των συνεργατών-συναδέλφων

Αγγελική Μανουσάκη
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cosmic Telegram: Η Αγγελική Μανουσάκη κάνει τις μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις του Ιουλίου 2023.

Κριός
Ο Ιούλιος ξεκινά, Κριέ, και στις πρώτες μέρες κιόλας υπάρχει μια υπερπανσέληνος στον Αιγόκερω, που έρχεται να σου δώσει σαν σημείο αναφοράς για το μήνα αυτό τους τομείς της οικογένειας από τη μία και της επαγγελματικής και κοινωνικής καταξίωσης από την άλλη! Με την πανσέληνο στις 3/7 θα έρθεις αντιμέτωπος με θέματα που χρειάζεται να επεξεργαστείς σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλαγές που θα πρέπει να κάνεις προκειμένου να μην παίρνεις τόσο βαριά τα γεγονότα –είναι κι αυτή η ζέστη που δεν βοηθά– καθώς επίσης θα κληθείς να βελτιώσει και τις σχέσεις σου με την οικογένεια! Το φως από το γεμάτο φεγγάρι θα φέρει στην επιφάνεια ρωγμές που πιθανότατα προέκυψαν, αλλά και συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από το κατά πόσο υπάρχει ελευθερία κινήσεων αλλά και ανεξαρτησία! Σε άλλα γεγονότα, με τον Άρη να αλλάζει ζώδιο και να μπαίνει στην Παρθένο, εσύ θα σηκώσεις μανίκια και θα αρχίσεις να βάζεις σε μια σειρά τα δεδομένα σου και τα πλάνα σου! Σκληρή δουλειά, που δεν θα σε ταλαιπωρήσει αλλά θα σε βοηθήσει αρκετά! Με το νέο φεγγάρι στις 17/7 θα νιώσεις την ανάγκη να γεφυρώσεις τις όποιες διαφορές με την οικογένεια και θα επιζητήσεις και την ηρεμία σου! Τέλος, εκεί στα τέλη του Ιουλίου, ετοιμάσου καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο ένα παλιό αμόρε (ή και περισσότερα τέτοιος που είσαι) να επιστρέψει! Α, και προσοχή στα έξοδα ε!

Ταύρος
Ταύρε, ο Ιούλιος για σένα φαίνεται πως δεν έχει τόση σκληρότητα. Τα πράγματα αποκτούν άλλη ροή, είσαι πιο χαλαρός και σκέφτεσαι πολύ έντονα να εκμεταλλευτείς τις περιστάσεις αυτές για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου! Με την υπερπανσέληνο στις 3/7 έχεις τη διάθεση να αλλάξεις τη φιλοσοφία σου, να δώσεις έναν αέρα διαφορετικό και να δεις τα πράγματα διαφορετικά, πιο θετικά και να μην εστιάζεις τόσο στα απρόοπτα που συμβαίνουν! Επίσης, ένα θετικό κομμάτι είναι πως παίζει να κάνεις ξαφνικές γνωριμίες μέσα στο μήνα που σε καμία περίπτωση δεν θα περάσουν απαρατήρητες! Ειδικά αν είσαι σόλο, παίζει να σε χτυπήσει κεραυνοβόλος έρωτας, αλλά καλοκαιρινών πιθανότατα προδιαγραφών… Θα έχεις μικρά τρεχάματα μέσα στο μήνα με διάφορα χαρτιά και άλλα τέτοια! Μπορεί να ταλαιπωρηθείς, αλλά όχι για πολύ! Με τη Νέα Σελήνη στις 17/7 θα νιώσεις την ανάγκη να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, ίσως θα θελήσεις να βάλεις σε νέα δεδομένα τη σχέση σου με τα αδέρφια σου ή ακόμα και με τους γείτονες! Με την είσοδο του Άρη στην Παρθένο, θα αρχίσεις να εκφράζεσαι περισσότερο και θα δείξεις στους άλλους τη δική σου καλλιτεχνική πλευρά που κανένας δε βλέπει γιατί δε τη δείχνεις και τόσο! Από τις 22/7 έχε το νου σου, καθώς θα κληθείς να δουλέψεις πάνω σε θέματα με την οικογένεια – πιθανότατα με μισοτελειωμένες δουλειές και με τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων!

Δίδυμοι
Από τις αρχές του μήνα και με ορόσημο την πανσέληνο στις 3/7, εσύ είσαι στη φάση που θέλεις να δουλέψεις όλα αυτά που σε ταλαιπωρούν συναισθηματικά και ψυχολογικά! Το φως πέφτει εξ ολοκλήρου σε αυτούς τους τομείς και ψάχνεις να βρεις απαντήσεις σε ερωτηματικά μέσα από σκέψεις που κάνεις! Φυσικά όλο αυτό δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου! Με τον Άρη να περνά στην Παρθένο, θα αρχίσεις να κινητοποιείσαι σε θέματα σπιτιού! Βέβαια, αυτό θα σου φέρει και νεύρα, καθώς θα δεις ότι τα πράγματα δε γίνονται με τον τρόπο που είχες προγραμματίσει μέσα στο κεφάλι σου! Εντάσεις και βαριές συζητήσεις, αλλά με την αντίθεση που θα κάνει με τον Κρόνο, θα βρεις σχεδόν αμέσως αυτό που σου φταίει ή θα βρεις σχεδόν άμεσα και με δραστικό τρόπο τη λύση! Με το νέο φεγγάρι στις 17/7 θα κινηθείς με γνώμονα περισσότερο τα οικονομικά σου και θα μπεις σε μια διαδικασία να εκμεταλλευτείς κάθε πιθανή ευκαιρία για έσοδα! Στα τέλη του μήνα, θα θελήσεις να το συνδυάσεις με εξόδους, διασκέδαση και στιγμές πνευματικής χαλάρωσης, που βέβαια παίζει να συνοδεύονται από αυξημένα έξοδα!

Καρκίνος
Ξεκινά ο Ιούλιος, Καρκίνε, κι εσένα αυτό που σε νοιάζει περισσότερο τις πρώτες μέρες του μήνα είναι η σχέση σου ή το πώς θα δημιουργήσεις μια σχέση, όπως επίσης και το κομμάτι των συνεργατών-συναδέλφων! Το φως της πανσελήνου πέφτει περισσότερο στο κομμάτι της συντροφικότητας και της σχέσης σου! Η αλήθεια είναι πως αυτές τις μέρες, έχεις μια τεταμένη διάθεση και είναι πιθανό να ειπωθούν πράγματα που δεν τα εννοείς! Ναι, έχεις τη διάθεση να παίξεις, αλλά στην άλλη πλευρά θα φανούν σαν παιχνίδια εξουσίας και όχι νάζια! Εσύ που είσαι σόλο, θα έχεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες μέσα από τις παρέες σου! Σταδιακά με τον Άρη στην Παρθένο θα αρχίσεις να κάνεις νέα πλάνα και να οργανώνεσαι για το ποια θα είναι τα επόμενα σου βήματα από Σεπτέμβρη! Ναι, είναι νωρίς αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έτσι δε λες; Στις 17/7 με τη νέα Σελήνη να γίνεται πάνω σου, θα αποφασίσεις πως ίσως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις μια νέα πορεία σε ό,τι αφορά εσένα τον ίδιο: τους τρόπους που αντιδράς σε διάφορα θέματα, το πώς προσεγγίζεις εσύ κάποιες καταστάσεις! Και φυσικά να σε ενημερώσω ότι εκείνες τις μέρες θα είσαι λίγο του τρελού, καθώς δε θα προλαβαίνεις να μετράς τις διαθέσεις που θα αλλάζεις! Στα τέλη του μήνα, με τον Ερμή να μπαίνει στο Λέοντα, θα γίνεις πιο κοινωνικός, αλλά και πιο σπάταλος! Και έχε λίγο το νου σου, γιατί σα να αρχίζεις να σκέφτεσαι πάλι το αν τα κάνεις όλα σωστά! Πάλι με προβλήματα θα γεμίσεις το κεφάλι σου, χωρίς κανέναν λόγο!

Λέων
Τι γίνεται τον Ιούλιο, Λέοντα; Νέα πράγματα έρχονται στο προσκήνιο, αλλά θα προηγηθεί μια φάση περισυλλογής, εσωτερικής διεργασίας και μιας κάπως βαριάς ψυχολογίας! Ο μήνας ξεκινά με εσένα να σκέφτεσαι και να κάνεις έναν απολογισμό των μέχρι τώρα γεγονότων με μια όχι και τόσο καλή ψυχολογία! Ναι, έχεις τα down σου αλλά δεν τελείωσε και ο κόσμος επειδή δεν είναι όλα σε μια σειρά! Το καλό είναι πως εσύ που είσαι μόνος θα κάνεις μια εντελώς ξαφνική γνωριμία – ή παίζει να κάνεις πολλές γνωριμίες – με άτομα που δεν περίμενες ποτέ ότι θα μπορούσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου! Νέες εμπειρίες! Και αφού περάσεις δια πυρός και σιδήρου ψυχολογικά – από μόνος σου γιατί ξέρουμε τι ντράμα κουίν είσαι και πόσο υπερβολικός γίνεσαι, με τη νέα Σελήνη στις 17/7 θα το ρίξεις στην εργασιοθεραπεία, στον προγραμματισμό και στην οργάνωση των επόμενων κινήσεών σου! Ο Άρης σε αφήνει σε μια σχετική ηρεμία με το άγχος, την ένταση αλλά και την ενέργειά σου να μεταβιβάζεται στα οικονομικά σου αλλά και στο κομμάτι της προσωπικής σου αξίας! Στα τέλη του μήνα θα αρχίσεις να νιώθεις κάπως πιο ήρεμος και θα αρχίσεις να εκφράζεσαι πιο ελεύθερα και δημιουργικά, αλλά με την κλασσική λιονταρίσια σου υπερβολή! Προσοχή στο ενδεχόμενο να σου γεννηθεί η επιθυμία να γυρίσεις σε πρώην! Ξανασκέψου το καλά γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα σου βγει σε καλό μια βιαστική απόφαση!

Παρθένος
Παρθένε, ο μήνας ξεκινά με μια πανσέληνο να στρέφει το ενδιαφέρον σου σε θέματα που έχουν να κάνουν με επιχειρηματικά πλάνα, δημιουργικές διαδικασίες αλλά και διασκέδαση! Ενώ κι εσύ έχεις ανάγκη μια πιο ανάλαφρη ψυχολογία, στις αρχές του μήνα θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες και μικροεντάσεις που δε θα βοηθήσουν και πολύ… Με τον Άρη όμως να περνά στο ζώδιό σου, η παθητικότητα που ένιωθες και το αίσθημα της αδυναμίας αλλάζει! Παίρνεις τα ηνία και αρχίζεις να κινείσαι πιο άνετα αλλά και πιο δυναμικά βάζοντας τα πράγματα αλλά και κάθε κατεργάρη στον πάγκο του! Η νέα Σελήνη στις 17/7 σε φέρνει σε μια κατάσταση που θέλεις να βγεις, να αλλάξεις παραστάσεις και να κάνεις νέες γνωριμίες, να μεγαλώσεις τον κοινωνικό σου κύκλο! Προσοχή μην κάνεις πολιτικές συζητήσεις, γιατί δε θα πάει καλά αυτό… Εκεί προς τα τέλη του μήνα θα περάσεις πάλι σε μια φάση που θα αρχίσεις να σκέφτεσαι περισσότερο και μπορεί να κλειστείς περισσότερο στον εαυτό σου για να τακτοποιήσεις μέσα σου κάποιες μισοτελειωμένες υποθέσεις! Πρόσεξε αρκετά πού θα ξοδέψεις την ενέργειά σου και πώς θα χειριστείς τις καταστάσεις, γιατί κάτι μου λέει πως ο χαμένος θα είσαι εσύ…

Ζυγός
Ζυγέ, ο Ιούλιος για σένα έχει αέρα καριέρας και οικογένειας! Η διαφορά είναι πως θα έχεις το δίλημμα πού ξοδεύεις τον περισσότερο χρόνο! Ο μήνας έχει πολλές αλλαγές για σένα και θα το καταλάβεις από το γεμάτο φεγγάρι στις 3/7! Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου θα εστιάσεις στο σπίτι σου, θα θελήσεις να δουλέψεις τη σχέση σου με τους γονείς και την οικογένεια και θα προσπαθήσεις να γεφυρώσεις τις μεταξύ σας διαφορές! Γύρω στις 10 του μήνα, θα αρχίσεις να νιώθεις μια ψυχολογική διαφορά, μια εσωτερική πίεση και μια ένταση ότι θα χρειαστεί να τακτοποιήσεις κάποια πράγματα με γρηγορότερους ρυθμούς! Άγχος δηλαδή! Στις 17/7 με τη νέα Σελήνη στον Καρκίνο, θα δεις πως θα χρειαστεί να αλλάξεις κάποια πράγματα στο κομμάτι των επαγγελματικών σου στόχων. Έχεις την ανάγκη να αλλάξεις την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα, όπως επίσης να κάνεις και πιο αισθητή ή ακόμα και να εδραιώσεις τη θέση σου μέσα στη δουλειά σου! Παράλληλα θα έχεις και την επιθυμία να κάνεις κάτι νέο και διαφορετικό επαγγελματικά, πιστεύοντας ότι θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες! Στα τέλη του μήνα, θα βρεθούν ξανά μπροστά σου φίλοι με τους οποίους έχεις να μιλήσεις καιρό και μπορεί να δεις με άλλο μάτι κάποιο άτομο από το φιλικό σου περιβάλλον! Ή παίζει να φουντώσει πάλι μέσα σου κάτι που ένιωθες για κάποιο φιλικό σου πρόσωπο!

Σκορπιός
Ο Ιούλιος έχει μια διαφορετική ενέργεια, Σκορπιέ! Φέρνει κάτι διαφορετικό για σένα, καθώς τις πρώτες μέρες με την υπερπανσέληνο, αποφασίζεις πως πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις κάποια πράγματα! Ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τις καταστάσεις και τα διάφορα πράγματα γύρω σου δεν είναι και ο πιο θετικός… Η μαυρίλα μετονομάζεται σε ρεαλισμό, αλλά αντιλαμβάνεσαι κι εσύ ότι είσαι σε μια φάση που θες να δεις τα πράγματα πιο χαλαρά και όχι τόσο σκληρά! Με αυτή την Πανσέληνο θα βιώσεις μια ένταση, συναισθηματική κυρίως, και τα νεύρα σου θα είναι εμφανή! Με τις μέρες να περνούν όμως και με τον Άρη να σταματά να σε πιέζει επαγγελματικά, θα στρέψεις το ενδιαφέρον σου στους φίλους σου και τις παρέες σου! Σαν να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα και να κρατάς δίπλα σου μόνο τους ανθρώπους που μπορούν να σε αντιληφθούν πραγματικά! Με το νέο Φεγγάρι στις 17/7 θα έχεις κάποια μικρά τρεχάματα που αφορούν κάποιες τακτοποιήσεις με θέματα νομικά, ή θα χρειαστεί να τρέξεις σε δημόσιες υπηρεσίες για κάποια χαρτιά που θα χρειαστείς! Εκεί στα τέλη του μήνα, το θέμα της επαγγελματικής αλλαγής θα σε απασχολήσει και πάλι, καθώς θα σε πιάσει μια τρέλα να αλλάξεις το αντικείμενο της δουλειάς σου! Θα έχεις κάποιες επαγγελματικές προτάσεις που θα χρειαστούν μια πιο προσεκτική εξέταση…

Τοξότης
Τι γίνεται με τα οικονομικά σου ρε Τοξότη; Ούτε κι εσύ ξέρεις και με την πανσέληνο στις αρχές του μήνα θα κληθείς να δεις τι συμβαίνει! Έξοδα, έσοδα και τα λοιπά θα σε κρατήσουν απασχολημένο, και κάπως αγχωμένο… Λίγη προσοχή θα χρειαστεί στις εντάσεις που θα αντιμετωπίσεις μέσα στο μήνα στο κομμάτι της δουλειάς, και ειδικά αφού εκφράσεις την πιθανότητα να αλλάξεις δουλειά! Γκρίνιες και νεύρα θα υπάρξουν με σκοπό να σε μεταπείσουν! Αλλά μεταξύ μας, ούτε κι εσύ είσαι σίγουρος για την αλλαγή αυτή… Τώρα, με τη νέα Σελήνη στις 17/7, αρχίζεις να δίνεις λίγο περισσότερο βάθος στα συναισθήματά σου αλλά και στην ένταση με την οποία βιώνεις μεν κάποια πράγματα, αλλά επιλέγεις να αγνοείς συστηματικά, προκειμένου να μην φαίνεσαι μίζερος και γκρινιάρης στους άλλους! Είναι μια καλή ευκαιρία να βάλεις σε μια σειρά το μέσα σου –όσο μπορείς δηλαδή– και να βάλεις σε νέα θεμέλια τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι συναισθηματικά τις καταστάσεις, αλλά και να ενισχύσεις τις δικλείδες ασφαλείας σου! Στα τέλη του μήνα θα έχεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα με άτομα από το παρελθόν και θα επανεξετάσεις το ενδεχόμενο επανασύνδεσης, αλλά με αρκετά απαιτητικούς όρους από πλευράς σου!

Αιγόκερως
Ο Ιούλιος ξεκινά με όλο το φως να πέφτει πάνω μας, Αιγόκερε! Η πανσέληνος στις πρώτες μέρες του μήνα δείχνουν το δρόμο για το τι χρειαζόμαστε περισσότερο! Η υπομονή νιώθεις ότι φτάνει στα όριά της, η ευγένεια – για την οποία δε φημίζεσαι και τόσο – δε βοηθά και τόσο και τα πράγματα τα λες πλέον έξω από τα δόντια! Γύρω στις 10 του μήνα θα δεις το σκηνικό να αλλάζει και εσύ θα νιώσεις την ανάγκη να πάρεις δραστικά μέτρα! Μπορεί να έχεις τρεχάματα με τη δουλειά και να πρέπει να τρέξεις για θέματα που έχουν να κάνουν με υποχρεώσεις, ή μπορεί να χρειαστεί να τρέξεις με δικηγόρους για να ολοκληρώσεις και να κλείσεις κάποιες υποθέσεις που δεν σήκωναν διαφορετικό τρόπο! Παράλληλα, με τον Ερμή στο Λέοντα θα πάρει λίγο φωτιά το μέσα σου, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι διάφορα και θα προσπαθήσεις να βρεις την αιτία σε αρκετά θέματα, προκειμένου να τα λύσεις και να βρεις την ηρεμία σου. Ναι, καλά! Με τη νέα Σελήνη στις 17/7, αλλά και πριν από αυτή, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο του να κάνεις μια σχέση ή να δώσεις μια νέα πνοή αν είσαι σε σχέση! Επίσης, θα έχεις προτάσεις για νέα συνεργασία που θα έχει μια οικία ενέργεια! Στα τέλη του μήνα και με την Αφροδίτη να γυρίζει ανάδρομη, θα σε πιάσει μια τάση για να πάρεις επιβεβαίωση μέσω… κατάλαβες! Σε πιάνουν οι ορμές σου και με τη λίμπιντο να ανεβαίνει θα βρεις την ευκαιρία να ξεσπάσεις την ένταση που νιώθεις!

Υδροχόος
Ο μήνας ξεκινά με ένα μούδιασμα, Υδροχόε… Η πανσέληνος στις 3/7 σε βρίσκει ευάλωτο, σκεπτόμενο αλλά και με μια τάση να απομονωθείς και να ζυγίσεις τα πράγματα σε βάθος. Ναι, η υπερβολή που έχεις μέσα σου θα σε οδηγήσει σε υπεραναλύσεις και υπερβολικές σκέψεις που θα σου δημιουργήσουν ένα άγχος για το τι μέλλει γενέσθαι! Δεν είσαι ούτε σε θέση αλλά ούτε και σε μουντ να συζητήσεις εκτενώς αυτά που νιώθεις και πώς αντιλαμβάνεσαι αυτά που βιώνεις και το δείχνεις από τον τρόπο που αλλάζεις θέμα ή κόβεις τη συζήτηση! Από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, το σκηνικό αλλάζει και πάλι, καθώς θα αρχίσεις να αναλαμβάνεις δράση και να βάζεις τα πράγματα στη θέση τους για να περιορίσεις το άγχος σου και την πίεση που νιώθεις! Με τον Ερμή στο Λέοντα, θα αποφασίσεις πως χρειάζεται να επικοινωνήσεις κάποια πράγματα με τη σχέση σου και θα θέσεις κάποια θέματα – τα βασικότερα για εσένα – επί τάπητος! Με τη νέα Σελήνη στις 17/7 θα κάνεις μια καινούργια αρχή σε θέματα δουλειάς και καθημερινότητας! Θα χρειαστεί να ζοριστείς για να το καταφέρεις, αλλά είσαι αποφασισμένος! Έχεις την αίσθηση ότι χρειάζεται να πάρεις τα πράγματα πιο σοβαρά και να δεις κάποια θέματα με διαφορετική οπτική! Στα τέλη του μήνα, θα υπάρξει επιστροφή από πρώην αμόρε και θα σκεφτείς τι μπορεί να γίνει μεταξύ σας! Για σένα που είσαι σε σχέση, θα χρειαστείς υπομονή, καθώς παίζει να υπάρξει ένταση, ιδίως όταν νιώθεις ότι δεν γίνεσαι κατανοητός!

Ιχθύες
Ο Ιούλιος, Ιχθύ, σε βρίσκει σε μια φάση κοινωνική! Μπορεί να έχεις τα δικά σου και να τραβάς λούκια με την πίεση και με το αίσθημα ότι πρέπει να οργανωθείς, αλλά δε σε νοιάζει και πολύ! Με την πανσέληνο στις 3/7 θα βρεθείς με φίλους και θα γνωρίσεις άτομα που θα ανοίξουν τον κοινωνικό σου κύκλο ή παίζει να βρεθείς με φίλους που όλο λέγατε να κανονίσετε και ποτέ δεν το κάνατε! Το δεύτερο δεκαήμερο θα αποφασίσεις να ασχοληθείς ενεργά και πιο δραστήρια με τη σχέση σου! Το έχεις αφήσει πολύ στη μοίρα του αυτό το κομμάτι και δεν πρέπει! Αν πάλι είσαι σόλο, θα κινητοποιηθείς και θα φλερτάρεις κάπως έντονα! Λίγη ψυχραιμία θα χρειαστεί, καθώς δε θα έχεις και ιδιαίτερη υπομονή! Τώρα, στις 17/7 με την πανσέληνο στον Καρκίνο, εσύ θα θελήσεις να ξεκινήσεις το καλοκαίρι σου με διασκέδαση και καλοπέραση! Θα θελήσεις να ασχοληθείς με κάτι που θα το θεωρήσεις πολύ δημιουργικό, και θα εκφράσεις με αυτόν τον τρόπο τα συναισθήματά σου! Θα έχεις όμως και την επιθυμία να ξεκινήσεις κάτι που θα σου αλλάξει ριζικά τη ζωή! Ξαφνικές γνωριμίες και φλερτ έντονο! Στα τέλη του μήνα, θα έχεις κάποια θέματα με τη δουλειά, καθώς θα βγουν υποχρεώσεις που δεν είχες υπολογίσει ή που νόμιζες ότι τις έχεις κλείσει! Να είσαι και λίγο προσεκτικός με το κατοικίδιό σου…