Cosmic Telegram

Stardust Notes 30.11.12

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30436-68559.jpg

 Είναι δύσκολο να οπτικοποιήσεις ένα σταθερό αέρινο ζώδιο, όσο και μια ιδέα ή ένα ιδανικό. Αυτό ισχύει για τον Υδροχόο, με τον οποίο συνειδητοποιούμε τη δυαδικότητα των αέρινων ζωδίων, αντιμετωπίζοντας ένα ζώδιο που περιέχει έντονες αντιφάσεις οι οποίες προέρχονται από τους δύο εντελώς διαφορετικούς στο συμβολισμό τους κυβερνήτες του: τον παλιό του κυβερνήτη Κρόνο και τον νέο Ουρανό.

Ο Κρόνος και ο Ουρανός είναι αντίθετοι με κάθε έννοα: ο Κρόνος συμβολίζει την παράδοση, τις δομές, την ιεραρχία, την εξουσία, το στάτους κβο, την τάξη. Ο Ουρανός είναι η δύναμη που θέλει να σπάσει το στάτους κβο και τις παλιές δομές που ο Κρόνος θέλει να συντηρήσει. Ο Ουρανός είναι καινοτόμος – αυτός που φέρνει νέες ιδέες που θα ωφελήσουν την κοινωνία. Τα Ουράνια ιδανικά είναι ουτοπικά στο βαθμό που περιέχουν δημοκρατία και ισότητα, ανοιχτότητα και ειλικρίνεια και την πιθανότητα να ανέβει τόσο η συνειδητότητα των ανθρώπων ώστε να σέβεται ο ένας τη διαφορετικότητα του άλλου και να εργάζονται μαζί για το κοινό καλό.

O σύγχρονος κυβερνήτης του Υδροχόου, Ουρανός, έχει μια ιδιότυπη τροχιά γύρω από την Ήλιο και εκκεντρικό άξονα περιστροφής, γεγονός που ταιριάζει με την αντιφατική και απρόβλεπτη συμπεριφορά του. Στην πραγματικότητα είναι διχασμένος μεταξύ μιας συντηρητικής, αυστηρής, θρησκευτικής και προς τα χρήματα προσανατολισμένης οικογένειας και της επιθυμίας του να τα βροντήξει όλα και να φύγει για την καρδιά της Αφρικής, ή όπου... Μπορεί να συζητάει άνετα με έναν αριστερ και να ακούει με ενδιαφέρον το πιο σκληροπυρηνικό δεξιό. Δεν είναι υποκρισία. Μπορεί να έχει αριστερές θέσεις και συντηρητικό τρόπο ζωής. Δεν μπορεί να είναι ούτε αυστηρά αριστερός ούτε αυστηρά δεξιός. Στο βάθος είναι ένας αναρχικός με την ουσιαστική σημασία της λέξης.

Όσο για τις σχέσεις, χορεύει σαν την πεταλούδα γύρω κοντά και μακριά από τη φλόγα. Συνήθως έλκεται από ανθρώπους που είναι control freaks, τους οποίους και δεν αντέχει όλη την ώρα. Ναι, ναι, γοητεύεται από αυταρχικούς τύπους, αλλά είναι ζήτημα χρόνου να τους δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Διατηρεί τον έλεγχο δημιουργώντας απόσταση. Δεν είναι και πολύ του έρωτα, του σεξ και του ρομάντζου. Τα αισθήματά του μπορεί να είναι βαθιά και μακράς διάρκειας, αλλά δεν θέλει –κι αυτό είναι ζήτημα ζωής και θανάτου– να φανεί γλυκερός ή σε ανάγκη, κολλημένος ή συναισθηματικά εξαρτημένος. Η αποστασιοποίηση από τα αισθήματά του μπορεί να είναι τραυματική για τους άλλους. Ένας Υδροχόος ζει ανάμεσά μας αλλά δεν είναι ένας από εμάς.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ