Cosmic Telegram

Κρόνος στον Σκορπιό: Μια πρώτη ματιά

(από 5 Οκτωβρίου 2012, 23:34 - 23 Δεκ 2014 & από 15 Ιουνίου 2015 - 18 Σεπ 2015)

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η περίοδος μπορεί να χαρακτηριστεί ως εποχή ΚΡΙΣΗΣ για μία ή για όλες τις διαστάσεις της ζωής: οικονομική, σεξουαλικο-αισθηματική, ψυχολογική ή πνευματική. Είναι μια περίοδος που είναι ιδιαίτερα σημαντική σαν εποχή τέλους παλιών μοτίβων ζωής – εγκαταλείποντας κάποια έντονη επιθυμία ή μια προσκόλληση και βιώνοντας ένα είδος αναγέννησης μόλις η φάση ολοκληρωθεί.

Αναγκάζεται κάποιος να πειθαρχήσει τις επιθυμίες του και να σταθεροποιήσει τις συναισθηματικές του δεσμεύσεις είτε με γεγονότα που δημιουργούν πίεση, απογοήτευση ή κρίση είτε συνειδητοποιώντας μέσα από δύσκολες, κομβικές περιστάσεις τις επιπτώσεις των επιθυμιών του ή τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή του η χρήση της δύναμής του – σεξουαλικής, οικονομικής, συναισθηματικής. Δηλαδή αντιλαμβάνεσαι, πολλές φορές δυσάρεστα, ότι η κακή χρήση της οποιασδήποτε μεγέθους επιρροής σου στους άλλους μέσα από το σεξ, το χρήμα και το συναίσθημα έχει επώδυνες επιπτώσεις στη ζωή σου.

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν αυτή την περίοδο σαν μια εποχή δεινών, ταλαιπωριών, βασάνων, χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν την αιτία. Άλλοι περιγράφουν μια αίσθηση κόλασης ή καθαρτηρίου στην οποία οι επιθυμίες και οι δεσμεύσεις βελτιώνονται ή εξελίσσονται και η συνείδηση της βαθύτερης ουσίας αφυπνίζεται. Εν συντομία: πρόκειται για ένα διάστημα που έρχεσαι σε επαφή με τον πυρήνα της ζωής, με δομικές εμπειρίες που συνήθως αποφεύγονται ή αγνοούνται.

Πολλοί δείχνουν έντονο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο για θέματα που σχετίζονται με την πραγματικότητα της ψυχής, του θανάτου, ή ενδιαφέρονται για τη μετά θάνατο ζωή. Το ζήτημα του θανάτου, ένα θέμα ταμπού σχεδόν στις σύγχρονες κοινωνίες, γίνεται κυρίαρχο τώρα και είναι η περίοδος που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί περισσότερο ρεαλιστικά και σαν αναπότρεπτο γεγονός.

Πολλοί ωθούνται να οργανώσουν περιουσιακά στοιχεία, διαθήκες ή κληρονομιές. Άλλες σημαντικές οικονομικές συμφωνίες είναι επίσης συνηθισμένες αυτή την περίοδο, αλλά η πιο άμεση αντίδραση είναι κάποιος να θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του και συχνά να «ασφαλίσει» την ψυχή του στο πιο βαθύ δυνατόν επίπεδο.

Είναι επίσης περίοδος συνειδητοποίησης της σημασίας της σεξουαλικότητας και του πώς κάποιος διοχετεύει τη σεξουαλική του ενέργεια. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι περίοδος σεξουαλικής απογοήτευσης που φαίνεται να συμβαίνει ώστε να γίνει κάποιος περισσότερο αυτάρκης και πειθαρχημένος.

Σε άλλες περιπτώσεις κάποιος αποφασίζει συνειδητά ότι η σεξουαλικότητα δεν είναι μια διασκεδαστική διέξοδος, ή ένα ένστικτο που απαιτεί εκτόνωση, ή μια ελαφριά δραστηριότητα, αναγνωρίζοντας τη σημασία του σεξ, την ιαματική του διάσταση, την ιερότητά του, τη μεταμορφωτική του δύναμη. Είναι επίσης μια εποχή που αυξάνεται το ενδιαφέρον για τη μεταφυσική, την πνευματικότητα ή τα διάφορα είδη έρευνας. Ο Κρόνος στον Σκορπιό φέρνει στην επιφάνεια το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου να ζήσεις σύμφωνα με τα ιδανικά και τα πιστεύω σου.

*Αφορά Σκορπιούς, Υδροχόους, Ταύρους, Λέοντες και ειδικότερα σε πρώτη φάση τους γεννημένους τις πρώτες 11 μέρες – μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013. Και φυσικά όσους έχουν ωροσκόπους σε αυτά τα ζώδια ή προσωπικούς πλανήτες (όπως Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη).