Cosmic Telegram

Ποιότητες που λείπουν από το γενέθλιο χάρτη και τι σημαίνει η έλλειψή τους

1.Παρορμητική Ποιότητα

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όταν λείπει η παρορμητική ποιότητα (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) έχουμε κάποιον που αυτή την έλλειψη την καλύπτει με παρορμητισμό – με μια έκρηξη δηλαδή και με ξαφνική, αψυχολόγητη δράση. Υπάρχει δυσκολία επίσης να ξεκινήσει κάτι ή να τελειώσει κάτι. Όταν υπάρχει έλλειψη παρορμητικής ποιότητας κάποιος μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα σε ένα απότομο τέλος. Παντρεμένος επί εικοσιπέντε χρόνια, με τέσσερα παιδιά, ξαφνικά μια μέρα φτιάχνει τις βαλίτσες του και λέει: «Φεύγω. Σε βαρέθηκα». Ο άλλος ποτέ δεν κατάλαβε ότι όλα αυτά τα χρόνια κάτι πήγαινε τόσο άσχημα – εκπλήσσεται σα να τον χτύπησε αστραπή. Δεν ήξερε, γιατί δεν του είχε πει ποτέ κάτι που θα σήμαινε συναγερμό στη σχέση.

Ή τον/την πιάνει μια ξαφνική παρόρμηση να αρχίσει ή να τελειώσει κάτι κι έτσι φτιάχνει τις βαλίτσες του/της και φεύγει. Αυτή η παρόρμηση μπορεί να καταστρέψει όλα όσα με κόπο είχε δημιουργήσει. Είναι αυτός που μπαίνει ξαφνικά σε μια σχέση χωρίς να υπολογίζει αν ο άλλος του κάνει ή επενδύει τα χρήματά του παρορμητικά χωρίς να ελέγξει το ρίσκο.

Όταν έχει μειωμένη παρορμητική ποιότητα σημαίνει ότι έχει αυξημένη τη σταθερή (Ταύρος, Λέοντας, Σκορπιός, Υδροχόος) ή την μεταβλητή ποιότητα (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς), με αποτέλεσμα αυτός που του λείπει η παρορμητική ποιότητα να λέει: «Λοιπόν, σταθερέ εαυτέ μου, θα σε ξεβολέψω, θα σε βγάλω από την αδράνειά σου» ή «μεταβλητέ εαυτέ μου, θα σε αναγκάσω να συγκεντρωθείς».

Σημείωση: Μετράμε τους επτά παραδοσιακούς πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη μας –από Ήλιο μέχρι και Κρόνο– για να υπολογίσουμε σε ποια ποιότητα υπάρχει έλλειψη.