Cosmic Telegram

Stardust Notes 26.11.12

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30277-68338.jpg

Ο Λέων είναι σταθερό ζώδιο-φωτιά. Ο καλύτερος τρόπος να περιγράψεις μια σταθερή φωτιά είναι μέσα από τον κυβερνήτη της: Ο Ήλιος, η συνεχής πηγή φωτός και ζωής, είναι το κέντρο του ηλιακού συστήματος γύρω από την οποία περιστρέφονται όλοι οι πλανήτες. Έτσι ακριβώς οι πλανήτες στον Λέοντα βρίσκονται στα καλύτερά τους όταν εκπέμπουν τη μοναδική ζωική δύναμή τους προς χάρη όλων.

Ένας Λέων εκπέμπει θερμότητα, μπορεί να λάμπει και διαθέτει μια απέραντη γενναιοδωρία. Υπάρχει κάτι ηλιόλουστο στους Λέοντες. Υπάρχει αξιοπρέπεια, ευγένεια, υπερβολή, αγάπη για την πολυτέλεια και το στιλ. Οι Λέοντες είναι υπερήφανοι, προτιμούν να στηρίζονται οι άλλοι πάνω τους κι όχι αυτοί στους άλλους. Αγαπάει το δράμα, στο οποίο θέλει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τις ερωτικές ιστορίες, οι οποίες στο συστατικό τους έχουν τη λέξη «πολύ», την αναγνώριση που θεωρεί γενετικό του δικαίωμα.

Υπάρχουν βεβαίως και τρελαμένα εγώ ανάμεσα στους Λέοντες. Υπάρχουν Μουσολίνι Λέοντες, που δεν έχουν καμία συνείδηση ούτε μεγαλείου ούτε ευγένειας, καμία συναίσθηση της επιρροής τους στους άλλους, και αναζητούν να ελέγξουν τους γύρω τους μέσω του φόβου και της υπακοής. Ποιος ξέρει γιατι κάποιοι Λέοντες έχουν τέτοια σπάνια αίσθηση αγάπης και αφοσίωσης, ενώ άλλοι γίνονται απειλητικοί αν δεν κάνεις αυτό που σου λένε; Πώς γίνεται ένας Λεων να συμπεριφέρεται σαν τον Σβαρτζενέγκερ στον Εξολοθρευτή προτού γίνει καλός;

Ένας Λέοντας είναι τόσο ευαίσθητος στην κριτική που δεν μπορεί να ανεχτεί καν μια αντίδραση, γνώμη, άποψη, αξιολόγηση που δεν είναι κολακευτική ή απολύτως αρεστή. Εάν κάποιος παρατηρήσει μια ατέλειά του, μια αδυναμία του, τότε η εικόνα του εαυτού του σπάει σαν καθρέφτης δημιουργώντας κατάρρρευση ενώ το πρόσωπο που την ανέφερε εξαφανίζεται όπως οι αντικαθεστωτικοί απο τις ομαδικές φωτογραφίες επί Στάλιν. Ο ναρκισσισμός του Λέοντα στα χειρότερά του.

Ένας Λέοντας θα πρέπει να μάθει να μιλάει στους ανθρώπους κι όχι να ερμηνεύει για αυτούς συνεχώς ανεβασμένος πάνω σε μια αόρατη σκηνή. Η ανάγκη για ένα συνεχές χειροκρότημα φτάνει στο επίπεδο του Γυμνού Βασιλιά, που γίνεται καρικατούρα του εαυτού μόνο και μόνο για να πάρει το κοινό με το μέρος του. Ναι, σαφώς προκειται για μια αμυντική στάση, οπότε χρειάζεται να απαλλαγεί από το «κοίτα με» τριπάκι αποδυναμώνοντας τους επικριτές που λένε ότι ένας Λέων είναι ένας κλόουν χωρίς μέικ-απ.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr/

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ