Cosmic Telegram

Πανσέληνος στις 7º του Κριού, 30/9, στις 06:20΄

Ίσως να είναι η πιο εμπρηστική Πανσέληνος της χρονιάς

Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ίσως να είναι η πιο εμπρηστική Πανσέληνος της χρονιάς, αφού βρίσκεται (με διαφορά μιας μοίρας) δίπλα στο συνεχιζόμενο τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα, φέρνοντας αυτές τις μεταμορφωτικές δυνάμεις σε σημείο βρασμού. Προχωράμε. Δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν μπορούμε πια να παραμείνουμε οι ίδιοι. Ακούμε τα τύμπανα της πτώσης του παλιού κόσμου και τις ωδίνες του καινούργιου. Σε αυτή την πορεία είμαστε όλοι μαζί, το περνάμε όλοι μαζί, ο καθένας με τον τρόπο του και το βαθμό συνειδητότητάς του. Κανείς αμέτοχος. Πουθενά δεν μπορείς να κρυφτείς από ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και θα συμβεί παντού. Όσο περισσότερο στηρίζουμε και κατανοούμε ο ένας τον άλλο, τόσο ευκολότερη θα είναι η μετάβαση.

Για άλλη μια φορά το θηλυκό καλείται να πρωταγωνιστήσει. Η Δήμητρα (Ceres) στη 1º του Καρκίνου γεμίζει το πόδι που λείπει στο τετράγωνο που δημιουργείται μεταξύ του Ήλιου στις 7º του Ζυγού, της Σελήνης και του Ουρανού στις 7º Κριού και του Πλούτωνα στις 7º του Αιγόκερου, δημιουργώντας έναν Μεγάλο Σταυρό – μια δυναμική όψη που συμβολίζει το άνοιγμα νέων οριζόντων και δρόμων. Τα παρορμητικά ζώδια ξεκινάνε κάθε νέα εποχή και τώρα με τις τέσσερις γωνίες ενεργοποιημένες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη γέννηση ενός νέου Προτύπου για την ανθρωπότητα. Η Δήμητρα μάς καλεί να απαλλαγούμε από τις ιεραρχίες, για να εξελιχτούμε στη συνεργασία αρσενικού-θηλυκού και ανθρώπου με Γη. Πλησιάζοντας τη στάση προς ανάδρομη πορεία (στις 31 Οκτωβρίου στις 4º), η Δήμητρα θα κάνει στενή όψη με το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα μέχρι τον Μάιο του 2013, επαναπροσδιορίζοντας τους κανόνες της εξουσίας και το ρόλο των γυναικών. Στις 25 Σεπτεμβρίου η Δήμητρα μπήκε στον Καρκίνο, στο ζώδιο που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία και την προστασία της ζωής, και θα μείνει μέχρι τις 22 Ιουνίου του 2013 στηρίζοντας τη σωστή σχέση του ενός με τον άλλο και όλων μας με τη Γη. Οι γενιές που γεννήθηκαν με Ουρανό στον Καρκίνο (1949-56) και Ουρανό στον Αιγόκερω (1988-96) είναι ήδη προετοιμασμένες για να χαράξουν νέα μονοπάτια στις σχέσεις, στην οικονομία και στο περιβάλλον.

Υπάρχουν κι άλλοι δείκτες που δείχνουν την έξαρση της γυναικείας δύναμης. Ναι, ο 21ος αιώνας ή θα είναι γυναικείος ή δεν θα υπάρξει. Η Αφροδίτη στον Λέοντα, κυβερνήτης του Ζυγού και του Ταύρου, βρίσκεται μια μοίρα απόσταση από το τετράγωνο ακριβείας των Δεσμών της Σελήνης (στον Σκορπιό και τον Ταύρο), αφυπνίζοντας τον Έρωτα και την Ομορφιά μέσα στον καθένα μας και προτρέποντάς μας να υπερβούμε τους παραδοσιακούς ρόλους ανδρών και γυναικών. Η Αφροδίτη επίσης συμβολίζει τις αξίες και την αυτοεκτίμησή μας. Ο Άρης, ο κυβερνήτης των Κριού και σύμβολο του Μαχητή, κάνει σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό και τετραγωνίζει την Αφροδίτη τονίζοντάς μας ότι πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε ό,τι έχει ουσία και νόημα. Ο Κρόνος μπαίνει στον Σκορπιό στις 5 Οκτωβρίου, ολοκληρώνοντας τη διέλευσή του στο Ζυγό που ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου του 2009. Ο Κρόνος στον Σκορπιό κάνει αμοιβαία υποδοχή (που σημαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι ο κυβερνήτης του Αιγόκερου βρίσκεται στον Σκορπιό, ενώ ο κυβερνήτης του Σκορπιού στον Αιγόκερω), με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω για τα επόμενα τρία χρόνια, ενισχύοντας τη συμπαντική κατεύθυνση για υπεύθυνη χρήσης της εξουσίας, των χρημάτων και των φυσικών πόρων.

Το Sabian, σύμβολο του Ήλιου στις 8º του Ζυγού, τονίζει ότι κατά το πέρασμά μας σε νέα εδάφη οδηγούμαστε και στηριζόμαστε από αόρατες δυνάμεις: «Ένα λαμπερό τζάκι σε ένα έρημο σπίτι». Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και στις πιο άδειες ώρες μια πνευματική δύναμη είναι έτοιμη να καλωσορίσει και να ζεστάνει την κακότροπη συνείδηση για να βρει το κέντρο της. Και για τη Σελήνη στον Κριό στις 8º: «Ένα μεγάλο γυναικείο καπέλο με κορδέλες που τις φυσάει ο ανατολικός άνεμος». Προστασία και πνευματική καθοδήγηση στην ανάπτυξη της συνείδηση.

Να είσαι δυνατός. Να αγαπάς. Και να μην αφήσεις ό,τι δεν μπορείς να κάνεις, να παρεμβαίνει σε ό,τι μπορείς να κάνεις.