Cosmic Telegram

Stardust 415

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Είναι η ώρα της κρίσης; Των αποφάσεων; Ή των αποτελεσμάτων;

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 415
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30537-68763.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Είναι η ώρα της κρίσης; Των αποφάσεων; Ή των αποτελεσμάτων; Όπου υπάρχει κόμπος πρέπει να λυθεί. Όπου δεν μπορεί να λυθεί θα πρέπει να κοπεί. Η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι σημαντικότατη. Η ισχύς της είναι παροιμιώδης στους αστρολογικούς κύκλους και ίσως νιώσεις τόσο ισχυρός/ή ώστε να αλλάξεις τη ροή των πραγμάτων στη δουλειά, στις διαπροσωπικές ή στις αισθηματικές σου σχέσεις, στην οικογένεια, στη ζωή, τους στόχους και τις επιδιώξεις σου. Μην πέσεις στην παγίδα των λαθών του παρελθόντος, προσπάθησε να αποφύγεις να αναζωπυρώσεις παλιά προβλήματα. Συνειδητοποίησε και εκλογίκευσε όσο μπορείς την τάση που υπάρχει να ξαναζήσεις παλιά τραύματα με νέους πρωταγωνιστές είτε στην αισθηματική είτε στην επαγγελματική σου ζωή. Δεν θέλεις από κατήγορος (μιλώντας σχηματικά) να γίνεις κατηγορούμενος.  

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Mμμμ… Αφροδίτη και Ερμής στον Σκορπιό – οk.  Άρης και Πλούτωνας στον Αιγόκερω – ok. Κρόνος στον Σκορπιό – όχι ok. Δίας στους Διδύμους και  Ήλιος στον Τοξότη – ok. Ποσειδώνας στους Ιχθείς – οk. Έκλειψη στους  Διδύμους – όχι οk.

1.Το μυστικό για να αισθανθείς ολοκληρωμένος δεν βρίσκεται στην ποσότητα, ή την επιλογή μεταξύ δύο, αλλά στο πόσο βαθιά είσαι έτοιμος/η να αγαπήσει. 2. Άλλο η φαντασία, άλλο η πραγματικότητα – η φαντασίωση μόλις γίνει πραγματικότητα αλλάζει σε κάτι που δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα κι ο κύκλος συνεχίζεται αέναα. 3. Προσπάθησε να μην ταυτοποιήσεις το εγώ σου με ό,τι πιστεύεις και πρεσβεύεις, γιατί θα συγκρουστείς με τους άλλους άσχημα. 4. Ναι, σε ό,τι σχετίζεται με εξωτερικό, σπουδές, ταξίδια, επαγγελματικές δυνατότητες, μετακομίσεις, μετά τις 27/11. 5. Προσοχή στα οικονομικά σου, που φαίνεται ότι η έκλειψη τα κάνει Θέμα. 6. Κάθε σου επαγγελματική κίνηση τώρα καθορίζει την επαγγελματική σου ζωή για τα επόμενα 7 χρόνια τουλάχιστον.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Άντε πάλι: Έκλειψη στο ζώδιό σου. Μια έκλειψη Σελήνης (29/11) στις 6°47΄των Διδύμων δεν είναι για να ανοίγεις σαμπάνια, αλλά ούτε για απελπισία. Αντιθέτως είναι εποχές που προχωράς. Στο προσκήνιο εσύ και ο Άλλος. Εσύ και η δουλειά σου. Εσύ και ο κόσμος. Αν υπάρχει κάτι στις σχέσεις σου με τους άλλους ή μίλα τους ή ξέχνα το. Ως εκπρόσωπος ενός επικοινωνιακού ζωδίου, ως εκπρόσωπος δηλαδή ενός ζωδίου που καταλαβαίνει το μηχανισμό των σχέσεων, μπορείς και να συγχωρήσεις αν χρειαστεί. Έτσι δεν είναι;  Όσο για τη σύνοδο Άρη/Πλούτωνα στον Αιγόκερω: Είσαι προσαρμοστικός; Απόδειξέ το τώρα που σου προσφέρεται ίσως μια ερωτική ιστορία που, αν όντως συμβεί, θα σου αλλάξει τη ζωή ανεξάρτητα από το πόσο θα κρατήσει. Ή μπορεί μια αποκάλυψη/νέο/συνειδητοποίηση να σε φέρει αντιμέτωπο με μια νέα πραγματικότητα η οποία πιθανόν να σε πιέσει να αλλάξεις. Ή μήπως δεν συμβεί τίποτα απο αυτά –ούτε καν μια σύγκρουση με αυτόν/ήν που αγαπάς– και αποζητήσεις μανιωδώς τη μοναξιά σου; Ή μήπως, περισσότερο γειωμένα, οι οικονομικοί πονοκέφαλοι γίνουν έντονοι και χρειάζεσαι επειγόντως βοήθεια ή νέες διεξόδους;

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Δύο αστρολογικά γεγονότα σε ενδιαφέρουν άμεσα: Η έκλειψη Σελήνης (29/11) στις 6°47΄Διδύμων, δηλαδή πίσω από την πλάτη σου, και η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα στον Αιγόκερω, δηλαδή στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Θυμήσου τρία πράγματα που σε χαρακτηρίζουν: Μπορείς να ανταπεξέλθεις σε κάθε περίσταση, είσαι διατεθειμένος να βοηθήσεις όσους χρειάζονται βοήθεια, είσαι προορισμένος να ανοίγεις την πόρτα δίνοντας καταφύγιο σε αυτόν που παγώνει και πεινάει να βρει ζεστασιά. Αυτή την εποχή καλείσαι να συνειδητοποιήσεις ότι ΔΕΝ γίνεται να είσαι ένα ρομπότ που ελέγχει κάποιος που αγαπάς ή έχεις την ανάγκη του και ΔΕΝ μπορείς να είσαι με σύντροφο αν δεν ξεπεράσεις το φόβο της μοναξιάς, που σημαίνει ότι μπορείς να μείνεις μόνος/η χωρίς να τρελαίνεσαι. Μη φοβάσαι τη σύγκρουση, είναι υγεία. Κι αν δεν είναι, σου δίνει την ευκαιρία να δεις ξεκάθαρα αυτό που συμβαίνει.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ο Ερμής σε ευθεία πορεία από 27/11, η Αφροδίτη στον Σκορπιό, ο Κρόνος επίσης εκεί συνεχίζει τη διέλευσή του στο πρώτο δεκαήμερο: στιγμές δυσφορίας, στιγμές που είναι ok, στιγμές που οι άνθρωποι που αγαπάς είναι δίπλα σου. Κι ύστερα ο Άρης στον Αιγόκερω, μαζί με τον Πλούτωνα: Δούλεψε περισσότερο, γίνε πιο αποδοτικός, τρέξε πιο πολύ, μπορείς περισσότερο, μη χαλαρώνεις, δούλεψε με όλες τις μηχανές στο φουλ, απόδειξε την αξία σου, πάρ’ το απόφαση ή τώρα ή ποτέ. Και να ’χεις το συνάδελφο που θέλεις να χαστουκίσεις ή αυτόν από τον οποίο εξαρτάται η δουλειά σου να σε αγχώνει, ή να πιέζεσαι από πελάτες, και να σκέφτεσαι ότι θέλεις να τα παρατήσεις όλα και να πας να καλλιεργείς μανιτάρια κάπου στην επαρχία, να ονειρεύεσαι καλοκαίρια που όταν τα ζούσες ευχόσουν να ήταν φθινόπωρο. Με λίγα λόγια: βιταμίνες, διάδρομος στο γυμναστήριο, ένα δύο γεύματα με φίλους στο σπίτι, ψυχραιμία.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η έκλειψη Σελήνης (29/11) στις 6°47΄των Διδύμων φέρνει το θέμα Επαγγελματική Ζωή στο προσκήνιο. Ούτως ή άλλως με τον Δία στους Διδύμους προσπαθείς να χτίσεις μια καριέρα που θα σε ανταμείψει ή που θα αναγνωριστεί. Αν πάλι εργασιακά πιέζεσαι υπερβολικά είναι ώρα να αντιμετωπίσεις συνειδητά το παρά κάτω. Επίσης, η δυναμική παρουσία Άρη/Πλούτωνα στον τομέα που εκφράζει τον Έρωτα και τη Δημιουργικότητα σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι ακόμα κι εσύ, το παιδί της Λογικής και του Καθαρού Λόγου, έχεις πρωτόγονα ένστικτα, παθιασμένες ανάγκες, σκοτεινά πάθη που καλείσαι να ικανοποιήσεις: Ναι, ο έρωτας μπορεί να είναι πηγή ευχαρίστησης και έκστασης, όμως μπορεί να γίνει και αντικείμενο καταστροφής ή αυτοκατοστροφής. Κι αν δεν είναι έρωτας, μπορεί να πυροδοτηθεί η Δημιουργικότητα. Μην αφήσεις αυτή την ενέργεια να ξεφουσκώσει, χωρίς να γίνει καύσιμο για να αισθανθείς μοναδικός.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι μια άσκηση που θέλει να διαπιστώσει αν μπορείς να γεφυρώσεις την εργασιακή φιλοδοξία με την ανάγκη για ένα ασφαλές οικογενειακό ή προσωπικό περιβάλλον. Εδώ που τα λέμε, είναι τρομερά δύσκολο και να καλπάζεις εργασιακά και να έχεις μια ήρεμη ζωή. Κάποιο κομμάτι μπάζει: Αν δεν είναι η σχέση με τους αγαπημένους, ή τον αγαπημένο, είναι η δουλειά. Αυτή τη φορά ίσως η προσοχή χρειάζεται να επικεντρωθεί σ’ αυτό που ονομάζεται ιδιωτική σφαίρα – στη σχέση με τους δικούς σου ανθρώπους, τις ανάγκες σου, τις επιθυμίες σου. Το πρόβλημα στις προσωπικές σχέσεις ανακύπτει όταν κάποιος προσπαθεί να σε χειραγωγήσει, να σε εκβιάσει συναισθηματικά, να σου υπαγορεύσει τις ιδέες και τις απόψεις του. Ή μήπως είσαι εσύ;

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία (27/11) στο ζώδιό σου, ο Κρόνος διατρέχει το πρώτο δεκαήμερο και αφορά τους γεννημένους του Οκτωβρίου, η Αφροδίτη είναι εδώ. Τώρα μπορεί να σου πει κάποιος ότι με την Αφροδίτη θα πάρεις τη ζωή λίγο πιο ανάλαφρα, όσο κι αν ο Κρόνος δημιουργεί συνεχώς σύννεφα και μελαγχολία και το δίδυμο Άρη/Πλούτωνα στον Αιγόκερω σε κάνουν τρομερά σκεπτικό, πολύ σοβαρό, δυσανεκτικό στην καθημερινή επικοινωνία που δεν έχει βάθος και ουσία. Κάτι που θα ήταν ίσως χρήσιμο να θυμάσαι αυτή την εποχή: Η σκέψη ΣΟΥ δημιουργεί πραγματικότητα. Άρα πρόσεχε τι σκέφτεσαι. Επίσης: Στην έκλειψη Σελήνης (29/11) στις 6°47΄των Διδύμων οι συντροφικές σχέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο κι ίσως τα κοινά οικονομικά χρειάζονται ρεκτιφιέ. Από την άλλη πλευρά και ξεπερνώντας το σκόπελο των συναισθηματικών αναγκών που ο Άλλος δεν σου ικανοποιεί, θυμήσου ότι η δημιουργικότητα είναι ένα ευεργετικό υποκατάστατο. Δεν μ’ αγαπάς, δημιουργώ.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Πάλι μαζί με μια έκλειψη Σελήνης (29/11) – στις 6°47΄ των Διδύμων. Και πάλι ο Άλλος είναι το αντικείμενο αυτής της έκλειψης. Δηλαδή κρίνεται ξανά, βαθμολογείται, δοκιμάζεται η σχέση σου με το σημαντικό άλλο της προσωπικής σου ζωής ή με κάποιον/α που επηρεάζει άμεσα την επαγγελματική σου κατάσταση. Ή μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα στην πραγματικότητα, αλλά η ψυχή να αισθάνεται την έλλειψη του Άλλου ακόμα κι αν είναι παρών. Μπορεί αυτή η έκλειψη να είναι άλλη μια ευκαιρία για να καταλάβεις γιατί είναι τόσο σημαντικό για σένα να είσαι επιθυμητός και γιατί ρισκάρεις τόσο επιθετικά πολλές φορές με ανθρώπους που θα σου δώσουν την καρδιά στο χέρι. Από την άλλη πλευρά, αν δεν σε ενδιαφέρει ο τομέας σχέσεις, ο επαγγελματικός τομέας αυτή τη στιγμή σού λέει να μετράς μέχρι το δέκα, όταν αυτός από τον οποίο εξαρτάσαι επαγγελματικά σου πατάει με δύναμη τον κάλο.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

The world is not enough! Αν έχεις κάτι να αποδείξεις, κάνε το. Έχεις τη δύναμη δέκα πυρηνικών εργοστασίων που μπορούν να δώσουν ενέργεια σε δέκα μητροπόλεις και ταυτόχρονα η διαχείρισή της μπορεί να γίνει τρομακτικά επικίνδυνη προς τον εαυτό σου και προς τους άλλους. Μπορείς να χτίσεις σπίτι ξεκινώντας να σκάβεις το οικόπεδο με τα χέρια, να μπεις σε σχέσεις που θα σε μεταμορφώσουν εντελώς, να βγεις από σχέσεις που πίστευες ότι δεν θα φύγεις ποτέ, να βρεις χρηματοδότες εκεί που οι άλλοι βρίσκουν κλειστές πόρτες, να αναλάβεις να σώσεις μια επιχείρηση, να φύγεις από μια δουλειά, να επηρεάσεις αυτούς που θέλεις να επηρεάσεις, να εξελιχθείς την ώρα που οι άλλοι νιώθουν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Ναι, μπορεί να συναντήσεις ενστάσεις, βίαιη αντίδραση, παγόβουνα, παγίδες, άρνηση, παιχνίδια εξουσίας, ανταγωνισμό. Όμως ό,τι και να συμβεί, ΕΣΥ θα κολυμπήσεις.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Όταν Άρης/Πλούτωνας διασχίζουν τον 12ο ηλιακό σου οίκο και ο Κρόνος βρίσκεται στον Σκορπιό, κάποιες στενές σχέσεις ή συνεργασίες ραγίζουν. Αν ο τομέας δουλειά δεν προχωράει, ή αν κάποια σχέση δεν προχωράει, η ρωγμή γίνεται ηφαιστειακός κρατήρας. Εάν προσπαθείς να παγώσεις το μυαλό σου και δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, θυμήσου ότι βρίσκεσαι σε μια εύθραυστη εποχή και ότι το να τρομοκρατείς τον εαυτό σου με σκοτεινά σενάρια δεν χρησιμεύει απολύτως σε τίποτα. Όσο για την έκλειψη Σελήνης (29/11) στις 6°47΄των Διδύμων, ίσως καλείσαι να απαντήσεις περισσότερο συγκεκριμένα για το βαθμό επάρκειας και ικανοποίησής σου σε δύο θέματα: 1. Πόσο άνετα αισθάνεσαι στη σχέση σου, πόσο δηλαδή αισθάνεσαι ότι έχεις βρει τον κάποιον που αγαπάς ή είσαι ακόμα ερωτευμένος πέρα από τις κοινωνικές επιταγές; 2. Πόσο δημιουργικός είσαι στην επαγγελματική σου ζωή; Αν το χρήμα και η ασφάλεια είναι τα μοναδικά επιχειρήματα που έχεις, τότε είναι πιθανή μια ανατροπή.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν δεν υπάρχει λόγος να κρύψεις τα αισθήματά σου, άφησέ τα ελεύθερα με την έκλειψη Σελήνης (29/11) στις 6°47΄των Διδύμων. Ζήτα, ακόμα κι αν δεν σου δοθεί, ακόμα κι αν κανείς δεν είναι εύκαιρος να σε αγκαλιάσει ή δεν μπορεί να σου δώσει τη στιγμή που θέλεις. Μη θυμώνεις αν κάποιος σε αγνοήσει – ίσως έχει τα δικά του προβλήματα, τα δικά του άγχη, που αυτή τη στιγμή δεν μοιράζονται κι απομακρύνεστε πρόσκαιρα. Ακόμα κι αν αντιμετωπίσεις, ή κάποιος γύρω σου, επαγγελματικές φουρτούνες, μη δηλητηριάσεις επιπλέον την ατμόσφαιρα με γκρίνια, μην παγώνεις κι άλλο το σπίτι. Με την Αφροδίτη και τον Ερμή σε ευθεία πια πορεία υπάρχει ροή στην καθημερινότητα, υπάρχει ήλιος, υπάρχουν λόγοι να είσαι αισιόδοξος/η. Παραβλέποντας την ειρωνεία της περιόδου που ούτε το «καλό» δίνεται ολόψυχα αλλά ούτε και το «κακό» κυριαρχεί, μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω, να μη μαστιγωθείς για πράγματα του παρελθόντος και να μη μειώσεις τα αισθήματά σου προς εκείνον/η που αγαπάς, γιατί τρέμεις στην ιδέα ότι δένεσαι ξανά.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ