Cosmic Telegram

Αποδομώντας τα κλισέ των ζωδίων

Ταύρος

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
302318-229691.jpg

Μία τέλεια απεικόνιση της Αφροδίτης ως κυβερνήτη του Ταύρου είναι η Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι. Σε αυτόν τον πίνακα η θεά της ομορφιάς και της αγάπης αποτελεί το ιδεώδες της γήινης ομορφιάς: Γυμνή στο κοχύλι, με τον αέρα να την σπρώχνει απαλά προς την ακτή. Ο Ταύρος ανήκει στο φυσικό κόσμο, στην εναλλαγή των εποχών, στους ρυθμούς της φύσης κι έχει ανάγκη την επαφή με τη φύση. Η Αφροδίτη στον Ταύρο μάς ενθαρρύνει να ενσωματώσουμε τις αξίες μας και να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας. Ο Ταύρος είναι το σύμβολο της αυτοεκτίμησης, ο Ταύρος ξέρει τι μας δίνει ικανοποίηση και χαρά και πώς να τα έλξει.

Η σχέση με τις αισθήσεις και το σώμα είναι πηγές χαράς και τεράστιας ευχαρίστησης για τους Ταύρους. Υπάρχει συνήθως μια αύρα ομορφιάς, ηρεμίας και απόλαυσης σε αυτό το ζώδιο που απεχθάνεται τις συγκρούσεις και την ένταση. Όταν πιέζεται ένας Ταύρος στιλώνει τα πόδια και αρνείται να υποχωρήσει – γίνεται πολύ πεισματάρης και δεν κουνιέται ούτε πόντο από τη θέση του. Ακολουθώντας τη φύση οι Ταύροι έχουν τεράστια υπομονή και αντοχή, μέχρι τη στιγμή που θα θεωρήσουν ότι είναι η κατάλληλη για να δράσουν.

Μόνο οι πολύ κοντινοί τους άνθρωποι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να ζεις μαζί τους – οι διαθέσεις, ο αυταρχισμός, το εγώ, αχ αυτό το αδιανόητο εγώ τους. Μπορεί να είναι σαν ντίβες που φωνάζουν στον ατζέντη τους, που τον κατηγορούν γιατί η φωνή τους δεν είναι άψογη κ.λπ. Είναι περίεργη αυτή η συμπεριφορά γιατί στο βάθος λαχταρούν οικειότητα, στενές σχέσεις και ισχυρούς δεσμούς που θα τους γιατρέψουν τους πόνους του παρελθόντος.

Κάποιος πρέπει να είναι πολύ σκληρός για να τους φέρει βόλτα – όσο πιο ζόρικος, μάλιστα, τόσο το καλύτερο. Εντάξει, δεν χρειάζεται να τον χαστουκίσει κάποιος αλλά περιστασιακά μάλλον θα ερχόταν στα ίσα του αν κανείς του έδινε μια καλαμιά για να συνέλθει. Ένας Ταύρος χρειάζεται κάποιον που δεν είναι του χεριού του, που κρατάει κάποια μυστικά του κρυφά. Ενας τέτοιος τύπος μπορεί να τον εξελίξει. Παρόλη την ανάγκη ενός Ταύρου για έλεγχο των πάντων γύρω του, αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι ένας σύντροφος που να τον κάνει να νιώθει υπεύθυνος για όλες τις ενέργειές του και να μην μπορεί να τον ελέγξει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ