- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πανσέληνος στις 4 Φεβρουαρίου
Μάς υπενθυμίζει ότι χρειάζεται να ισορροπήσουμε το κεφάλι με την καρδιά
Ο Λέοντας αναζητάει την αυθεντικότητα, θέλει να ανακαλύψει τον αληθινό εαυτό. Είναι το ζώδιο που συμβολίζει την καρδιά: τι κάνουμε από, για και με την αγάπη. Ο Υδροχόος σχετίζεται με την πρόοδο και τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο ότι το πάθος χωρίς όραμα και η ιδεολογία χωρίς ευαισθησία είναι επικίνδυνα.
Η Πανσέληνος αυτή μάς υπενθυμίζει ότι χρειάζεται να ισορροπήσουμε το κεφάλι με την καρδιά κι ότι κάθε φορά που συνδέουμε το θάρρος και τη δημιουργικότητα του Λέοντα με τα ιδεώδη, την αλληλεγγύη και την ισότητα του Υδροχόου κάτι εντελώς καινούργιο αναδύεται.
Ο Ερμής, που είναι ο πρώτος πλανήτης από τον Ήλιο, συμβολίζει τη γενεσιουργό δύναμη του μυαλού. Ο Ερμής βρίσκεται αυτή την περίοδο στον Υδροχόο, τονίζει τη δύναμη που έχουν οι κοινές προθέσεις και στόχοι. Ο Ερμής, ανάδρομος μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου στον Υδροχόο, λέει ότι οι σκέψεις ενδιαφέρουν – οι σκέψεις δημιουργούν πραγματικότητα. Ό,τι σκεφτόμαστε υλοποιείται. Όταν ενώνουμε τις ιδέες και τα οράματά μας με των άλλων αυξάνουμε με γεωμετρική πρόοδο την επιρροή τους. Ο πλανήτης Ουρανός που σχετίζεται με τον Υδροχόο κάνει τρίγωνο με τη Σελήνη κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου εντείνοντας το συμπαντικό μήνυμα που συνοψίζεται στο ότι: χρειάζεται να ενσωματώσουμε τις νέες πληροφορίες στη ζωή μας, να συνεισφέρουμε τα ταλέντα μας στο κοινό καλό και να μείνουμε ανοιχτοί στις ριζικές αλλαγές.
Ο Κρόνος, που ήταν ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου προτού ανακαλυφθεί ο Ουρανός το 1781 και γίνει μέρος της αστρολογίας, βρίσκεται στον Τοξότη και κάνει τετράγωνο με το Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Με τον Ποσειδώνα να διελαύνει τους Ιχθύς μπορούμε να δούμε καθαρότερα τις απεριόριστες δυνατότητές μας, όπως και τη σύνδεση όλων με όλους και όλα. Σαν σύμβολο του υπερβατικού, ο Ποσειδώνας μάς μαθαίνει ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια από Φως, που εμπεριέχει όλα τα έθνη, όλες τις γλώσσες, όλο το αίμα, το χρώμα και όλες τις μορφές της ζωής.
Να θυμόμαστε ότι η Σελήνη όταν κάνει σύνοδο με τον Δία αυξάνει την υπερβολή στη συμπεριφορά, στις αντιδράσεις, στις επιθυμίες, στα θέλω. Υπάρχει έντονη διάθεση δραματοποίησης, συναισθηματική απληστία αλλά και δύναμη να στηρίξουμε τους άλλους, επιθυμία για μεγαλείο, ανάγκη εξερεύνησης νέων τόπων, νέων ανθρώπων, νέων δυνατοτήτων, ανησυχία, αλαζονεία, γενναιοδωρία, τύχη. Ενώ στο τρίγωνό της με τον Ουρανό υπάρχει φαγούρα για αλλαγές, για ενθουσιασμό, για αντισυμβατικότητα.
Αξίζει να έχουμε κατά νου επίσης ότι σχηματίζεται αργά το τετράγωνο μεταξύ Κρόνου/Ποσειδώνα (σε Τοξότη/Ιχθύες) που είναι ένα από τα έντονα και μεγάλης διαρκείας αστρολογικά γεγονότα της χρονιάς. Οι Ιχθύες έρχονται στο προσκήνιο με αποτέλεσμα να μάθουμε τι κρύβεται στο παρασκήνιο σε κοινωνικό/ πολιτικό/ οικονομικό επίπεδο, όπως φυσικά και σε προσωπικό: Τι δεν ξέρουμε; Τι μας αποκαλύπτεται; Ποιο είναι το κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ; Τι χρειάζεται να αποκρυσταλλωθεί; Να πάρει μορφή; Στην κυριολεκτική της ερμηνεία αυτή η όψη μιλάει για την κρίση του νερού – την έλλειψή του που έχει φτάσει τα όρια του συναγερμού, τους ωκεανούς και τις θάλασσες που θα πεθάνουν από τη μόλυνση, τα νεκρά ψάρια που καλύπτουν τις ακτές με χωρίς προηγούμενο ρυθμούς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας, η ανταπόκριση του κοινού είναι ανύπαρκτη. Υπάρχει μια παγκόσμια άρνηση να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα με αποτέλεσμα από φέτος αυτό το τετράγωνο να ενταθεί, αναγκάζοντάς μας να αντιμετωπίσουμε τη σκοτεινή πραγματικότητα – ουσιαστικά να ξυπνήσουμε ουρλιάζοντας.
Στη διάρκεια της Πανσελήνου έχουμε και τη σύνοδο Ποσειδώνα/Αφροδίτης στους Ιχθύες, δηλαδή μια έξαρση του ρομαντισμού, του ονείρου, των μυστικών σχέσεων, των απαγορευμένων ερώτων, του παραμυθιού, της εξιδανικευμένης ομορφιάς, της μουσικής ως υπέρτατης διαφυγής και απόλαυσης. Είναι μια σύνοδος που μας μεθάει από αισθήματα, που το αντικείμενο του έρωτά μας είναι ένας μικρός θεός, μια μικρή θεά που μας διαφεύγει, που θέλουμε να ανεβάσουμε σε ένα βάθρο για να λατρεύουμε. Κι όμως, όπου υπάρχει εξιδανίκευση υπάρχει και απογοήτευση, όπου υπάρχει απογείωση έρχεται και η προσγείωση, όπου υπάρχει παραμύθι υπάρχει και αυταπάτη. Προσοχή στο κενό μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Προσοχή στους συνεταιρισμούς, στις οικονομικές συνεργασίες, στην τοποθέτηση των χρημάτων, γιατί οι λάθος εκτιμήσεις πληρώνονται ακριβά. Α ναι, υπάρχει διαφορά μεταξύ του ερωτεύομαι τη φαντασίωση που έχω για τον Άλλο, από το ερωτεύομαι τον Άλλο.
Γεννηθήκαμε γι’ αυτή την εποχή. Ήρθαμε για να δημιουργήσουμε την αλλαγή, για να κάνουμε τη διαφορά, για na πάρουμε μέρος στο μεγάλο πείραμα. Κάθε ένας από εμάς κρατάει ένα μικρό κομμάτι του συμπαντικού παζλ, μια λίστα με τα καθήκοντά του που μόνο ο ίδιος/α μπορεί να φέρει εις πέρας. Είμαστε οι συνειδητοί δημιουργοί της νέας πραγματικότητας. «Αυτές είναι οι μέρες του θαύματος και του θαυμασμού / αυτό είναι μια υπεραστική κλήση» λέει σε ένα τραγούδι του ο Paul Simon.
* Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων (Λέοντες, Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιοί), όσοι έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις 13ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο.