Cosmic Telegram

Μια προειδοποίηση για τη διέλευση του Ποσειδώνα στους Ιχθείς

 *(ενδιαφέρει κυρίως Ιχθείς/ Παρθένους/Τοξότες/ Διδύμους που έχουν γεννηθεί στις πρώτες τρεις μέρες αυτών των ζωδίων)

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ήλιος συμβολίζει την αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας σαν ξεχωριστοί άνθρωποι. Όταν ο Ποσειδώνας κάνει μια δύσκολη όψη με τον Ήλιο μας διαλύει τα όρια του εγώ μας και μας ζητάει να αφήσουμε πίσω μας ή να παρατηθούμε από κομμάτια του εαυτού και της ταυτότητάς μας ώστε να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο χώρο για το Καινούργιο.

Ο Ποσειδώνας δημιουργεί ψευδαισθήσεις, σύγχυση, και αμφιβολίες. Μπορεί πιθανόν πριν, να αισθανόμαστε κύριοι της ζωής μας έχοντας τα πάντα υπό έλεγχο ή αναλαμβάνοντας δράση όποτε χρειαζόταν αλλά τώρα εξωτερικά γεγονότα μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο: Ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στη ζωή μας. Μια προαγωγή που περιμέναμε πηγαίνει σε κάποιον άλλο, ή χάνουμε μια δουλειά ή μια σχέση που σήμαιναν πολλά για εμάς. Η ενέργειά μας πέφτει κατακόρυφα, η ελάχιστη κούραση γίνεται μεγάλη κούραση, οι ώρες του ύπνου αυξάνονται, αισθανόμαστε ληθαργικοί και η διάθεση για απόδραση από την καθημερινότητα- που γίνεται ξαφνικά αφόρητη με την πρακτικότητά της- μεγαλώνουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως εξωτερικά, τουλάχιστον εμφανώς, αλλά υπάρχει μια ψυχολογική δυσφορία, αισθανόμαστε χαμένοι και ανίκανοι να συνεχίσουμε όπως πριν. Κάτι πρέπει να πεθάνει, κάτι πρέπει να γεννηθεί- αυτό είναι το αίτημα του Ποσειδώνα. Φυσικά και εύκολα λέγεται αλλά δύσκολα γίνεται αφού ταρακουνιούνται πίστη και ελπίδα.

Προσοχή στην παγίδα του Ποσειδώνα: Δημιουργεί τέτοιου είδους αυταπάτες που γλιστράμε πολύ εύκολα σε σχέσεις στις οποίες λειτουργούμε σαν θύματα ή μάρτυρες. Ερωτευόμαστε δηλαδή αυτόν ή αυτήν που για οποιοδήποτε λόγο ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε ή η σχέση δεν μπορεί να εξελιχθεί, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η θυσία μας θα κάνει τη σχέση να λειτουργήσει. ΔΕΝ.

ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ- είτε στον έρωτα είτε στις επαγγελματικές προτάσεις είτε σε σημαντικές αγορές, οπουδήποτε με οποιονδήποτε, πρόσεξε γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περπατήσεις σε μια ομίχλη που κρύβει λύκους μεταμορφωμένους σε Κοκκινοσκουφίτσα.