- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σαρκοζί - Μπρούνι: Ήταν ζήτημα Κρόνου να συμβεί
Η δημοτικότητα του «γρήγορου Σαρκό» πέφτει - πέφτει - πέφτει
Το άρθρο είχε εκδοθεί στο Τεύχος Ιουλίου 2008 του περιοδικού Jupiter.
Στην αρχή ήταν στην Ντίσνεϊλαντ, ύστερα ο έρωτας στο Νείλο, μετά ο Ιντιάνα Τζόουνς στην Τελευταία Σταυροφορία στην Ιορδανία, μετά ένα glam παντρεμένο ζευγάρι που επισκέπτεται τη Μεγάλη Βρετανία, μεταγγίζοντας στο μεγάλο νησί την κομψότητα της Γηραιάς Ηπείρου - με Αφροδίτη στον Τοξότη και Σελήνη/ Αρη στον Κριό «the world is not enough». Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με το τέως σούπερ μοντέλο συνεχίζουν το σοουμπιζνικό τους έπος.
Οσο πάντως το ζευγάρι αστράφτει, τόσο η δημοτικότητα του «γρήγορου Σαρκό» πέφτει - πέφτει - πέφτει, σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, αφού το πρόβλημα της οικονομίας δεν μπορεί να λυθεί όπως επί Αντουανέτας με παντεσπάνι.
Το κοινό φαίνεται ενοχλημένο από τον επιδεικτικό πρόεδρο που ζει τη ζωή του σαν ήρωας σαπουνόπερας - η έντονη φωτιά στο ωροσκόπιο δίνει μια αίσθηση παντοδύναμου τρομερού παιδιού με θεϊκό προορισμό - αλλά με τον Ήλιο του στο 10ο οίκο του, στον τομέα δηλαδή εκείνο που συμβολίζει τη δημόσια εικόνα του, δεν μπορεί παρά να είναι συνεχώς υπό το βλέμμα του κοινού. Ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος Φρανσουά Χολάντ τον κατηγόρησε ως «νάρκισσο».
Ο έρωτας που έγινε βιβλίο
«Κύριε πρόεδρε, δεν έχω κανένα λόγο να αρνηθώ» είπε η μητέρα της Κάρλα Μπρούνι όταν ο Νικολά Σαρκοζί τής ζήτησε την άδεια να παντρευτεί την κόρη της και ο γάμος ήταν ζήτημα χρόνου. Οι τηλεψυχίατροι μίλησαν για την έντονη ομοιότητα της Κάρλα με την πρώην σύζυγο του προέδρου Σεσιλιά και επέμεναν στην παράξενη συμμετρία που είχε το ταξίδι του Σαρκοζί και της Μπρούνι στην Ιορδανία με την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Σεσιλιά με τον καινούργιο της έρωτα επίσης στην Ιορδανία.
Με την Κάρλα Μπρούνι ως πρώτη κυρία της Γαλλίας, το παλάτι των Ηλυσίων Πεδίων απέκτησε πιο δραστήριο μέλος των προεδρικών δημόσιων σχέσεων. Πριν γίνει σύζυγος του προέδρου, χαμογελούσε διάπλατα και τον κοιτούσε με τεράστιο θαυμασμό, προσφωνώντας τον «mon amour» μπροστά σε υπουργούς και δημοσιογράφους - μην ξεχνάμε ότι με Σελήνη σύνοδο Ουρανό, η Κάρλα αισθάνεται συναισθηματικά ασφαλής όταν μπορεί να είναι ο εαυτός της, όταν μπορεί να σοκάρει, όταν υπάρχει κινητικότητα, ξαφνικές αλλαγές και έξαψη κι όταν αντιδρά συναισθηματικά αντίθετα με ό,τι περιμένουν οι άλλοι.
Τώρα, ως σύζυγος και διαφημιστής του προέδρου, λέει στον κόσμο και τους Γάλλους ότι ο κυβερνήτης της χώρας έχει «πέντε ή έξι εγκεφάλους». Στο βιβλίο της «Carla and Nicolas, The True Story» η Κάρλα αφηγείται στους συγγραφείς Valerie Benaim και Yves Azeroual: «Ολα συνέβησαν ξαφνικά. Δεν περίμενα να συναντήσω κάποιον τόσο αστείο, τόσο γεμάτο από ζωή. Γοητεύτηκα από την εμφάνισή του και την ευφυΐα του. (Ο Σαρκοζί έχει Ερμή στον Υδροχόο.) Διαθέτει πέντε ή έξι εγκεφάλους, που τροφοδοτεί εκπληκτικά».
Εννοείται ότι οι άσπονδοι φίλοι έπιασαν «τους πέντε - έξι εγκεφάλους» και τους έκαναν χλευαστικό σχόλιο για τον Σαρκοζί. Στο βιβλίο της η Κάρλα λέει επίσης ότι σκοπεύει να μείνει σέξι μέχρι τέλους, εκφράζει μια ασαφή γνώμη για τον Μπερλουσκόνι και ανακοινώνει ότι δεν σκοπεύει να αφήσει την καριέρα της στο τραγούδι - το τρίτο της άλμπουμ έχει τίτλο «As if Nothing Happened».
Μιλάει και για την κυρία Ντατί, την υπουργό Δικαιοσύνης και αντίζηλό της πριν η ίδια γίνει σύζυγος του Σαρκό. Περπατώντας στο παλάτι των Ηλυσίων με την κυρία Ντατί, η κυρία Μπρούνι παρατηρώντας το προεδρικό κρεβάτι είπε χαριτολογώντας: «Θα σου άρεσε να ήσουν εδώ. Ετσι δεν είναι;».
Στο βιβλίο της μιλάει ακόμα για το πάρτι όπου συνάντησε τον περασμένο Νοέμβριο το μόλις διαζευγμένο πρόεδρο. Μεταξύ των καλεσμένων στο δείπνο ήταν ο Ραφαέλ Αϊντχόβεν, ο φιλόσοφος που μόλις είχε χωρίσει, και ο Λικ Φερί, άλλος πρώην εραστής της, που ήταν πρόσφατα υπουργός Παιδείας. Ο κύριος Φερί, σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, τοποθέτησε τον εαυτό του στη λίστα των κατακτήσεων της Κάρλα μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και του Μικ Τζάγκερ.
Ως Αιγόκερως, η Κάρλα σαφώς και επιλέγει (δεν την επιλέγουν) τους συντρόφους της ανάμεσα στους ισχυρούς και με την Αφροδίτη στον Σκορπιό το όπλο της ονομάζεται Σεξ. Η κυρία Μπρούνι, που ήταν «ελαφρώς μεθυσμένη», ζήτησε από τον κύριο Σαρκοζί να την πάει στο σπίτι της. Εκείνος την άφησε στην εξώπορτα και την επόμενη μέρα την επισκέφθηκε στο σπίτι της και «κάτω από την τεράστια γυάλινη οροφή της κρεβατοκάμαράς της άρχισαν να γνωρίζονται και να ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο καλύτερα», αποκαλύπτουν οι συγγραφείς.
Παράγοντας Κρόνος
Τι είναι αυτό που συνδέει αστρολογικά την Καρλίτα, όπως αποκαλεί ο Σαρκό την Μπρούνι, με το Γάλλο πρόεδρο; Με μια πρώτη ματιά οι χάρτες τους δίπλα δίπλα, δεν φανερώνουν τίποτα. Οι Ήλιοι τους δεν ταιριάζουν - αυτός Υδροχόος, αυτή Αιγόκερως αν και παλιότερα είχαν και τα δύο αυτά ζώδια τον Κρόνο κοινό κυβερνήτη.
Οι Σελήνες τους (οι συναισθηματικές τους ανάγκες, δηλαδή) επίσης έχουν τελείως διαφορετικούς προσανατολισμούς: αυτός Κριός, αυτή Παρθένος. Αρης και Αφροδίτη που παίζουν ζωτικό ρόλο στις ερωτικές σχέσεις, είναι επίσης ναι μεν αλλά... Αρα; Αρα αυτό που τους κολλάει και ταυτόχρονα θα τους δοκιμάσει είναι αυτό που οι παραδοσιακοί αστρολόγοι θεωρούσαν κατάρα, αλλά η σύγχρονη αστρολογία θεωρεί μεταμφιεσμένη ευλογία: ο Κρόνος.
Καθόλου τυχαία, ο Κρόνος ο θεός των περιορισμών βρίσκεται σε έξαρση, δηλαδή στην καλύτερη θέση του στο Ζυγό, στον τομέα που συμβολίζει τις Σχέσεις και το Γάμο, κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες -πολλές φορές πολύ έντονες- αλλά ο θερισμός είναι καρποφόρος.
Ο Κρόνος του Σαρκοζί βρίσκεται στις 20ο του Σκορπιού, δηλαδή επάνω στην Αφροδίτη της Μπρούνι, που βρίσκεται στις 19ο του Σκορπιού. Αυτή η σχέση έχει χαρακτηριστεί σαν η υπογραφή μιας αιώνιας φιλίας. Μπορεί βεβαίως αυτό να ισχύει για τις φιλίες αλλά όταν πρόκειται για ερωτικό δεσμό, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Αυτή η σχέση είναι παραδειγματικά η όψη της συναισθηματικής απόρριψης.
Η Αφροδίτη συμβολίζει την αιώνια ομορφιά, τη νεότητα, την ερωμένη, όλα αυτά που ενοχλούν δηλαδή τον Κρόνο, που αντιδράει με ζήλια, κτητικότητα, υποψία και το αίσθημα ότι μειονεκτεί κοινωνικά σε σχέση με την κοινωνική άνεση της Αφροδίτης. Πριν από το γάμο της η Κάρλα Μπρούνι εξομολογήθηκε στους δημοσιογράφους το φόβο ότι θα αποκοπεί από τους αντί-Σαρκοζί διανοούμενους και καλλιτέχνες που μέχρι τότε έκανε παρέα. «Η πίεση είναι τεράστια. Φοβάμαι ότι θα χάσω όποιον με υποστήριζε μέχρι τώρα».
Φυσικά και ο Κρόνος θαυμάζει την Αφροδίτη, τον γοητεύει. Υπάρχει ισχυρός δεσμός μεταξύ τους, που όμως αρχικά πιθανόν να φέρνει δυστυχία, αλλά και μια τεράστια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας ειλικρινούς σχέσης. (Ο Αρης της στις 17ο περίπου μοίρες του Υδροχόου τετραγωνίζεται επίσης από τον Κρόνο του, όπως και ο δικός του από τον Κρόνο της.)
Ο Κρόνος της Μπρούνι, που βρίσκεται στις 5ο του Κριού κάνει σύνοδο με τη σύνοδο της Σελήνης (στις 2ο του Κριού) με τον Αρη του (στις 9ο του Κριού). Οταν υπάρχει αυτή η όψη μεταξύ του ζευγαριού, φαίνεται ότι οι δύο άνθρωποι προχωράνε σε αντίθετες κατευθύνσεις. Ισως κάποιος να έλεγε ότι αφού ο Αρης συμβολίζει τις σωματικές επιθυμίες, πιθανόν να υπάρχει και σεξουαλική απέχθεια. Κι όμως είναι μία από τις συνηθέστερες όψεις που υπάρχουν ανάμεσα στα ζευγάρια.
Γιατί άραγε ενώ θα περίμενε κανείς σεξουαλική δυσκαμψία αντίθετα - τουλάχιστον τον πρώτο καιρό έχουμε πάθος, και σεξουαλική λαιμαργία; Αυτή η όψη έχει τη φήμη της σεξουαλικής απογείωσης πριν από το γάμο και την ψυχρότητα μετά. Ο Αρης συμβολίζει το πάθος και ο Κρόνος το φόβο. Ο Κρόνος υποκύπτει στη γοητεία του Αρη και ζηλεύει την ικανότητά του να είναι ο εαυτός του και μόνο ο εαυτός του, και που δεν μπορεί να είναι ο ίδιος.
Ετσι αρχίζει ο έλεγχος και η χειραγώγησή του. Οι όψεις Κρόνου και Σελήνης όπως του Σαρκοζί και της Μπρούνι θεωρούνται «καρμικές» - όσο πιο κοντά είναι οι δύο πλανήτες τόσο περισσότερο γίνονται μοιραίες. Η παρορμητικότητα είναι τεράστια και υπάρχει όση έλξη υπάρχει μεταξύ μιας καρφίτσας κι ενός μαγνήτη που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Όταν ο Κρόνος - τα όρια δηλαδή - πλησιάζει τη Σελήνη - το συναίσθημα δηλαδή - μπορεί είτε να την ενθαρρύνει και να την προστατεύσει είτε να την ποδοπατήσει και να την επικρίνει συνεχώς - ο δρόμος δεν είναι χωρίς αγκάθια.