Cosmic Telegram

Αποδομώντας τα κλισέ των ζωδίων

Δίδυμοι

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Δίδυμος είναι το παιδί των ζωδίων του αέρα. Είναι ευφυής, περίεργος, έξυπνος, πνευματώδης, επιδέξιος, ενδιαφέρεται για τα πάντα, γοητεύεται από τις πληροφορίες, τα γεγονότα και μαθαίνει πάντα. Σαν μεταβλητό ζώδιο είναι ιδιαίτερα καλός στο να αναλαμβάνει πολλά πράγματα. Το θέμα της δυαδικότητας σημαίνει ότι μπορεί να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα – να διαβάζει ένα βιβλίο ενώ βλέπει τηλεόραση, να παίρνει τα email του ενώ μιλάει στο τηλέφωνο. Αν το επεκτείνεις και σε άλλους τομείς της ζωής θα μπορούσε να αγοράζει δύο πράγματα ή να έλκεται από πράγματα που είναι σε ζεύγη - παπούτσια, σκουλαρίκια κ.λπ. 

Σαν πεταλούδα του ζωδιακού ο Δίδυμος είναι στα καλύτερά του όταν συνδέει, ενώνει, προσθέτει πληροφορίες από διαφορετικούς ανθρώπους. Οι Δίδυμοι κυβερνούν τα χέρια κι αυτό σημαίνει ότι αφενός πιάνουν τα χέρια του αφετέρου ότι εκφράζεται και «μιλάει» με τα χέρια. Επίσης κυβερνάει τους πνεύμονες που συνδέονται με την εισπνοή και την εκπνοή, ή την πληροφορία. Οι Δίδυμοι είναι διαρκώς απασχολημένοι, δραστήριοι, ελαφροί, ένα νεανικό ζώδιο που η μεταβλητότητα τους κάνει προσαρμοστικούς, εύκολους στην αλλαγή, ευέλικτους, με ένα μυαλό σαν τον υδράργυρο –που δεν πιάνεται– και τρομακτικούς όταν αισθανθούν να κολλάνε ή να έχουν παγιδευτεί σε καταστάσεις που θεωρούν «βαριές». Οι Δίδυμοι δεν θέλουν να παίρνουν τίποτα πολύ σοβαρά.

Λίγοι καταλαβαίνουν πως λειτουργεί το μυαλό ενός Διδύμου. Ενώ ο εγκέφαλος των περισσοτέρων μας βρίσκεται μέσα στο κεφάλι μας, των Διδύμων διαθέτει εκατοντάδες αόρατες κεραίες που εκτείνονται έξω από το κεφάλι και είναι γυρισμένες προς κάθε κατεύθυνση. Τα καλώδια είναι αόρατα στο κοινό μάτι, αλλά όλα αναζητούν συνδέσεις. Ενώ τα μάτια του, τα αυτιά του, όλα τα αισθητήρια όργανα μοιάζουν σαν φυσιολογικά ανθρώπινα όργανα, δεν είναι. Ενώ κοιτάζει βαθιά στα μάτια του αγαπημένου του/της, την ίδια ακριβώς στιγμή κλείνει το μάτι στον μπάρμαν ή τη σερβιτόρα. Μπορεί να ακούει ταυτόχρονα Ντεμπισί, Νιρβάνα και CNN, ενώ αναμεταδίδει τα νέα στο πρόσωπο που μιλάει στο τηλέφωνο. Το μεγαλύτερο σύγχρονο θαύμα για ένα Δίδυμο δεν είναι το εμβόλιο εναντίον της πολυμελίτιδας, αλλά τα κινητά με αναμονή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθεράπευτα επιφανειακός και άπιστος. Στις μέρες μας το λένε σύνδρομο ελλειμματικής υπερ-κινητικής προσοχής, γνωστό και ως σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής ή σύνδρομο υπέρ-κινητικότητας, πριν χρόνια όμως το λέγανε παλιός καλός Δίδυμος. Ένας Δίδυμος είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος, που κινείται συνεχώς για να αποφεύγει τις σφαίρες. Τους αρέσει αυτό, το απολαμβάνουν, το χρειάζονται. Ακόμα κι αν αυτός/η που είναι στη ζωή του ζει με το άγχος ότι όλες οι υποσχέσεις που δόθηκαν και οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν μπορούν να καταλυθούν την επόμενη μέρα προς χάρη ενός καινούργιου ενδιαφέροντος, προορισμού, κατεύθυνσης.