Cosmic Telegram

Stardust Notes 04.12.12

Το καθημερινό τηλεγράφημα από τον Γιώργο Πανόπουλο

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30721-69086.jpg

Το ζώδιο του Αιγόκερου ξεκινάει με το χειμερινό ηλιοστάσιο, που είναι η πιο σκοτεινή νύχτα της χρονιάς – η μεγαλύτερη νύχτα. Ο Αιγόκερως κατανοεί τη σημασία των ετήσιων κύκλων και σαν κυβερνήτης του πιο ψυχρού και σκοτεινού διαστήματος του χρόνου ξέρει τη σημασία που έχει η απογύμνωση των πραγμάτων μέχρι το κόκαλο, να κόβεις και να κλαδεύεις ώστε να μεγαλώσουν δυνατότερα την επόμενη σεζόν.

Ο Αιγόκερως είναι το πιο ώριμο από τα ζώδια της γης και σαν παρορμητικό ζώδιο είναι προσηλωμένο στο στόχο, φιλόδοξο και αποτελεσματικό με έντονη αίσθηση της πειθαρχίας και της δομής και την ικανότητα να σχεδιάζει και να περιμένει τη κατάλληλη ώρα. Αυτάρκης και δυνατή, η αίγα είναι ένα εξαιρετικό σύμβολο του ζωδίου.

Για τον Αιγόκερω ο Χρόνος είναι το μέτρο των πάντων. Υπάρχει μια ικανότητα να προετοιμάζεται, να σχεδιάζει στρατηγικές, να δέχεται τις ευθύνες και να περιμένει υπομονετικά μέχρι το φρούτο να ωριμάσει μετά από έντονη εργασία και τη γνώση ότι θα θερίσει ό,τι έσπειρε. Για τον Αιγόκερω τίποτα δεν δίνεται δωρεάν κι όλα κερδίζονται μετά από επιμονή και υπομονή. Ιδιαίτερα συντηρητικός, φιλόδοξος και προσεκτικός, ο Αιγόκερως διαθέτει την αποφασιστικότητα και την αντοχή να τραβήξει το δύσκολο και μοναχικό δρόμο προς την κορυφή ξέροντας ότι κάθε τι που κατακτάει είναι αποκτημένο με ιδρώτα και αίμα, ότι δικαιωματικά του αξίζει και ότι κανείς δεν πρόκειται να του το πάρει.

Όπως και στην περίπτωση των ανατολικών πνευματικών κινημάτων, όπως ο Θιβετιανός Βουδισμός, έτσι και στο ζώδιο του Αιγόκερου η σκληρή δουλειά και η αυτοπειθαρχία είναι τα μονοπάτια της πίστης που οδηγούν στη σοφία. Η χαρά και η ικανοποίηση για τον Αιγόκερω προέρχεται από τη γνώση ότι ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και πέτυχε τους στόχους του και μάλιστα χωρίς να εξαρτώνται από οποιοδήποτε ή οτιδήποτε.

Στη ζωή του Αιγόκερου όλα είναι μπίζνες – θεωρητικά και πρακτικά. Ακόμα και οι σχέσεις. Η ερωτική του ζωή δεν είναι η ρομαντική ιστορία που θέλει να φαντάζεται, αλλά το γεγονός ότι βλέπει τις σχέσεις σα συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων δημιουργεί επιτυχημένους συνεταιρισμούς. Φυσικά και μπορεί η επιτυχία να οφείλεται και στην αγάπη. Ή στο καλό σεξ – οι Αιγόκεροι φημολογείται ότι είναι πιο σεξουαλικά διαθέσιμοι από όλα τα ζώδια. Αλλά πάνω από όλα και πέρα από όλα, οι σχέσεις είναι μπίζνες. Ανθίζουν όταν υπάρχει εμπιστοσύνη και αφοσίωση, γι’ αυτό και αφού έχουν κάνει ψυχανάλυση οι άνθρωποι θα έπρεπε να ψάχνουν έναν/μία Αιγόκερω για γάμο.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr/

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ