Cosmic Telegram

Stardust Notes 01.03.13

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου 

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Σελήνη στους οίκους δείχνει τον τομέα που επικεντρώνεται, που ενεργοποιείται, που αναζητάει τροφή και αισθήματα και τον τρόπο που τα προσφέρει. Είναι σε αυτούς τους τομείς/οίκους που τα αισθήματα αναζωπυρώνονται, εκφράζονται, λειτουργούν. Είναι επίσης σε αυτούς τους γενέθλιους οίκους που βρίσκεται η Σελήνη μας που πολλές φορές χρειάζεται να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που επιθυμούμε ή έχουμε ανάγκη. Αυτή η υπερπροσπάθεια μερικές φορές καίει τη Σελήνη και τότε αντιδράει αρνητικά, υπό πίεση, καταναγκαστικά, άτσαλα, αυτοκαταστροφικά. Έτσι:

Η Σελήνη στον Δέκατο Οίκο

Τα αρνητικά συμπτώματα περιέχουν απογοήτευση, ανασφάλεια ή ανησυχία σχετική με το πού πηγαίνει ο κόσμος. Επίσης αναταραχή, συγκρούσεις, ακήρυχτος σιωπηλός πόλεμος με κάποιον από τους γονείς ή με κάποιο πρόσωπο από το οποίο εξαρτάται ή με πρόσωπα εξουσίας ή πάνω από αυτήν.

Πολλές φορές εξαιτίας της επιλογής καριέρας μπορεί να αισθάνεται ότι έχει αναλάβει το ρόλο του γονιού όλης της κοινωνίας, ότι είναι υπεύθυνος δηλαδή για τους άλλους και ότι δεν συγχωρείται κανένα επαγγελματικό του λάθος. Δίπλα ωστόσο στην υποχρέωση να «τρέφει» όλη την κοινωνία και την αλαζονεία που μερικές φορές φέρνει αυτή η εκούσια ανάληψη του καθήκοντος υπάρχει ή τεράστια ανάγκη να εξαρτηθεί από κάποιον ή να την αναλάβει κάποιος που θα της ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες.

Η Σελήνη στον Ενδέκατο Οίκο

Εδώ οι δύσκολες επιδράσεις περιέχουν την εξάντληση και το θυμό να δίνεις πάρα πολλά στους φίλους ή τους συνεργάτες στη δουλειά και να μη σου αναγνωρίζεται ή να μη σου επιστρέφεται ένα έστω μέρος τους. Περιμένουν να είναι εκεί για αυτούς, πρόθυμη να τους ακούσει και να τους συμπαρασταθεί, να τους στηρίξει και να τους συμβουλεύσει και όταν τους χρειάζεται αυτή σε μια δύσκολη περίσταση δεν υπάρχουν για να τη στηρίξουν συναισθηματικά. Αυτό δημιουργεί αναστάτωση, δυσαρέσκεια, πόνο. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις αυτή η Σελήνη είναι ιδιαίτερα κτητική και απαιτητική με τους φίλους της ή αρρωσταίνει όταν οι φίλοι δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων. 

Η Σελήνη στον Δωδέκατο Οίκο

Όταν πιέζεται αυτή η Σελήνη αισθάνεται ότι το μυαλό της πηγαίνει ταξίδι χωρίς επιστροφή. Σύγχυση, δυσοίωνες σκέψεις, επιμονή σε ενοχές και λάθη του παρελθόντος, τάση για απόδραση μέσω εθισμών. Αυτομαστίγωμα, μεμψιμοιρία, αυτολύπηση. Καταπιεσμένα αισθήματα και ανάγκες γίνονται αισθητά μέσα από τη σωματοποίησή τους. Όπως και με ένταση των φοβιών, των αγχών, της διαρκούς αίσθησης ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και τίποτα δεν θα πάει καλά.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr