Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (16-22 Δεκεμβρίου)

Τοξότη, κυνηγάς μια φευγαλέα απόλαυση και χαλάρωση, ίσως με λάθος μέσα

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 728
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toksotis.jpg

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (16-22 Δεκεμβρίου).

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Υποχρεώσεις που κάνουν σημαντικότερο τον ελεύθερο χρόνο, τις φιλίες, τα σχέδια
Δεν λείπουν οι πιέσεις στην καριέρα και τον γάμο σου στην αρχή της εβδομάδας. Αισθάνεσαι ότι χρειάζεται πάση θυσία να «πιάσεις» κάποιο στόχο, οικονομικά ή ερωτικά, για να αποκαταστήσεις μία αίσθηση ελέγχου. Αυτά που κάνεις, έστω και πετυχημένα, γεννούν ευκαιρίες όμως αυτές συνοδεύονται από επιπλέον υποχρεώσεις, καθώς τα πράγματα δεν γίνονται όσο αυτόματα θα ήθελες. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) κάνει δυνατή μια αποτελεσματική αντίδραση. Παίρνει μεγαλύτερη αξία ο χρόνος με φίλους, ο σχεδιασμός ελεύθερων δραστηριοτήτων με τον σύντροφό σου ή με αφορμή τον σύντροφό σου και το μέλλον συνεργασιών και συμφωνιών σου. Ασχολείσαι μαζί τους με φροντίδα, είτε για να αισθανθείς ότι δεν είσαι μόνος, είτε γιατί όντως προσεγγίζεις καινούριες παρέες κι ασχολίες. Ο Ήλιος στον Αιγόκερο (22) δίνει πιο ουσιαστική ποιότητα στις προσπάθειές σου να φτάσεις κάποιο στόχο επαγγελματικά και προσωπικά. Είναι ευκολότερο να θυμάσαι και να αποδεχτείς ότι για να στηθεί οτιδήποτε της προκοπής, από μία διασκέδαση ως έναν έρωτα ή ένα πρότζεκτ, χρειάζεται και κόπος.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Γιορτινή ανανέωση και δισταγμοί μπροστά στο καινούργιο σε ίσες δόσεις
Πρόσεξε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να πραγματοποιηθεί, λέει μια φράση, και στην αρχή της εβδομάδας ισχύει. Οι κινήσεις σου σε επίπεδο προσωπικών κι επαγγελματικών σχέσεων, ασχέτως αν τροφοδοτήθηκαν από τη δυσαρέσκεια ή τον φόβο σου να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη, φέρνουν αποτελέσματα και κάνουν πιο αληθινή από ποτέ την επιταγή να ανανεώσεις τη νοοτροπία σου έμπρακτα ώστε να μπορέσεις να προχωρήσει η σχέση ή η συνεργασία σου, ή εσύ ο ίδιος σε κάτι που ανταποκρίνεται καλύτερα στον τρόπο που βλέπεις το μέλλον σου. Με την Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) ίσως καταφέρεις να αποστασιοποιηθείς αρκετά ώστε να οργανωθείς καλύτερα σε επίπεδο καριέρας και προσωπικών στόχων χωρίς να τραμπουκίσεις τους απέναντι. Ίσως. Προϋποθέτει ότι θα βρεις έναν βαθμό ευγένειας ώστε να προσφέρεις στον απέναντι την ελευθερία που αξιώνεις για σένα. Ο Ήλιος στον Αιγόκερο (22) καταπραΰνει του προβληματισμούς σου, καθώς στρέφεσαι σε γιορτινές εξορμήσεις, οικογενειακές συναντήσεις και ανιχνεύεις καλύτερα τι γίνεται μέσα σου προσαρμόζοντας τη δράση σου ανάλογα.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Κολυμπάς στις αντιθέσεις και χρειάζεσαι καθαρό μυαλό για να επιπλεύσεις
Στην αρχή της εβδομάδας επιβεβαιώνεις την πολλαπλότητά σου καθώς απολαμβάνεις την κατεύθυνση που παίρνει η κοινωνική σου ζωή, η σχέση και οι συνεργασίες σου, και παράλληλα αισθάνεσαι αναστατωμένος, μόνος και γεμάτος αμφιβολίες για διάφορα, από το πού τραβάει η δουλειά σου και τον φόβο της συναισθηματικής δέσμευσης, μέχρι ποικίλες οικονομικές ανησυχίες. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) βοηθά να βγάλεις πρόγραμμα για παρακάτω και να το κάνεις με νοημοσύνη, αν δεν μείνεις αυστηρά στο «ξέρω τι θέλω και το θέλω τώρα». Αν αξιοποιήσεις την εμπειρία σου, ειδικά όσον αφορά τον έρωτα, τα παιδιά και τη δημιουργικότητά σου, όσα κάνεις γίνονται αρμονικότερα, γρηγορότερα και με ελευθερία κινήσεων. Ο Ήλιος στον Αιγόκερο (22) φέρνει καλά νέα για τα οικονομικά της δουλειάς σου ή το εισόδημα του συντρόφου σου, ίσως και εξελίξεις σε σχέση με διαπραγματεύσεις και διακανονισμούς που προϋπάρχουν. Διευκολύνει, σε δεύτερο χρόνο, να δεις τα διλήμματα που ουσιαστικά αντιμετωπίζεις συναισθηματικά και, αν αποφύγεις χειρισμούς κι αποστασιοποίηση, να τα αντιμετωπίσεις με επίγνωση και κατανόηση.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Με τη λύση πρακτικών θεμάτων αποσυμπιέζονται σχέσεις και συνεργασίες
Οι προσωπικές και επαγγελματικές σου σχέσεις συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου στην αρχή της εβδομάδας. Οι κινήσεις σου για να περάσεις καλά με τα παιδιά και τον σύντροφό σου ή να διασκεδάσεις και να φλερτάρεις, δεν βρίσκουν απαραίτητα θερμή υποδοχή από τους υπολοίπους ή σου δείχνουν πόσο συνδέεις οτιδήποτε με αυτούς. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) φέρνει αρκετή δυσαρέσκεια με τους περιορισμούς και τις πιέσεις ακόμη κι από φίλους ή εξαιτίας ωραίων πραγμάτων που σχεδιάζεις. Μπορεί να γίνεις κάπως ψυχρός, απότομος και ξεροκέφαλος σε προσωπικό επίπεδο ή να αντιδράς σε διαδικασίες που απαιτούν τα οικονομικά σου. Ο Ήλιος στον Αιγόκερο (22) και τον ζωδιακό σου άξονα προσφέρει ανακούφιση καθώς βοηθά να τακτοποιήσεις πρακτικά και μικρά θέματα που αποσυμπιέζουν τη σχέση και τις συνεργασίες σου και φέρνουν καλύτερη διάθεση και κάποιο οικονομικό όφελος. Αργότερα συνειδητοποιείς ότι, αν θέλεις να βρεις την ηρεμία σου, χρειάζεται να αφήσεις σε κάποιο βαθμό στην ησυχία τους σύντροφο, παιδιά και συνεργάτες.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Εγωιστικό κρεσέντο, αν κάποιος πάει να σου διαταράξει σχέδια ή διάθεση
Δεν είναι εύκολο να συγκρατήσεις τα νεύρα σου στο σπίτι και το γραφείο στην αρχή της εβδομάδας. Αξίζει ίσως να θυμάσαι ότι είναι ελάχιστα χρήσιμο να ξεσπάς στους γύρω σου εξαιτίας συγγενικών παρεμβάσεων ή γιατί κάποιο θεωρητικό σχέδιο έχεις και δεν βλέπεις να συμμορφώνονται οι άλλοι με αυτό. Ίσως χρειάζεται να ξεκουραστείς λίγο γιατί, όσο κι αν το ευχαριστιέσαι, είσαι φορτωμένος με δουλειά κι οικογενειακές υποχρεώσεις. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) και τον ζωδιακό σου άξονα ίσως σε βοηθήσει να χαλαρώσεις τις απαιτήσεις σου, από εαυτόν και αλλήλους, όπως και τις σχετικές επικρίσεις. Πάντως, αλλάζει τις προτεραιότητες στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις. Ίσως εξαιτίας κάποιας γνωριμίας, ίσως εξαιτίας κάποιας πρότασης ή συμφωνίας θετικής για την καριέρα σου. Ο κυβερνήτης σου, Ήλιος, στον Αιγόκερο (22) δρα εξισορροπητικά καθώς σε βοηθά να δεις με λίγο περισσότερο ρεαλισμό όσα συμβαίνουν στην ερωτική και δημιουργική σου ζωή και να τα συνδέσεις αποτελεσματικότερα με την καθημερινότητά σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Στριφογυρίζεις και προγραμματίζεις, όμως χρειάζονται ποιοτικές αλλαγές σε όλα
Η εβδομάδα ξεκινάει με συγκρατημένη αισιοδοξία κυρίως γιατί αρνείσαι να καθίσεις στα αυγά σου. Οι συναντήσεις, συζητήσεις και έξοδοι των ημερών ωστόσο σύντομα σου δείχνουν ότι τα πράγματα ίσως είναι λιγάκι πιο περίπλοκα από ό,τι θα ήθελες στη σχέση με τα παιδιά και τον σύντροφό σου, σε επαγγελματικά πρότζεκτ που ζαχαρώνεις, σε ερωτικές πιθανότητες που διασκεδάζεις. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) βοηθά να συγκεκριμενοποιήσεις ορισμένα σχέδια για εκδρομή, ανανέωση ή κάποια κερδοφόρα επαγγελματική προοπτική. Επειδή είναι εύκολο να καθυστερήσεις με πάρα πολλές λεπτομέρειες και το πώς θα ήθελες να γίνουν τα πράγματα, είναι βασικό να σεβαστείς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείσαι. Ο Ήλιος στον Αιγόκερο (22) σε απομακρύνει από το σπίτι, την οικογένεια και βασικά τον προβληματισμό σου σχετικά με αυτά και τονίζει τις πιο ευχάριστες προοπτικές που εγκυμονεί η προσωπική σου ζωή. Βασικό να μην το κάψεις με κόλλημα σε φοβίες και παλιά θέματα, αλλά να θεωρήσεις ότι έχεις τις βάσεις και την εμπειρία για να προχωρήσεις καλύτερα.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ξοδεύεις κι ενώ οι προβληματισμοί σου παραμένουν τίθενται σε καλύτερες βάσεις
Η εβδομάδα σου ξεκινάει με κάποια έξτρα έξοδα στο πλαίσιο είτε των συνεργασιών σου είτε της σχέσης σου, είτε απλά γιατί τα παραπάνω σου δημιουργούν τη διάθεση να κάνεις κάτι που θέλεις εσύ και μόνο. Παράλληλα κουβεντιάζεις και σκέφτεσαι γιορτινά πραγματάκια που μπορείς να ’κανες με τους συγγενείς σου, ίσως και κάποια εκδρομή. Τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα στο σπίτι και μέσα σου, κάποια πράγματα μπαίνουν σε ροή, άλλα είναι δύσκολο να έρθουν εκεί που τα θέλεις γιατί δεν είσαι έτοιμος να υιοθετήσεις την αντίστοιχη στάση. Ο κυβερνήτης σου, Αφροδίτη, στον Υδροχόο (20) βοηθά να απολαύσεις περισσότερο τον έρωτα, τη σχέση με τα παιδιά σου και να γίνεις δημιουργικότερος, κυρίως γιατί βρίσκεις έναν βαθμό ανεξαρτησίας και αυτοδυναμίας σε όλα τα παραπάνω χωρίς να χάνεις το παρεΐστικο, ομαδικό σου πνεύμα. Βοηθάει ίσως και το ότι έχεις κάτι παραπάνω να ξοδέψεις. Ο Ήλιος στον Αιγόκερο (22) σε βάζει και πάλι σε οικογενειακά και σπιτικά θέματα, όμως στη βάση καλύτερης συνεννόησης και διαφορετικών σχεδίων.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Πολλή ενέργεια που φέρνει καλύτερη επικοινωνία και γνωριμίες ή φαγωμάρα
Ενέργεια και ένταση συνυπάρχουν στην αρχή της εβδομάδας και γι’ αυτό ευθύνεται είτε η υγεία σου, είτε η πίεση της ρουτίνας. Ο καβγάς ξεκινάει επειδή δεν είσαι απόλυτα ξεκάθαρος για το τι θέλεις ή απλά θέλεις πάρα πολλά. Αποφεύγοντας γαβγίσματα και αψυχολόγητες κινήσεις, μπορείς να επικοινωνήσεις σαφώς καλύτερα, πράγμα εξίσου ωφέλιμο για την τσέπη και τις σχέσεις σου. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) ανοίγει το κεφάλαιο σπίτι, οικογένεια και εσωτερική κατάσταση. Μπορείς να το ζήσεις με κόντρα τύπου «αυτός είμαι και σε όποιον αρέσω», μπορείς επίσης να είσαι αυτός που είσαι, χωρίς να κόβεσαι να το αποδείξεις ή να θεωρείς τα πάντα προκλήσεις. Ο Ήλιος στον Αιγόκερο (22) σε βοηθά να γίνεις λιτός, συγκεκριμένος και πρακτικός στις κουβέντες, τις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις σου. Αν αποφύγεις τον σκόπελο όσων γίνονται μόνο για επίδειξη ή από καθαρή φιλοδοξία, βοηθά να γίνουν συνδέσεις με άτομα, ιδέες ή πράγματα που ωφελούν την καριέρα και τους προσωπικούς σου στόχους.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Κυνηγάς μια φευγαλέα απόλαυση και χαλάρωση, ίσως με λάθος μέσα
Χρειάζεται να είσαι κάπως προσεκτικός με τον εαυτό σου στην αρχή της εβδομάδας κι αυτό συμπεριλαμβάνει να μην παρασυρθείς μες στη χαρά σου και καταπονήσεις το σώμα σου, όπως και το να μη γίνεις θύμα χειρισμών στην ερωτική σου ζωή, τη σχέση με τα παιδιά σου ή σε οτιδήποτε καλό και χαρωπό πηγαίνεις να κάνεις. Οι ενοχές συχνά γίνονται η αφορμή για μεγαλύτερα έξοδα, περισσότερη συναισθηματική προσπάθεια κι απόπειρες να μείνει κανείς σ’ αυτό που ξέρει, έστω κι αν τον πληγώνει. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) βοηθά να βγεις κάπως από το τριπ της κατανάλωσης και του πώς θα βγάλω περισσότερα και να ασχοληθείς περισσότερο με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου. Μειώνεται επίσης το άγχος σου για θέματα δουλειάς και ρουτίνας καθώς παρουσιάζονται συγκεκριμένες βοήθειες με τη μορφή προσώπων, συζητήσεων ή προτάσεων. Με τον Ήλιο στον Αιγόκερο (22) η προσοχή σου στρέφεται στο να χαλαρώσεις, να απολαύσεις, να περάσεις καλά στον έρωτα και γενικότερα. Όμως αντί για παύση, μπαίνεις σε υπερδραστηριότητα.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Φουριόζος με γιορτινά σχέδια αλλά και κάπως ξενερωμένος με όλα
Με σχεδόν επιθετικό τρόπο επιδίδεσαι στον σχεδιασμό του τι θα κάνεις τις μέρες των εορτών, είτε με φίλους είτε γιατί η οικογένειά σου δεν ησυχάζει, αν δεν το κάνεις. Αν και δεν κινείσαι μακριά από την πεπατημένη σου μπορεί το σκηνικό να σου φανεί άσχετο πλέον με την πραγματικότητά σου ή απλώς κουραστικό. Και στις δύο περιπτώσεις, δίκιο θα ’χεις. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) σε βοηθά να χαλαρώσεις καθώς αντιλαμβάνεσαι ότι στον έρωτα και τη σχέση με τα παιδιά σου τα πράγματα τελικά δεν εξαρτώνται μόνο από σένα, έτσι παίρνεις ανάσα και αμέσως οι συνθήκες σου βελτιώνονται. Ο Ήλιος στο ζώδιό σου (22) φέρνει όπως πάντα ανάμεικτα συναισθήματα. Αισθάνεσαι πιο γεμάτος ζωή και δυνατός, ταυτόχρονα όμως δεν μπορείς να αγνοήσεις την κούρασή σου, τις πιέσεις των γύρω σου και το άγχος για το μέλλον σε όλα τα επίπεδα. Είναι βασικό να θυμάσαι ότι η έξτρα ενέργεια που έχεις δεν είναι για να μπορείς να δυσανασχετείς καλύτερα.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Τρέχεις για σπίτι και δουλειά, με κούραση, όμως ανακτάς μέρος της γοητείας σου
Η αρκετά έντονη δραστηριότητα στο πεδίο της καριέρας ή του γάμου συνεχίζεται με αφορμή σχετικές συναντήσεις και κουβέντες. Συνειδητοποιείς πως ορισμένα σχετικά σχέδιά σου είναι μη πραγματοποιήσιμα, ενώ αντιλαμβάνεσαι σχετική παρασκηνιακή δραστηριότητα ή κάποιες εξελίξεις που δεν ελέγχεις, αλλά είναι αποτέλεσμα του τρόπου που χειρίζεσαι τις καθημερινές σου συνδιαλλαγές. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου (20) είναι μια μικρή ανακούφιση. Βοηθά να βρεις τον χώρο και τον χρόνο να είσαι ο εαυτός σου εν μέσω οικογενειακών συναντήσεων, εκδρομών όπως και αμφιλεγόμενων ζητημάτων που αφορούν το σπίτι σου. Η πιο συγκεκριμένη τοποθέτησή σου επάνω στις σχέσεις σου και η ανάκτηση της αμεσότητας και της τόλμης σου έχει ευεργετική επίδραση σε προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις. Με τον Ήλιο στον Αιγόκερο (22) ξεκινά η περίοδος απολογισμού που προηγείται του μήνα του ζωδίου σου. Δεν είναι χαρωπή συγκυρία, ωστόσο βλέπεις καθαρότερα τα κολλήματα και κωλύματα σε σχέσεις και συνεργασίες καθώς έρχονται στο φως περιστάσεις που παρέμεναν αφανείς. Η υγεία σου χρειάζεται περισσότερη και καλύτερη φροντίδα.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Με το μάτι σε κάτι καινούριο, όμως και προσωπικά πισωγυρίσματα
Στην αρχή της εβδομάδας η ενέργειά σου κατευθύνεται σε οτιδήποτε πιστεύεις ότι μπορεί να σε ανανεώσει, από το να σχεδιάσεις κάποια εκδρομή ή έξοδο, μέχρι το να σκεφτείς πώς θα βελτιώσεις τη θέση σου επαγγελματικά, πώς θα πας κάποια εκδρομή ή θα τακτοποιήσεις κάποιο συγγενικό ζήτημα που σε εκνευρίζει και σε μπερδεύει ταυτόχρονα. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (20) σε γυρίζει πίσω στην ερωτική σου ζωή, είτε γιατί ακόμη δεν έχεις αποδεχτεί κάποια πράγματα που έγιναν ή ειπώθηκαν, είτε γιατί εκκρεμότητες οικονομικής και συναισθηματικής φύσεως χρειάζονται ξεκάθαρη διευθέτηση για να φτιάξει το μυαλό σου και να είσαι ανοιχτός σε καινούριες ιδέες. Η περίοδος ενδείκνυται επίσης για να λογικευτείς σχετικά με την υγεία σου. Ο Ήλιος στον Αιγόκερο (22) επιβεβαιώνει ότι πέντε πραγματάκια που έκανες για να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή για κάποια επαγγελματικά σου σχέδια ήταν σωστά και τώρα σου ανοίγουν νέες και σημαντικές δυνατότητες. Πρακτικά, φαίνεται να μπορείς να προσεγγίσεις αποτελεσματικότερα τους στόχους σου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ