Cosmic Telegram

Stardust Notes 27.02.13

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35595-77733.jpg

Η Σελήνη στους οίκους δείχνει τον τομέα που επικεντρώνεται, που ενεργοποιείται, που αναζητάει τροφή και αισθήματα και τον τρόπο που τα προσφέρει. Είναι σε αυτούς τους τομείς/οίκους που τα αισθήματα αναζωπυρώνονται, εκφράζονται, λειτουργούν. Είναι επίσης σε αυτούς τους γενέθλιους οίκους που βρίσκεται η Σελήνη μας που πολλές φορές χρειάζεται να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που επιθυμούμε ή έχουμε ανάγκη. Αυτή η υπερπροσπάθεια μερικές φορές καίει τη Σελήνη και τότε αντιδράει αρνητικά, υπό πίεση, καταναγκαστικά, άτσαλα, αυτοκαταστροφικά. Έτσι:

Η Σελήνη στον Τέταρτο Οίκο

Υπάρχει το έντονο αίσθημα ότι έχεις παντρευτεί το σπίτι που μένεις ή ότι είσαι υποχρεωμένη να συμπαρίστασαι, τροφοδοτείς, στηρίζεις συνεχώς και χωρίς να κοιτάς τον εαυτό σου αυτούς που μένουν μαζί σου. Πολλές γυναίκες με αυτή τη Σελήνη νιώθουν τον καταναγκασμό ότι πρέπει να αναλάβουν το ρόλο της νοικοκυράς και των πρακτικών θεμάτων του σπιτιού παρά ένα ισότιμο ρόλο ή αισθάνονται άβολα όταν έχουν δική τους επαγγελματική ζωή. Υπάρχει δυσαρέσκεια όταν αναλαμβάνει το ρόλο της συζύγου ή της μητέρας χωρίς να τον έχει επιλέξει συνειδητά, ή η ανάγκη για κάποιο δίπλα της συνεχώς έχει σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τη/το σύντροφο ως γονιό. Επίσης υπάρχει εμμονή με το παρελθόν ή καταναλώνεται πολλή ενέργεια με ό,τι συνδέεται με αυτό.

Η Σελήνη στον Πέμπτο Οίκο

Η δυσάρεστη όψη αυτής της Σελήνης όταν βρίσκεται στον πέμπτο οίκο και ανηκει σε γονέα είναι η αρνητικότητα απέναντι στα παιδιά, η δυσαρέσκεια στις απαιτήσεις τους ή μια αίσθηση ότι έχει πιαστεί σε παγίδα εξαιτίας των υποχρεώσεων απέναντί τους ή γενικότερα με το ρόλο της μητέρας. Υπάρχει μια αίσθηση απομόνωσης και η μόνη ευχαρίστηση είναι να μελαγχολεί με τα λάθη και τα «τι θα γινόταν εάν…» του παρελθόντος. Αυτοί που δεν είναι γονείς αισθάνονται ότι περνάνε μια περίοδο ανέμπνευστη, χωρίς δημιουργικότητα, στασιμότητας, όπου τίποτα δεν συμβαίνει. Ή εάν η ενέργεια αυτής της Σελήνης κατευθύνεται στον έρωτα και τις ερωτικές σχέσεις μπορεί να υπάρχει μια περίοδος άνυδρη, χωρίς ερωτικό ενδιαφέρον ή ερωτικό αντικείμενο, όπου κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτήν ή δεν ανταποκρίνεται επειδή υπάρχει έντονη αρνητικότητα.

Η Σελήνη στον Έκτο Οίκο

Εδώ η αρνητική όψη αυτής της Σελήνης έγκειται σε προβλήματα πέψης και με το φαγητό ως ψυχολογικό βαρόμετρο. Δηλαδή εδώ η Σελήνη τρώει ψυχολογικά – ξεχνάει να φάει, πηδάει γεύματα, παθαίνει βουλιμικές κρίσεις, ανορεξία κ.λπ. Άρα όταν πιέζεται αυτή η Σελήνη έχουμε διαταραχές στο φαγητό που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία. Υπάρχει επίσης μια έντονη ανησυχία για την υγεία που φτάνει στην υποχονδρία σαν αποτέλεσμα της άρνησης να αντιμετωπίσει τα αισθήματά της. Άλλη ένδειξη εξάντλησης αυτής της σελήνης είναι ότι δεν μπορεί να συγκεντρωθεί εργασιακά επειδή σκέφτεται και ονειρεύεται το σπίτι.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ