Cosmic Telegram

Stardust Notes 13.02.13

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34798-76295.jpg

Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο πλανήτης που κυβερνάει των Ωροσκόπο

*Να θυμίσω ότι κυβερνήτης του Κριού είναι ο Άρης, του Ταύρου και του Ζυγού η Αφροδίτη, των Διδύμων και της Παρθένου ο Ερμής, του Καρκίνου η Σελήνη, του Λέοντα ο Ήλιος, του Σκορπιού (βλέπουμε και τον παραδοσιακό κυβερνήτη του τον Άρη και τον μοντέρνο κυβερνήτη του τον Πλούτωνα), του Τοξότη ο Δίας, του Αιγόκερου ο Κρόνος, του Υδροχόου (κοιτάμε και τον παλιό κυβερνήτη Κρόνο και το νέο Ουρανό) και των Ιχθύων (και τον παλιό τον Δία και τον νέο τον Ποσειδώνα).

Ανάλογα σε ποιον οίκο βρίσκεται ο κυβερνήτης του ωροσκόπου έχουμε κάποιες λέξεις-κλειδιά που μας δείχνουν πώς εκφράζεται.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 1ο οίκο Έχουμε κάποιον αυτοδημιούργητο που στο αυτοκίνητο της ζωής του κάθεται στη θέση του οδηγού. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, διαλέγει το δρόμο του, εκφράζει με δράση τις απόψεις και τους στόχους του.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 2ο οίκο Η υλική πραγματικότητα και τα χρήματα είναι τα μέσα που μπορούν να δώσουν την ασφάλεια που χρειάζεται κάποιος που έχει τον κυβερνήτη του εδώ. Το προσωπικό σύστημα αξιών είναι απαραίτητο, όπως και η αυτοπεποίθηση που δίνουν τα προσωπικά επιτεύγματα.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 3ο οίκο Η επικοινωνία σε όλες τις μορφές και εκφράσεις είναι αναγκαία για την εξέλιξη. Η επικοινωνία, η σύνδεση με τους άλλους, η γνώση και οι διάχυση των πληροφοριών έχουν τεράστια σημασία. Η πνευματική και διανοητική εξέλιξη αποτελούν στόχους ζωής.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 4ο οίκο Εδώ η οικογένεια, οι ρίζες, η καταγωγή είναι πηγές σημαντικές στην εξέλιξη. Η απόκτηση ενός σπιτιού και η δημιουργία μιας οικογένειας είναι απαραίτητα για την ψυχολογική ισορροπία.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 5ο οίκο Η αυτοέκφραση, η δημιουργικότητα, ο έρωτας, το φλερτ, η χαρά της ζωής και τα παιδιά αποτελούν τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες του κυβερνήτη σε αυτόν τον οίκο.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 6ο οίκο Η εργασία στα όρια της εργασιομανίας είναι χαρακτηριστική εδώ. Η δουλειά είναι σημαντικότατη και η καθημερινότητά της είναι πολύ σημαντική και αποτελεί το ψυχολογικό βαρόμετρο. Επίσης το σώμα είναι σημαντικό και η φροντίδα του είναι θέμα.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 7ο οίκο Οι άλλοι άνθρωποι και κυρίως οι συντροφικές σχέσεις έχουν τεράστια σημασία. Υπάρχει ανάγκη για μοίρασμα των δραστηριοτήτων και συναγωνισμό ή ανταγωνισμό. Επίσης οι συνεταιρισμοί ενδιαφέρουν, όπως και το κοινό στο οποίο μπορεί να απευθύνεται με διάφορους τρόπους όποιος έχει τον κυβερνήτη του χάρτη του εδώ.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 8ο οίκο Εδώ υπάρχει μια ευκολία στη διαχείριση των πόρων των άλλων ως χρηματιστής, όπως και μια άνεση στην προσέλκυση της υποστήριξης των άλλων ως πολιτικός π.χ.. Το σεξ και η κάθε είδους έρευνα πιθανόν να κυριαρχούν ή να είναι θέματα αιχμής.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 9ο οίκο Η ανώτερη εκπαίδευση, τα ταξίδια, οι νομικές σπουδές, οι εκδόσεις, οι θρησκευτικές, φιλοσοφικές, πολιτικές ή κάθε είδους ιδέες είναι κομβικές εδώ, όπως και τα ιδανικά και το νόημα της ζωής και ανάλογη και η επαγγελματική κατεύθυνση.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 10ο οίκο Η ολοκλήρωση έρχεται μέσα από την επαγγελματική ζωή. Η αναγνώριση, η φήμη, η κοινωνική αποδοχή, το στάτους είναι σημαντικές συνιστώσες της ζωής. Η ανάγκη για μια επιτυχημένη καριέρα που παρέχει διάκριση και κύρος είναι πιεστική εδώ.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 11ο οίκο Υπάρχει η επιθυμία και η ανάγκη για συλλογικές προσπάθειες, για κοινή δράση, για συμμετοχή σε κινήσεις που αφορούν το κοινό καλό. Οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο και η εξέλιξη της κοινωνίας είναι σοβαρός σκοπός.

Ο κυβερνήτης του χάρτη στον 12ο οίκο Ίσως υπάρχει η ανάγκη για δραστηριότητες ή επαγγελματική ζωή που να βρίσκεται στο παρασκήνιο. Μακριά από τα φώτα και το κέντρο της σκηνής υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία. Είτε ως ερευνητής είτε ως αθλητής ή βοηθώντας στην εξάλειψη του πόνου των άλλων είτε κάνοντας κάτι σημαντικό αποτραβηγμένος/η, υπάρχει μια εσωτερική δύναμη που ανακαλύπτεται μέσα από αντιξοότητες και τη διάθεση για ουσιαστική πνευματική εξέλιξη.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ