Cosmic Telegram

Αποδομώντας τα κλισέ των ζωδίων

Σκορπιός

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
302302-229676.jpg

 Βαθύς, σκοτεινός, μυστηριώδης. Μαγνητισμός, πάθος, δύναμη. Όταν ο Σκορπιός μπαίνει σε ένα δωμάτιο δημιουργεί αλλαγή στην ατμόσφαιρα. Το αντέχεις; Ο Σκορπιός είτε σε γοητεύει είτε σε απωθεί, δεν υπάρχει μέση οδός. Δεν υπάρχει τίποτα επιφανειακό σε αυτό το ζώδιο, οι Σκορπιοί δεν διακρίνουν καμία ελαφρότητα στη ζωή. Αυτό το ζώδιο δεν έχει να κάνει τίποτα με τη περιοδικότητα της Σελήνης, όπως ο Καρκίνος, τίποτα με τη ρευστότητα του Ιχθύ. Η ηρεμία, το σκοτάδι και το βάθος το κάνουν το πιο συναισθηματικά έντονο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το ζώδιο των άκρων, πάγος ή φωτιά, μαύρο ή άσπρο, ποτέ κάτι ενδιάμεσο και συχνά ένα είδος εμμονής που μπορεί να είναι εξαιρετικά δημιουργικό ή ακραία αυτοκαταστροφικό.

Μυστικοπαθής, ιδιωτικός και ελεγκτικός. Ένα ηφαίστειο ενεργό ή κοιμώμενο. Ποτέ δεν μπορείς να μάθεις κάτι από έναn Σκορπιό που δεν θέλει να σου πει κάτι - ακόμα και το περίφημο sκορπίσιο βλέμμα δεν αποκαλύπτει, κρύβει. Κι όμως ντεντέκτιβ, ψυχαναλυτές, γιατροί, βατραχάνθρωποι και καταδύτες που βρίσκονται κάτω απο την «επιφάνεια» έχουν στους χάρτες τους έντονη παρουσία Σκορπιού.

Όπως και θεραπευτές - ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του θεραπευτή και οι Σκορπιοί λειτουργούν πολλές φορές σαν άγγελοι εξαγνισμού είτε σε προσωπικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο. Οι Σκορπιοί κατηγορούνται για την πίεση και τον εξαναγκασμό που δημιουργούν στους άλλους να φέρουν στην επιφάνεια θέματα κρυμμένα, ταμπού ή τραύματα, ώστε να μπορέσουν να ιαθούν. Ναι, ο θεραπευτής από τη μία πλευρά και ο εξαγνισμός. Και από την άλλη; Οι Σκορπιοί που αφιερώνουν τη ζωή τους στο να καταστρέφουν άλλους ανθρώπους, να τους απατούν, να τους μηνύουν, να χρησιμοποιούν μαφιόζικες τακτικές αν χρειάζεται.

Και το σεξ; Ω, ναι, το σεξ. Η εφηβεία για ένα Σκορπιό αρχίζει από τη μήτρα, αφού ξέρει για το σεξουαλικό του όργανο (και όλων των άλλων βεβαίως) πολύ πριν βγάλει τρίχες εκεί κάτω. Ειναι δύσκολο να κατηγοριοποιήσεις τους Σκορπιούς σε σχέση με τη σεξουαλικότητά τους ή τις προτιμήσεις τους. Εάν έμαθε στην οικογένεια ότι το σεξ έιναι ένα υγιές κομμάτι της ζωής, μπορεί αυτο να σημαίνει και μονογαμία, ακόμα κι όταν μία στο τόσο υπάρχουν σεξουαλικές παρασπονδίες - αυτές δεν σημαίνουν τίποτα για τον ίδιο τον Σκορπιό, αλλά αν υποψιαστεί έστω ότι ο Άλλος μπορεί και να αλλοιθώρισε στο πρόσωπο που φέρνει τα ποτά θα κατατρέχει και τους δύο ακόμα και 20 χρόνια μετά το θάνατό του.

Εάν η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση υπήρξε αλλοπρόσαλλη είναι πιο δύσκολο να καθορίσει κοινωνικά τη θέση του. Είτε καταπιέζεται έντονα, που σημαίνει κακή διάθεση τον περισσότερο καιρό, είτε μια μυστική ζωή μακριά απο τα αδιάκριτα μάτια, που συμπεριλαμβάνουν απο τους συνεργάτες στη δουλειά μέχρι τους ανθρώπους που ζει μαζί τους - ειδικά τους ανθρώπος που ζει μαζί τους. Όσο για την περίφημη σεξουαλικότητα κάθε Σκορπιού, εξαφανίζεται όταν η δουλειά δεν πάει καλά. Η επαγγελματική ζωή είναι το απόλυτο βαρόμετρο της αισθηματικής και σεξουαλικής του ζωής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ