Cosmic Telegram

Παρθένε...270

Παρθένε, ξανά και ξανά η ίδια ειρωνεία: για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να αφήσεις το συνήθως κοφτερό μυαλό σου να συσκοτιστεί. Να μπεις σε μια σχέση με μισόκλειστα μάτια. Κι αυτό είναι δύσκολο γιατί κάθε φορά που λειτουργούν τα αισθήματά σου χωρίς λογική, στέλνεις τον εαυτό σου να κάνει κρύα ντους για να έρθει στα συγκαλά του.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 270
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7244-16444.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)    

Είναι μια περίεργη εποχή και η επιστροφή σε ορθή πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (11/9) της δίνει επιπλέον σασπένς – τουλάχιστον για τους γεννημένους τις πρώτες μέρες του ζωδίου σου. Προσπαθείς σκληρά να είσαι παρών γι’ αυτούς που σε χρειάζονται, αλλά η σύγχυση που αισθάνεσαι όταν ξαφνικά αυτοί για τους οποίους ενδιαφέρεσαι απομακρύνονται χωρίς λόγο σε κάνει να αναρωτιέσαι τι στο διάολο συμβαίνει. Παρόλο που η διάθεσή σου είναι να βρεις την ησυχία σου σε ένα σπίτι παρά να πολεμήσεις, ο Άρης στον 4o οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου (για να μην αναφέρουμε ξανά τον Πλούτωνα) σού λέει ότι πρέπει να σταθείς όρθιος και να αντιμετωπίσεις με θάρρος όλες τις αντιπαραθέσεις. Γιατί θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις. Από την άλλη, η Αφροδίτη ενισχύει την επιθυμία σου να καλλιεργήσεις τον αυθορμητισμό σου και τη διάθεσή σου για διασκέδαση, βεβαιώνοντάς σε ότι το σύμπαν δεν υπάρχει μόνο για να σε στριμώχνει.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με μία πρώτη αστρολογική ματιά η καρδιά σου βρίσκεται ακόμα στη θέση της. Και ολόκληρη άραγε; Όπως και το κεφάλι σου στο σωστό μέρος – στη δουλειά, στο ποδήλατο του γυμναστηρίου, σε μαθήματα γιόγκα. Ο ανάδρομος Ερμής σηματοδοτεί μια περίοδο που χρειάζεται να είσαι παραγωγικός, εργασιακά ευέλικτος, προσηλωμένος σε αυτό που κάνεις και παράδειγμα υγιεινής ζωής. Ναι, η διασκέδαση δεν είναι στις προτεραιότητές σου, ούτε η ξεκούραση. Η μόνη ερώτηση που δικαιολογείται κάθε μέρα που σηκώνεσαι από το κρεβάτι είναι: «Αυτή η δουλειά που με ξυπνάει κάθε πρωί είναι η δουλειά που θέλω;». Υ.Γ. Ίσως πρέπει πρώτα να μάθεις τα βασικά πριν ξαναγυρίσεις τον τροχό. Μην αφήσεις το παρελθόν να σε καθορίσει. Άφησέ το να γίνει μέρος αυτού που πρόκειται να γίνεις.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Το γεγονός ότι είσαι εξαντλημένος κι έχεις την ανάγκη των άλλων δεν θεωρούνται από σένα σοβαροί λόγοι για να σε κάνουν να παραδοθείς ή για να καταρρεύσεις σε αναφιλητά ή για να επιτρέψεις στον εαυτό σου να σε χαϊδέψουν σαν τρομαγμένο παιδί που ξύπνησε από εφιάλτη. Παρόλο που τα λαχταράς όλα αυτά και μάλιστα απεγνωσμένα. Τώρα είναι η στιγμή για να ομολογήσεις ότι τους έχεις ανάγκη όλους αυτούς ή τον Ένα/Μία που υποκρίνεσαι ότι δεν εξαρτάσαι, όπως και να φύγεις από όσους σε εγκλωβίζουν. Όσο για τον ανάδρομο Ερμή στον τομέα που συμβολίζει τις ερωτικές σου σχέσεις, χρειάζεται να κάνεις κάποιες σοβαρές συζητήσεις/διαπραγματεύσεις εάν θέλεις να αποφύγεις τις προστριβές. Κάποιες στιγμές πρέπει να κάνεις στους άλλους γνωστά τα όριά σου. Και φυσικά να σέβεσαι τα όριά τους. Και θυμήσου: η δημιουργικότητα δεν είναι τσίχλα που τη φτύνεις μόλις φύγει η ζάχαρη, αλλά χαμαλίκι με ωράριο που για να ανθίσει θέλει ιδρώτα, γερό στομάχι και επιμονή.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα σαν την αυτοπεποίθηση που αποκτάς όταν είσαι σε δύσκολη θέση και καταφέρνεις όχι μόνο να υπερασπιστείς τον εαυτό σου αλλά και να αναλάβεις πρωτοβουλίες που βοηθούν στην εξέλιξή σου. Ο Πλούτωνας ανακινεί στις Σχέσεις σου τον ανταγωνισμό ή το πάθος ή τη ζήλια ή τα πρωτόγονα ένστικτα ή τα παιχνίδια εξουσίας ή όλα μαζί. Αν αισθάνεσαι αγανακτισμένος, στις ερωτικές ή επαγγελματικές σου σχέσεις προσπάθησε να φιλτράρεις τις αντιδράσεις σου μέσα από τη λογική – όσο μπορείς. Κι αν έχεις γεννηθεί στις πρώτες τρεις/τέσσερις μέρες του ζωδίου σου και έχεις/ή θα συναντήσεις το μοιραίο άνθρωπο, may the force be with you. Να θυμάσαι επίσης ότι κανείς «αντίπαλος» δεν θα ανεχτεί σιωπηλές κατηγορίες ή συμπεριφορά πριμαντόνας, ακόμα κι αν έχεις απόλυτο δίκιο. Α, και δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις με πυρηνικά κάποιον που σε απειλεί με νεροπίστολο. Υ.Γ. Με τον ανάδρομο Ερμή στον 4ό σου οίκο, το θέμα του αλαλούμ ή των επιδιορθωτικών κινήσεων που πρέπει να κάνεις βρίσκεται μέσα στην οικογένεια ή στο σπίτι.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όλοι κρύβουμε κάτι τον περισσότερο καιρό. Κρύβουμε τόσο βαθιά κομμάτια του εαυτού μας που ξεχνάμε την ύπαρξή τους. Ναι, υπάρχουν μερικές φορές που θέλεις να ξεχάσεις και το ποιος είσαι – εντελώς. Όμως έρχονται κάποιες εποχές που το παρελθόν επανέρχεται με δύναμη έχοντας τη μορφή εραστών που έχεις ξεχάσει, ονείρων που ξαφνικά θυμάσαι, με φράσεις που σκάνε στη μέση μιας συζήτησης και σε τινάζουν σα να έπιασες γυμνά καλώδια με βρεγμένα χέρια, με εικόνες ή τραγούδια που σου θυμίζουν ό,τι προσπαθούσες να θάψεις. Τότε θέλεις να βάλεις τα κλάματα ή να το σκάσεις. Και τότε χτυπάνε τα τηλέφωνα και σε καλούν φίλοι και Beautiful People που θέλουν να σε δουν, να σε θαυμάσουν, να σε φλερτάρουν. Καταπίνεις το παρελθόν και βγαίνεις έξω πανέμορφος, έτοιμος να καταπλήξεις τα πλήθη με μάτια που τα δάκρυα τους έχουν χαρίσει τη λάμψη του survivor.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο παρών σχηματισμός των πλανητών και κυρίως το τετράγωνο μεταξύ Άρη και Πλούτωνα στους 5ο και 11ο οίκους σου δείχνει ότι δεν λείπει από το αίμα σου μια σταγόνα ρίσκου. Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις την πυρετώδη επιθυμία να διακινδυνεύσεις το λαιμό σου για μια καινούργια δουλειά ή για μια σχέση που θα σε βγάλει από τη συνομοταξία των βαριεστημένων ορδών που κάθε κωλομέρα πηγαινοέρχονται από το σπίτι στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι. Το μόνο που σε εμποδίζει είναι ένα βασικό κομμάτι του εαυτού σου που θέλει τη σταθερή και ήρεμη οικογενειακή ζωή που αυτές οι ορδές φαίνεται ότι έχουν εξασφαλίσει. Μα τι κάθεσαι και σκέφτεσαι; Με τον Ουρανό απέναντί σου τόσα χρόνια δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι «σταθερότητα» και «ασφάλεια» είναι δύο λέξεις σαν κινούμενοι στόχοι που δεν μένουν ποτέ μα ποτέ στην ίδια θέση; Υ.Γ. Ο Ερμής ανάδρομος στο 2ο οίκο σου, η καρδιά σου, πρέπει να γίνει ο οδηγός σου στην προσπάθειά σου να ικανοποιήσεις την τεράστια ανάγκη σου για αγάπη και δημιουργία.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Οι διελεύσεις στον τομέα της καριέρας μπορεί να φέρουν φήμη, εκτίμηση και αναγνώριση. Όπως και τα αντίθετα: Συγκρούσεις με ανώτερους, ανταγωνισμό, για να μην αναφέρω όλους τους ηλιθίους που βρίσκουν λάθη σε ό,τι κάνεις και σου τη λένε για ψύλλου πήδημα. Αφού πάντοτε θα υπάρχουν κάποιοι που θα χαρούν να σε δούνε να εξαφανίζεσαι, καλύτερα να συμπεριφέρεσαι σαν άψογος επαγγελματίας. Εάν είσαι εντάξει, συμπεριφέρεσαι cool. Εάν όχι η λέξη είναι «έκρηξη». Και μην ξεχνάς ότι σε αυτή τη μάχη για την καριέρα έχει σημασία ακόμα και τι φοράς και κυρίως πώς φοράς τον εαυτό σου. Η καριέρα και οι στενές σχέσεις είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μην κουβαλάς το στρες του ενός στο άλλο. Διατήρησε τις αποστάσεις. Α, και με την Αφροδίτη στον Λέοντα κοινωνικοποιήσου.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μπορεί να έχεις τσουρουφλιστεί αλλά υπήρξαν και υπάρχουν κάποιοι κοντά σου που σου προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Εάν υπάρχουν κάποιες ανισορροπίες στη ζωή σου, μέσα στην οικογένεια, στην καθημερινότητα της δουλειάς σου, στις προτεραιότητές σου ή στις σχέσεις σου είναι καιρός να τις αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη διαύγεια. Ίσως όλες οι επιθυμίες, οι πόθοι, τα ένστικτα, οι σαρκικές επιθυμίες, η απληστία, οι μαύρες σκέψεις σού δίνουν το απαραίτητο τράνταγμα που αναζητάς ώστε να αναλάβεις πρωτοβουλίες είτε στις πολύ προσωπικές σου σχέσεις είτε στα οικονομικά σου. Σταμάτα να βασανίζεις τον εαυτό σου με πράγματα που σε φοβίζουν αλλά δεν πρόκειται να συμβούν. Προέχει να επιζήσεις οικονομικά και συναισθηματικά. Θυμήσου ότι η αφοσίωση περιέχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να κλείνεις την πόρτα πίσω σου με θόρυβο.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ζούμε σε έναν παράλογο κόσμο μυρμηγκιών που αποκαλεί τρελό τον τζίτζικα. Όμως…

Ξέρεις ότι η στατικότητα είναι δηλητήριο όταν σε κρατάει καρφωμένo/η στη γη χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις. Κοιτάζοντας τώρα τον ουρανό και υπολογίζοντας την επιθυμία και τη διάθεσή σου να αλλάξεις και να προχωρήσεις, μη διστάσεις να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά υπάρχουν ευκαιρίες στον αέρα που περιμένουν να τους δώσεις το δικό σου σχήμα. Πρόσεξε όμως πάνω στον ενθουσιασμό σου για το καινούργιο μήπως ανοίξεις τις μύτες κάποιων που σου είναι απαραίτητοι και στη νέα φάση που μπαίνεις. Ποιος είναι μαζί σου; Μόνο όποιος/α τροφοδοτεί με βενζίνη τις φιλοδοξίες σου.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον ηλιακό 7ο οίκο σου δραστηριοποιημένο ίσως αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση πολιορκίας από ενοχλητικούς ανθρώπους (κανονικά στη θέση τού «ενοχλητικοί» θα ’πρεπε να μπει η πιο δημοφιλής ελληνική λέξη) που επιμένουν ότι πρέπει να προσπαθήσεις να σχετιστείς μαζί τους ή να συμμετέχεις σε αυτά που κάνουν. Βεβαίως όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σε αφήσουν να συρθείς στο λαγούμι σου και να μείνεις εκεί μέχρι που κάποιος καλός Σαμαρείτης σε βγάλει από τη μιζέρια σου πουλώντας στο σινεμά τα δικαιώματα της τραγικής σου ιστορίας. Ο Πλούτωνας, γυρίζοντας σε ευθεία πορεία (11/9), σηματοδοτεί για άλλη μια φορά τεράστιες ανακατατάξεις/ριζικές αλλαγές/πρωτόγνωρες εμπειρίες – όχι μόνο για σένα αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Μπαίνεις πραγματικά σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους της ζωής σου – ανόδου ή πτώσης. Υ.Γ. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Ζυγό σχετίζεται με την επαγγελματική και δημόσια εικόνα σου. Προσοχή.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Δεν υπάρχει Υδροχόος που να μη χορεύει –επαγγελματικά μιλώντας– σε αναμμένα κάρβουνα. Επιπλέον υπάρχει μια σειρά από φίλους που δεν συμμερίζονται τελευταία τις απόψεις σου και τα όνειρά σου, μετά υπάρχει η Αφροδίτη που δεν σε αφήνει να ξεχάσεις ότι ένα λεπτό χωρίς οικογένεια και παιδιά ή χωρίς μια αξιοσέβαστη ζωή κοντά στο σπίτι σε τοποθετούν κατευθείαν στη χορεία των αποτυχημένων. Οι ταχυδακτυλουργίες για να καταφέρεις να συνδυάσεις οικογένεια και επιθετικούς φίλους μπορεί να είναι κουραστικές, αλλά μέχρι να ξεπεράσεις την ανάγκη σου να είσαι διαρκώς λογικός στα μάτια των γύρω σου, το μεγάλο σου στοίχημα είναι να καταφέρεις να υπομείνεις το στρες που δημιουργεί η αγάπη.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Υπάρχουν φορές που πρέπει να αφήσεις τον εγκέφαλό σου να κάνει όλη τη δουλειά, να εμπιστευτείς τη δύναμη της λογικής και να σκεφτείς πολύ πριν κάνεις οποιαδήποτε πράξη. Ε, λοιπόν, δεν είναι μια από αυτές τις φορές. Όταν ο Άρης καλπάζει στον Καρκίνο, το συναίσθημα που βρίσκεται πάνω στο άρμα απαιτεί να νιώσεις, να ερωτευτείς, να δημιουργήσεις, να αφεθείς στη διονυσιακή φωτεινή πλευρά της ζωής, να βάλεις το εντός σου παιδί στη θέση του αρματοδρόμου. Ρίσκο. Ένταση. Πόθος κι όχι φόβος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να μαντέψεις ή να ελέγξεις κάθε αποτέλεσμα. Τι συγκλονιστική αίσθηση να πηδάς από έναν γκρεμό και να ανακαλύπτεις ότι πετάς. Τι ωραία να δημιουργείς ή να ερωτεύεσαι με όλη σου την ψυχή χωρίς να υπολογίζεις τις συνέπειες. Φφφφ… 1, 2… Κρόνος ακούει; 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ