Cosmic Telegram

29 Οκτωβρίου 2012: Πανσέληνος στον Ταύρο (6º47, στις 21:51΄)

(ενδιαφέρει Ταύρους, Σκορπιούς, και Υδροχόους, Λέοντες δευτερευόντως)

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Πανσέληνος δείχνει πού έχουμε φτάσει και τι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα. Φωτίζει τα όρια που χρειάζεται να σεβαστούμε και τους περιορισμούς που πρέπει να ξεπεράσουμε.

Ο Σκορπιός μάς πιέζει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους ή τους εθισμούς μας και να απαλλαγούμε από ό,τι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του –αδιέξοδες δουλειές, τελειωμένες σχέσεις, αδιάφορα life styles, άχρηστες συνήθειες–, ό,τι μας καταπιέζει ή ό,τι δεν μπορούμε πια να στηρίξουμε. Το να αφήνεις οτιδήποτε πίσω σου δεν είναι πάντα μια επώδυνη διαδικασία. Το να κρατάς κάτι που σε αρρωσταίνει, όμως, είναι πάντα επώδυνο. Τι λοιπόν έχει τελειώσει στη ζωή σου ή βρίσκεται σε αποσύνθεση; Τι είναι έτοιμο να γεννηθεί; Το πνευματικό καθήκον του Ταύρου είναι να αναπτύξει τις αληθινές αξίες και να ζήσει σύμφωνα με αυτές. Αυτές εμπεριέχουν και την αίσθηση της αξίας μας και τη στάση μας απέναντι στο χρήμα, την ασφάλεια, την απόλαυση. 

Η παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε το 2008, όταν ο μοντέρνος κυβερνήτης του Σκορπιού πέρασε στον Αιγόκερω, συνεχίζει να δημιουργεί σε όλο τον κόσμο κινήματα για οικονομική αναμόρφωση, όπως και εναλλακτικούς τρόπους συναλλαγών ή και ανταλλακτικής οικονομίας. Συνεργασία είναι μία από τις λέξεις κλειδιά. Η σύνοδος του Κρόνου με τον Ήλιο στον Σκορπιό δίνει έμφαση σε αυτή την εποχή της αποκατάστασης, της συμφιλίωσης, της περάτωσης των ευθυνών που έχουμε αναλάβει και τη συνειδητοποίηση της αλληλεξάρτησής μας. Ο Σκορπιός συμβολίζει τη διανομή της εξουσίας και των πόρων μας. Με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα σε αμοιβαία υποδοχή (ο κυβερνήτης του Αιγόκερου ο Κρόνος βρίσκεται στον Σκορπιό και ο κυβερνήτης του Σκορπιού Πλούτωνας στον Αιγόκερω), αυτή η Πανσέληνος δείχνει τα σημεία και τον τρόπο που έχουμε εξαπατηθεί και ποιος μας έχει επιβληθεί βάναυσα, ενώ μας προτρέπει να αναλάβουμε το κομμάτι της εξουσίας που μας αναλογεί και να σκεφτούμε πρωτότυπα μακριά από κλισέ και κοινοτοπίες.   

Υ.Γ. ΘΥΜΉΣΟΥ: Τώρα όχι μόνο είναι η στιγμή για να συνειδητοποιήσεις τη δύναμή σου, αλλά και για να βοηθήσεις να την εκφράσει και όποιος αγγίζεις. Κάθε φορά που περνάς δίπλα από κάποιον στο δρόμο, κάθε φορά που λες γεια, χαιρετάς με χειραψία, αγκαλιάζεις, αυτή είναι η στιγμή. Δεν υπάρχει πρόβα.