Cosmic Telegram

Stardust Notes 28.02.13

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Σελήνη στους οίκους δείχνει τον τομέα που επικεντρώνεται, που ενεργοποιείται, που αναζητάει τροφή και αισθήματα και τον τρόπο που τα προσφέρει. Είναι σε αυτούς τους τομείς/οίκους που τα αισθήματα αναζωπυρώνονται, εκφράζονται, λειτουργούν. Είναι επίσης σε αυτούς τους γενέθλιους οίκους που βρίσκεται η Σελήνη μας που πολλές φορές χρειάζεται να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που επιθυμούμε ή έχουμε ανάγκη. Αυτή η υπερπροσπάθεια μερικές φορές καίει τη Σελήνη και τότε αντιδράει αρνητικά, υπό πίεση, καταναγκαστικά, άτσαλα, αυτοκαταστροφικά. Έτσι:

Η Σελήνη στον Έβδομο Οίκο

Εδώ ένα από τα συμπτώματα της υπερφόρτωσης της Σελήνης είναι η σύγχυση, η ταραχή, η νευρικότητα που έχουν σαν επίκεντρό τους τις σχέσεις. Αισθάνεται ότι δεν έιναι ίσος και ότι η σχέση απηχεί τη σχέση γονιού-παιδιού. Ή αν δεν έχει σχέση αισθάνεται κατάθλιψη από αυτή την έλλειψη. Ο σύντροφος φαίνεται κατά κύριο λόγο βάρος και μια υπευθυνότητα χωρίς να υπάρχει ισότητα. Επίσης συχνά επιθυμεί να αναλάβει κάποιος άλλος τη φροντίδα της. Αφού ο έβδομος οίκος εμπεριέχει και τις επαγγελματικές σχέσεις, πολλές φορές τα προηγούμενα συμπτώματα μεταφέρονται στην επαγγελματική αρένα.

Η Σελήνη στον Όγδοο Οίκο

Μία από τις παρενέργειες αυτής της Σελήνης είναι η παρορμητικότητα οδηγεί στην αίσθηση ότι κάποιος της χρωστάει, ότι με κάποιον τρόπο ο κόσμος και η ζωή της οφείλουν παρά πάνω από ό,τι κερδίζει στη δουλειά ή ότι δίνοντας αισθήματα και ενδιαφέρον στους άλλους αυτοί θα πρέπει να της το επιστρέψουν διπλό τουλάχιστον. Είναι σαν μια πιστωτική κάρτα να σου ανεβάζει το όριο συνεχώς χωρίς να σου ανεβαίνει ο μισθός. Άλλες επιπτώσεις είναι η αποσύνδεση από τη σεξουαλικότητα, ή η απομάκρυνση τρέχοντας από τα αισθήματα των άλλων, ή απλά κλείνοντας το διακόπτη των αισθημάτων. Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει άγχος για το θάνατο. Οι παρενέργειες αυτές μπορεί να έχουν σαν αφορμή μια θλίψη που δεν εκδηλώνεται ή δεν συνειδητοποιείται, ή καταπιεσμένο θυμό για μια απώλεια, ή το φόβο ότι αυτοί από τους οποίους εξαρτάται θα την εγκαταλείψουν.

Η Σελήνη στον Ένατο Οίκο

Εδώ η Σελήνη στις πιεστικές εποχές της βλέπει τον κόσμο σαν ένα αφιλόξενο μέρος που την αναγκάζει να τρέφει τους άλλους διαρκώς χωρίς καμία συναισθηματική ανταπόδοση. Αισθάνεται σαν χαμένη και καταδικασμένη να υποφέρει για πάντα. Υπάρχει ισχυρογνωμοσύνη, φανατισμός, κακή εκτίμηση περιστάσεων και ανθρώπων. Υπάρχει παροδικά μια εμμονή στην απελπισία και στην αίσθηση ότι κανείς δεν της δίνει ένα χέρι βοήθειας τη στιγμή που το έχει ανάγκη.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr