Cosmic Telegram

Αποδόμηση των ζωδίων

Ιχθύς

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
302344-229717.jpg

Δεν έχω να πω τίποτα για τον Ιχθύ, οπότε μπορείτε να προχωρήσετε σε άλλο ζώδιο! Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Ιχθύς είναι τα πάντα όλα. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Δεν ορίζεται. Δεν περιέχεται. Ούτε ταξινομείται. Δεν συλλαμβάνεται διανοητικά. Ως το πιο ώριμο υδάτινο ζώδιο, ο Ιχθύς που είναι και πιο κοντά στο συλλογικό δεν έχει ταυτότητα, ή έχει πολλές ταυτότητες, εναλλασσόμενες, μεταβαλλόμενες αενάως. Είναι ο χαμαιλέων του ζωδιακού που παίρνει το σχήμα και το χρώμα του περιβάλλοντος.

Ο Δίας, ο παλιός κυβερνήτης των Ιχθύων, περιγράφει τη χαρούμενη, εκστατική, δελφινίσια πλευρά των Ιχθύων. Στους Ιχθείς είναι ανεπτυγμένη η αίσθηση της ομορφιάς και μπαινοβγαίνουν στη Φαντασία και το Φανταστικό με τέτοια άνεση που τα υπόλοιπα ζώδια μόνο να ονειρευτούν μπορούν.

Οι Ιχθείς είναι οι κυρίαρχοι στης δημιουργικής αυτοέκφραςσης, των θαυμάσιων ηθοποιών, αφού μπορούν να εκφράσουν κάθε προσωπικότητα και επίσης είναι εξαιρετικοί στην εξω-λεκτική επικοινωνία, δηλαδή μιλάνε μέσα από το χορό, την τέχνη και τη μουσική, ικανοί να ενωθούν και να παραδοθούν σε δυνάμεις και αισθήματα που είναι μεγαλύτερα από αυτούς, από εμάς, από όλους μας. Οι Ιχθείς είναι ψυχικά σφουγγάρια. Εάν ένας θλιμμένος, δυστυχισμένος, απογοητευμένος μπει στο δωμάτιο που βρίσκεται ο Ιχθύς, τότε ο Ιχθύς θα γίνει θλιμμένος, δυστυχισμένος, απογοητευμένος χωρίς να ξέρει το γιατί. Ναι ένας Ιχθύς πάντα μπαίνει στα παπούτσια του άλλου –συνειδητά ή ασυνείδητα– ακόμα κι αν τον στενεύουν υπερβολικά.

Οι Ιχθείς είναι ένα περίεργο μείγμα παιδικού ενθουσιασμού και κυνισμού ηλικιωμένης χήρας. Ενώ μπορεί να συγκινηθεί και να χαρεί και να γελάσει με τα πιο απλά πράγματα, μπορεί επίσης να απογοητευτεί από οτιδήποτε χωρίς κανέναn προφανή λόγο. Ίσως ο φανταστικός κόσμος του είναι πάντα καλύτερος και πάντα παρόν στο μυαλό του κι έτσι η σύγκριση είναι συντριπτικά εναντίον της πραγματικότητας. Τώρα οι κατηγορίες: Άπιστος, ανεύθυνος, αλλάζει συμμαχίες και φίλους κατά πού φυσάει ο άνεμος, παραμορφώνει την πραγματικότητα, αλλάζει απόψεις, ιδέες, γνώμες που ορκιζόταν σε αυτές, ζει διπλή ζωή, είναι σαδιστής, είναι μαζοχιστής, είναι σκληρός, εξαφανίζεται, είναι στον κόσμο του, μπορεί να καταπιεί κάποιον σαν φάλαινα χωρίς να πάθει ούτε λόξυγκα. Χμμμ… Το τελευταίο που θέλει ένας Ιχθύς είναι να πληγώσει τους άλλους. Αλλά αν νομίζει κάποιος ότι μπορεί να τον κλείσει στο κλουβί είναι γελασμένος, ακόμα κι αν ο Ιχθύς παρακαλάει να τον φυλακίσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ