Cosmic Telegram

Stardust Notes

Το καθημερινό τηλεγράφημα του Γιώργου Πανόπουλου

Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ερώτηση: O 7ος οίκος είναι ο οίκος που συμβολίζει το γάμο και τις συντροφικές/διαπροσωπικές σχέσεις. Σε αυτόν τον οίκο δεν έχω κανένα πλανήτη. Είναι άδειος. Αυτό σημαίνει καταστροφή για τις σχέσεις μου; Μήπως κανένα γάμο;

Έχουμε δέκα πλανήτες και δώδεκα οίκους. Άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορούν όλοι οι οίκοι να έχουν από έναν πλανήτη. Ακόμα κι έτσι, όμως, οι πλανήτες δεν είναι μοιρασμένοι ισομερώς. Μπορεί να υπάρχουν οίκοι που είναι γεμάτοι και πολλοί που είναι άδειοι. Όμως όλοι οι οίκοι συνδέονται με έναν πλανήτη κι έχουν έναν κυβερνήτη. Ο 7ος οίκος συνδέεται με την Αφροδίτη. Επομένως το πρώτο πράγμα που αναζητά κανείς με άδειο 7ο οίκο (κι όχι μόνο) είναι η θέση (σε ποιο ζώδιο) και τι όψεις κάνει η γενέθλια Αφροδίτη. Μια Αφροδίτη π.χ. σε όψη με τον Κρόνο είναι επιφυλακτική με τις σχέσεις, ο επιτυχημένος γάμος (σε κοινωνικό επίπεδο) είναι σοβαρό θέμα και η σημαντική σχέση ορίζεται από την ασφάλεια που προσφέρει, περισσότερο από την ερωτική απογείωση που ίσως αναζητά μια άλλη Αφροδίτη.

Έτσι μια Αφροδίτη/Κρόνος είναι πιθανόν να παντρευτεί σε μεγαλύτερη ηλικία και το στάτους του συντρόφου να είναι ζωτικής σημασίας. Αντίθετα μια όψη Αφροδίτης/Ουρανού σχετίζεται με γρήγορους ρυθμούς, αποζητάει κάθε φορά τον ενθουσιασμό, την ένταση, το διαφορετικό, το ιδιαίτερο. Ένας γάμος με τέτοια όψη μπορεί να γίνει μετά από ένα μήνα σχέσης, ή να μην είναι προσχεδιασμένος, ή η πράξη του γάμου να αποτελεί επανάσταση (στην οικογένεια, στην κοινωνία κ.λπ.) ή να μην τεθεί ποτέ ως προοπτική.

Εξαιρετικής σημασίας είναι και ο κυβερνήτης του 7ου οίκου. Για παράδειγμα με 7ο οίκο στον Τοξότη κυβερνήτης του είναι ο Δίας. Αν ο Δίας βρίσκεται στον 5ο οίκο, το άτομο πιθανόν να παντρευτεί με κάποιον/α που εκφράζει τις ιδιότητες του συγκεκριμένου οίκου, δηλαδή κάποιου δημιουργικού, γενναιόδωρου, με ισχυρό Εγώ, διάσημου ή αγαπητού στο ευρύ κοινό, κάποιου που αγαπάει τα παιδιά και διαθέτει ευρύ κύκλο γνωριμιών ή φίλων, διαθέτει κοινωνικό όραμα, έχει έντονους στόχους για το μέλλον και πιθανόν αγωνίζεται για το κοινό καλό.

Άδειος 7ος δεν συμβολίζει σε καμία περίπτωση μια ζωή μοναξιάς.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr