Cosmic Telegram

Stardust Notes 11.03.13

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36317-78856.jpg

 Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Χείρωνας, Ποσειδώνας είναι όλοι στους Ιχθύς.

Να θυμηθούμε μερικές λέξεις κλειδιά για τους Ιχθύς: Όραμα, εξιδανίκευση, λατρεία, εφήμερο, φαντασία, υπερβατικότητα, λαχτάρα, διάλυση, γκλάμουρ, συγχώνευση, ναρκωτικά, μόδα, ποίηση, συμπόνια, απόδραση, αυταπάτη.

Οι Ιχθύς είναι το δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού είναι η ώρα του εξαγνισμού, της ολοκλήρωσης, το κλείσιμο ενός κύκλου. Είναι ώρα απολογισμού, εσωστρέφειας. Είναι η ευκαιρία για να φέρεις στο μυαλό σου τις σκηνές από το έργο της ζωής σου και να κάνεις freeze frame σε ό,τι σε άγγιξε, σε πόνεσε, σε άλλαξε, σε ενθουσίασε. Είναι ώρα να δεις σαν θεατής τους δώδεκα τελευταίους μήνες της ζωής σου – πού ήσουν, πού είσαι, πού θέλεις να πας. Πάνω από όλα σημασία έχει σε τι κατάσταση βρίσκεται η καρδιά σου, οι επιθυμίες της, αυτό που την ησυχάζει και τι την αναστατώνει.

Σημασία έχεις να αγαπάς. Τόσο απλά; Θα πρέπει να παλέψεις με τη σύγχυση, την ευπιστία, την αφέλεια, το χάος, την ασυνείδητη επιθυμία να γλιστρήσεις σε ρόλο θύτη ή θύματος, να σώσεις ή να σωθείς. Χρειάζεται να σκάψεις βαθιά για να βρεις ομορφιά στην ασχήμια. Ναι, τα αισθήματα αποξένωσης, απόρριψης ή μοναξιάς μπορείς να τα καταλάβεις, να τα παραδεχτείς και να λειτουργήσουν μεταμορφωτικά όταν έχεις περάσει τα σαράντα. Όταν είσαι νέος ή νεότερος δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν είσαι ίδιος με τους άλλους ανθρώπους, γιατί δεν χωράς μαζί με τους άλλους, γιατί διαφέρεις. Ωριμάζοντας συνειδητοποιείς ότι οι διαφορές σου αποτελούν τα ταλέντο που σου έχουν δοθεί. Απαλλαγμένος από ντροπή και θυμό οι διαφορές σου γίνονται ομορφιά και κατανόηση. Το τραύμα γεννάει τη θεραπεία και η θεραπεία δίνεται σαν δώρο και στους άλλους γύρω σου.

Αυτή η νέα Σελήνη μάς θυμίζει ότι πέρα από εξιδανικεύσεις, ανέφικτα όνειρα, τεχνητούς παραδείσους, ανεπίδοτους έρωτες, κύματα θλίψης, δάκρια, αυτοκαταστροφή και ομίχλη, υπάρχει μέσα μας ένας μικρός θεός δημιουργός αγάπης και τέχνης εντελώς ανθρωπένιος.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ