Cosmic Telegram

Stardust Notes 26.02.13

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Σελήνη στους οίκους δείχνει τον τομέα που επικεντρώνεται, που ενεργοποιείται, που αναζητάει τροφή και αισθήματα και τον τρόπο που τα προσφέρει. Είναι σε αυτούς τους τομείς/οίκους που τα αισθήματα αναζωπυρώνονται, εκφράζονται, λειτουργούν. Είναι επίσης σε αυτούς τους γενέθλιους οίκους που βρίσκεται η Σελήνη μας, που πολλές φορές χρειάζεται να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που επιθυμούμε ή έχουμε ανάγκη. Αυτή η υπερπροσπάθεια μερικές φορές καίει τη Σελήνη και τότε αντιδράει αρνητικά, υπό πίεση, καταναγκαστικά, άτσαλα, αυτοκαταστροφικά. Έτσι:

Η Σελήνη στον Πρώτο Οίκο

Οι αρνητικές επιδράσεις μιας Σελήνης στον πρώτο οίκο ή τον ωροσκόπο περιέχουν υπερβολικό φαγητό ώστε να ισορροπήσει την ενέργεια που καταναλώνει προσέχοντας και φροντίζοντας τους άλλους. Μπορεί να υπάρχει επίσης έντονη κυκλοθυμία, ευσυγκινησία και εξαρτητικότητα. Σωματικά συμπτώματα μπορεί να περικλείουν στομαχικές διαταραχές ή δυσκολίες της έμμηνου ρήσης. Οι άντρες τείνουν να δημιουργήσουν ένα σκληρό κέλυφος –όπως του καβουριού– για να κρύψουν την τρωτότητά τους. Έτσι γίνονται εύθικτοι, με υπερβολική αυτοπροστασία, δύστροποι και γκρινιάρηδες.

Η Σελήνη στον Δεύτερο Οίκο

Οι αρνητικές επιδράσεις εδώ περιέχουν υπερκατανάλωση ως αντίδοτο της θλίψης. Το οικονομικό προφίλ, τα χρήματα, το πόσα βγάζω/πόσα έχω αποτελούν επίσης το βαρόμετρο της αυτοπεποίθησης. Έχω και ξοδεύω είμαι καλά, δεν έχω να ξοδέψω δεν είμαι καλά. Όταν η συναισθηματικές ανάγκες γίνονται μεγάλες χωρίς να καλύπτονται τότε υπάρχει η παρόρμηση για προσοχή συνήθως με λάθος τρόπους και έμμεσα. Επίσης, μετά από μεγάλη προσφορά χωρίς ανταπόδοση η ενέργεια πέφτει και αρχίζει η υποχονδρία. Το πρόβλημα είναι ότι είναι υπερήφανη αυτή η Σελήνη, σπαταλάει χρόνο για να δείχνει καλά ώστε να μη ζητήσει βοήθεια.

Η Σελήνη στον Τρίτο Οίκο

Εδώ οι αρνητικές επιδράσεις έχουν ένα ανήσυχο μυαλό που τρέχει τρέχει χωρίς να σταματάει. Σε στιγμές άγχους υπάρχει υπερανάλυση, κριτική κάθε κατάστασης, πράξης, ανθρώπου που δημιουργεί εμπόδια στην καθημερινότητα της ζωής. Όταν τα αισθήματα δεν εκφράζονται δημιουργούν μια σκοτεινή σκέψη που αποτρέπει τη διαύγεια με αποτέλεσμα λανθασμένες κινήσεις και λάθος εκτιμήσεις. Επίσης υπάρχει η τάση για άγχος και φόβους που εκφράζονται με έντονη αρνητικότητα.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλουwww.cosmictelegram.gr