Cosmic Telegram

Stardust Notes 21.12.12

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31891-71234.jpg

Θέλω/Ανάγκες, Μέλλον/Παρελθόν, Μητέρα/Πατέρας, Χαρακτήρας/Προσωπικότητα, Συνειδητό/Ασυνείδητο

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στο ωροσκόπιο, οπότε θα αναφέρουμε όλους τους συνδυασμούς μεταξύ τους διαχωρίζοντας τις σκληρές από τις μαλακές όψεις

Σύνοδος Ήλιου/Σελήνης (νέα Σελήνη)

Με τον Ήλιο να περιγράφει το μέλλον και πού θέλουμε να πάμε και τη Σελήνη να συμβολίζει το παρελθόν και ό,τι χρειαζόμαστε ώστε να αισθανόμαστε καλά στις ζωές μας, με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μας, σε σύνοδο, δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στις ανάγκες και τους στόχους, αλλά ενιαίος στόχος και κατεύθυνση. Μπορούμε να πούμε ότι το πρόσωπο με αυτή την όψη έχει όλα του τα αυγά σε ένα καλάθι. Το ζώδιο και ο οίκος που βρίσκεται η όψη περιγράφει το είδος του καλαθιού.

Όσοι έχουν αυτή την όψη έρχονται από ένα περιβάλλον που οι δύο γονείς φαίνεται ότι έπαιζαν ένα ενοποιημένο ρόλο μπροστά στο παιδί. Πιθανόν οι δύο γονείς να έχουν ίδια συμπεριφορά, ίδιες αντιδράσεις, παρόμοιους στόχους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το παιδί να μην έχει εναλλακτική φωνή, να μην ακούει μια διαφορετική άποψη, σκέψη, να μη βλέπει ένα διαφορετικό τρόπο αντίδρασης ή συμπεριφοράς. Έτσι, όσοι έχουν νέα Σελήνη στο χάρτη τους δεν πηγαίνουν σε άλλους για συμβουλές ή για να μάθουν. Είναι υποκειμενικοί, δεν μπορούν εύκολα να μπουν στη θέση του άλλου, δεν τους ενδιαφέρει η διαφορετική γνώμη.

Είναι ευαίσθητοι στην ανάγκη τους να πάρουν και να δώσουν, αλλά είναι πολύ αργοί στην αφομοίωση των αναγκών των άλλων.

Όσοι έχουν νέα Σελήνη στο χάρτη τους έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους Κριούς και όπως αυτό το ζώδιο έτσι κι αυτοί είναι καινοτόμοι και ενθουσιώδεις με τα νέα ξεκινήματα. Παίζει ρόλο βεβαίως το ζώδιο και ο οίκος που πέφτει αυτή η σύνοδος, αλλά το σλόγκαν μπορεί να είναι «Μπορώ να καταφέρω τα πάντα εφόσον είμαι ο εαυτός μου».

Αντίθεση Ήλιου/Σελήνης (Πανσέληνος)

Εδώ έχουμε το αντίθετο της νέας Σελήνης με τάση στην αναποφασιστικότητα και τη διάχυση. Υπάρχει έντονη ανάγκη για σχέσεις, που μαζί με μια εσωτερική ανασφάλεια αρκετές φορές οδηγεί στην επιλογή ανθρώπων που δεν ικανοποιούν τις ουσιαστικές ανάγκες τους. Η Σχέση είναι ο απόλυτος λόγος ύπαρξης που τους βοηθάει να προσδιορίσουν τον εαυτό και τους στόχους τους, ενώ οι ικανότητές τους στις σχέσεις μπορούν να γίνουν εξαιρετικές.

Διαθέτουν γνώση των άλλων και τη συνείδηση ότι κάθε άνθρωπος δημιουργεί διαφορετικές σχέσεις, έχει διαφορετικές απόψεις, επιθυμίες, συμπεριφορές. Έχουν συναίσθηση των παράδοξων και των γκρίζων περιοχών της ζωής.

Αντίθετα με τους γεννημένους σε νέα Σελήνη, όσοι γεννήθηκαν σε Πανσέληνο έρχονται πιθανόν από ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου οι δύο γονείς είχαν εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές, αντιδράσεις, σκέψεις. Ή να είχαν δύο γονείς όπου ο ένας ήταν εξωστρεφής, ο άλλος εσωστρεφής, ο ένας πάντα στο σπίτι και ο άλλος έξω στον κόσμο - οι παραλλαγές μπορούν να είναι άπειρες, αλλά η ουσία είναι ότι υπάρχει μεταξύ τους μεγάλη διαφορά συμπεριφορών και αντιδράσεων προς το παιδί.

Μερικές φορές οι γονείς χωρίζουν και μένουν ξεχωριστά. Ίσως υπάρχουν διαφορές μεταξύ των γονιών και το παιδί αναγκάζεται να πάρει το μέρος κάποιου από τους δύο γονείς ή αποτελεί το τρόπαιο για τους δύο γονείς. Η ουσία σε κάθε περίπτωση είναι ότι το παιδί μπορεί να βρίσκεται μετέωρο στη μέση. Στην ενήλικη ζωή του μπορεί να αγωνίζεται να αφομοιώσει τους δύο διαφορετικούς γονείς στην ψυχή του. Επίσης σαν ενήλικος ίσως είναι πολύ ευαίσθητος και κλίνει σε συναισθηματικά ξεσπάσματα, που στην ουσία είναι έκκληση για προσοχή και δείγμα ανασφάλειας.

Τετράγωνο Ήλιου/Σελήνης

Το τετράγωνο έχει παρόμοια θέματα με την αντίθεση, αν και το τετράγωνο είναι περισσότερο ανήσυχο. Αυτός που έχει τετράγωνο θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να αποκτήσει πραγματική συναισθηματική ασφάλεια στη ζωή και πραγματική αίσθηση του ποιος είναι. Συνήθως υπάρχει διαμάχη μεταξύ της επιθυμίας τού να προσαρμοστεί στο περιβάλλον και αυτούς που το αποτελούν και της ανάγκης του να βγει στον κόσμο για να κυνηγήσει δημιουργικά ό,τι θέλει.

Όπως σε όλες τις δύσκολες όψεις μεταξύ Ήλιου και Σελήνης, υπάρχει ένας διχασμός μεταξύ αυτών που θέλεις (Ήλιος) και αυτών που έχεις ανάγκη (Σελήνη), και ο στόχος είναι να ενώσεις αυτούς τους δύο τομείς. Όταν αυτός που έχει αυτή την όψη είναι έτοιμος να καθορίσει τους στόχους του, φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρακτικό εμπόδιο που μπαίνει στο δρόμο στερώντας του την πραγματοποίηση. Μερικές φορές είναι το δικό του πατρόν συμπεριφοράς που δεν τον αφήνει - τρελαίνεσαι για μια δουλειά αλλά την ξεχνάς γιατί πρέπει να σηκώνεσαι άγρια χαράματα. Ή, μερικές φορές, η οικογένεια μπλοκάρει την εξέλιξη - πας να σπουδάσεις στο εξωτερικό και κάποιος από το σπίτι αρρωσταίνει και πρέπει να γυρίσεις.

Όσοι έχουν αυτό το τετράγωνο έχουν ανάγκη να κατορθώσουν κάτι στη ζωή τους, να πετύχουν. Να κάνουν κάτι για το οποίο θα είναι υπερήφανη η οικογένειά τους κι αυτό γιατί σαν παιδιά αισθάνθηκαν πιθανόν ότι οι γονείς τους δεν ήταν υπερήφανοι για αυτά. Αυτή η έλλειψη αναγνώρισης είναι το καύσιμο που τους κάνει να θέλουν να κατακτήσουν την αναγνώριση.

Η οικογένεια των παιδικών χρόνων αυτών που έχουν τετράγωνο φαίνεται πιο δύσκολη από όσων έχουν αντίθεση. Εδώ οι γονείς δεν είναι αντίθετων χαρακτήρων ή συμπεριφορών, όπως στην αντίθεση, αλλά μητέρα και πατέρας είναι σε διαμάχη και μπαίνουν ο ένας στα πόδια του άλλου. Έτσι αισθάνεται και το παιδί με κάποιον από τους δύο γονείς. Μερικές φορές αισθάνεται ότι είναι η αιτία των συγκρούσεων, με αποτέλεσμα να παύει η αυθόρμητη έκφραση του, πιστεύοντας ότι οτιδήποτε λένε κάνει τα πράγματα χειρότερα. Άτσαλα διαζύγια των γονιών είναι πιθανά, με το παιδί στη μέση. Κλασικά οι δυσκολίες της παιδικής ηλικίας επανέρχονται στις ενήλικες σχέσεις, επαναλαμβάνοντας τραυματικά πατρόν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να συνειδητοποιηθούν.

Τρίγωνο, εξάγωνο Ήλιου/Σελήνης

Με τις μαλακές όψεις υπάρχει η αίσθηση της ροής στις σχέσεις και στη ζωή. Τα πράγματα κυλάνε με ρυθμό. Δεν υπάρχει αίσθηση διχασμού ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο, ούτε διαμάχη ανάμεσα σε παρελθόν και μέλλον. Η οικογενειακή ζωή ήταν κατά κύριο λόγο σταθερή και υπήρχε μεγάλη αίσθηση ασφάλειας μέσα στην οικογένεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι η οικογενειακή ζωή ή η σχέση μεταξύ των δύο γονιών ήταν ευτυχισμένη.

Όσοι έχουν εύκολες όψεις συνήθως εκφράζονται εύκολα και κυρίως μπορούν να εκφραστούν εύκολα συναισθηματικά. Στα αρνητικά κυρίως του τριγώνου μπορεί να συμπεριληφθεί η αυταρέσκεια που δείχνει ότι δεν χρειάζεται να αναρωτιούνται για τις ζωές τους και τους εαυτούς τους, όπως κάνουν αυτοί με τις σκληρές όψεις. Σε μερικές περιπτώσεις το τρίγωνο μπορεί να είναι πρόβλημα - αυτός που το έχει μπορεί να είναι τόσο ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με τον εαυτό του, που να του φαίνεται βουνό να δουλέψει τους δύσκολους τομείς του ωροσκοπίου του. Από την άλλη πλευρά οι εύκολες όψεις δείχνουν καλή αίσθηση του εαυτού που μπορεί να λειάνει άλλες δύσκολες πλευρές της ζωής του.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ