Cosmic Telegram

Stardust 411

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Εδώ χρειάζεται η ενεργητικότητα και η αποφασιστικότητα ενός Κριού για να λύσει το γόρδιο δεσμό.

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 411
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Στο ένα χέρι έχεις τη διέλευση του Κρόνου στον Σκορπιό, που σε προειδοποιεί να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου σε σχέσεις (συντροφικές, αλλά και επαγγελματικές), ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τη διάθεσή σου να διακινδυνεύσεις σε μια καινούργια. Από την άλλη πλευρά ο Άρης στον Τοξότη, ή ο Ουρανός στο ζώδιό σου, δείχνουν ότι όσο πιο ανοιχτός είσαι στο καινούργιο, στους νέους ανθρώπους που συναντάς, τις νέες προοπτικές, τόσο πιο ισορροπημένος θα αισθάνεσαι. Εδώ χρειάζεται η ενεργητικότητα και η αποφασιστικότητα ενός Κριού για να λύσει το γόρδιο δεσμό. Είσαι, δηλαδή, ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο δίλημμα. Με λίγα λόγια αφέσου στη ροή και φρόντισε να έχεις τους αερόσακους στο on σε περίπτωση σύγκρουσης καρδιών, οικονομικών συμφερόντων ή επαγγελματικών αντιπαραθέσεων. Α, και δεν υπάρχει αποστασιοποιημένη σχέση. Ή συμμετέχεις ή αποσύρεσαι.  

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μπορεί να ζεις με αμφιβολίες και φόβους για το μέλλον όταν βρίσκονται πλανήτες στον 8ο οίκο σου, μπορεί τα οικονομικά σου να βρίσκονται σε «ντελικάτη» (sic) φάση, μπορεί οι στενές σου σχέσεις κάτω από την επιφάνεια να βράζουν ή τα αισθήματα (και μάλιστα αυτά που είναι ενοχλητικά, όπως ζήλεια, κτητικότητα, μανία) να σε αποπροσανατολίζουν με την έντασή τους, αλλά μπορείς να δεις και την άλλη πλευρά: ότι μπορείς να είσαι σέξι, επιθυμητός ή να διαισθάνεσαι πού είναι τα χρήματα – μια ικανότητα εξαιρετική στις μέρες μας. Επειδή θα υπάρξουν στιγμές που θα αιωρείσαι μεταξύ μεγάλων προσδοκιών και φανταστικών καταστροφών, η μόνη εφικτή και κατάλληλη λύση για σένα είναι μία: Σταμάτα να σκέφτεσαι και άσε τον/την παρτενέρ σου στο χορό, στη σχέση ή στα επαγγελματικά να καθοδηγήσει τα βήματά σου. Και πρόσεχε μην τον πατήσεις ή μη σε ξενυχιάσει.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

1. Μη φοβάσαι τις σκηνές σε μια σχέση που έχει αποδείξει ότι αντέχει. 2. Θυμήσου ότι όταν ο κυβερνήτης σου Ερμής γυρίσει ανάδρομος αρχικά στον Τοξότη κι έπειτα στον Σκορπιό (από 6-26/11), επαγγελματικές και συναισθηματικές σχέσεις θα αποσυντονιστούν, οπότε προετοιμάσου αναλόγως. 3. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με συνομήλικούς σου που βρίσκεστε στο ίδιο επάγγελμα, για να δεις τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. 4. Όλοι όσοι σε ενδιαφέρουνε αυτή τη στιγμή σε αγαπάνε, ή το λιγότερο είναι ανοιχτοί μαζί σου κι έτοιμοι να σου κάνουν ό,τι χάρη θέλεις. 5. Η σώφρων δράση –ναι, υπάρχει κι αυτή– δεν έγκειται στον ανταγωνισμό με όσους έχουν περισσότερη δύναμη και παίζουν το παιχνίδι καλύτερα από σένα, αλλά στη συμμαχία μαζί τους. 6. Το ατού σου βρίσκεται στην ικανότητά σου να επικοινωνείς, να ενδιαφέρεσαι ή να φέρνεις εις πέρας μια δουλειά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Υ.Γ. Άκου το δίκιο και τις ενστάσεις αυτών που σε ενδιαφέρουν ή σε επηρεάζουν.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αυτό το διάστημα έχεις δύο ζεύγη επιρροών που χρειάζεται να αφομοιώσεις και να συνθέσεις μεταξύ τους. 1. Χρειάζεται να αρπάξεις την ευκαιρία μιας νέας δουλειάς ή ενός καινούργιου στόχου που θα σου δώσει την ευχαρίστηση που έχεις ανάγκη και που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις και πάλι ψυχολογικά σε φόρμα – με πλανήτες στον 6ο σου ΠΡΕΠΕΙ να είσαι και σωματικά σε φόρμα, γυμναστήριο ή μια φόρμα και τρέξιμο. Η επικοινωνία γίνεται θέμα προχωρώντας προς το τέλος του χρόνου και η επιτυχία εξαρτάται από ό,τι λες και, κυρίως, από αυτά που ΔΕΝ λες. 2. Με τον Πλούτωνα απέναντί σου στον Αιγόκερο μπορείς άραγε να ανοιχτείς στο είδος των ανθρώπων που σε γοητεύουν χωρίς να σου γεννάνε εμπιστοσύνη ή δεν πλησίαζες από το φόβο της απόρριψης; Ας το θέσω αλλιώς. Μπορείς να τους αποφύγεις; Ή, μάλλον, η ερώτηση είναι... είσαι έτοιμος να παίξεις στις Επικίνδυνες Αποστολές των Σχέσεων; Κατά τα λοιπά υπάρχει και η οικογένεια, το σπίτι ως καταφύγιο ή μια απόδραση ως διάλειμμα.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ναι, είναι αδιανόητος ένας κόσμος που το σώμα δεν  κατακλύζεται από ορμόνες και χωρίς δύο καρδιές να καταλήγουν στον ίδιο ρυθμό. Ένας έρωτας είναι τόσο εύθραυστος όσο και μια πορσελάνη Πομπηίας, τόσο μαγικός όσο κι ένα ιπτάμενο χαλί και τόσο εθιστικός όσο και ένα τηλέφωνο που περιμένεις κοιτάζοντας κάθε δύο λεπτά αν η συσκευή λειτουργεί. Ναι, ο έρωτας είναι μια εξάρτηση που όλοι λατρεύουμε. Είμαστε σαν τον Ιπτάμενο Ολλανδό – δεν μπορούμε να σταματήσουμε να περιπλανιόμαστε, να αγαπάμε κάθε φορά σαν να μην έχουμε παρελθόν. Με τον Άρη για λίγο ακόμα στον Τοξότη και την Αφροδίτη στον Ζυγό, πρόσθεσε βάθος στα αισθήματα ευχαρίστησης που σου στέλνει ο ουρανός και άσε το βαρύ αναστεναγμό να γίνει πόθος. Υ.Γ. Ναι, ναι, υπάρχει ο Κρόνος στον Σκορπιό και βάζει φρένο παντού. Αλλά εσύ θέλεις να ζήσεις το μύθο σου με τον Άλλο – just do it.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτέμβριου)

Βρίσκεσαι σε μεταβατική φάση. Ισχύει. Η τάση πάντως είναι για εξέλιξη προς τα πάνω, προς το καλύτερο –έστω κι αν αυτή την περίοδο υπάρχει ένταση. Αν είσαι καλλιτέχνης, δημιουργός, ερευνητής, φοιτητής ή κάποιος/α που η απομόνωση ευνοεί την παραγωγικότητά του και είναι συστατικό του επαγγέλματός του, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο εγγυάται λαμπρά αποτελέσματα. Αν είσαι ερωτευμένος ή φλερτάρεις με την ιδέα να ερωτευθείς μην τρελαίνεσαι ανακαλύπτοντας χίλια προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, μην αυτο-γκαντεμιάζεσαι χάνοντας τη χαρά του έρωτα και μην μπαίνεις στην τρέλα να ελέγξεις ό,τι δεν ελέγχεται. Μην πέφτεις στην παγίδα ότι την ώρα που θα πας να κόψεις το φρούτο αυτό θα εξαφανιστεί. Μήπως να το πάρεις απόφαση πως δεν ελέγχουμε τίποτα και ότι το μόνο που καταφέρνεις προφυλάσσοντας συνεχώς τον εαυτό σου είναι να τον κάνεις περισσότερο ευάλωτο και να τον στερείς από ό,τι κάνει τη ζωή συναρπαστική;  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η κυβερνήτης σου Αφροδίτη εδώ στο σπίτι της σηματοδοτεί μια περίοδο που οι κάθε είδους σχέσεις (προηγούνται οι συναισθηματικές) γίνονται προτεραιότητα. Δεν είναι εύκολο, στριμωγμένος σε μια αντίξοη πραγματικότητα, να διεκδικήσεις τη ζωή που επιθυμείς, αλλά σου δίνεται η ευκαιρία να το κάνεις. Αν οι ερωτικές και επαγγελματικές σου σχέσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο τώρα μπορείς να δώσεις λύσεις όπως «μου αρέσει μένω» ή «δεν μου αρέσει σκέφτομαι σοβαρά τις εναλλακτικές, τα plan b, τις δυνατότητές που έχω ή τις επιλογές που μου δίνονται». Όχι, δεν είναι τόσο ισχυρή η Αφροδίτη ώστε να δημιουργήσει ρήξεις ή γεγονότα ζωής – βοηθάει, όμως, όσο γίνεται άλλες διελεύσεις, ώστε να περάσεις μαλακά σ’ ένα επόμενο στάδιο. Ναι, είναι η εποχή που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη κι αυτό που βλέπεις σ’ αρέσει. Και το ενδιαφέρον είναι ότι αρέσει και στους άλλους. Κι έτσι, για αλλαγή, η καρδιά βρίσκεται στη θέση της... σχεδόν.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Κρόνος συμπίπτει (ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ) με τις δικές σου ανάγκες και τη δική σου ώρα για εξέλιξη. Γι’ αυτό μην παραπονιέσαι για τον κακό Κρόνο αλλά για την τυχόν κακή σου διαχείριση. Μην ευχαριστείς τον Κρόνο αλλά τον εαυτό σου που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για ό,τι καταφέρνει. Λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα μην επιμένεις να  βασανίζεις τον εαυτό σου με όσα ΔΕΝ έχεις επιτύχει. Ό,τι κι αν συμβαίνει, είναι κρίμα να ξεχνάς τη συμπαράσταση που συνεχίζει να υπάρχει και να παραβλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να σου επιστρέψουν γενναιόδωρα τη βοήθεια που τους έδωσες στο παρελθόν στηρίζοντάς σε και οικονομικά. Όποια κι αν είναι η ψυχολογική σου κατάσταση μην αυτοαναλώνεσαι στη μιζέρια. Δεν ξέρω αν την ξεπεράσεις με επιθέσεις στα μαγαζιά ώστε να κορεστούν οι καταναλωτικές σου παρορμήσεις –χλωμό δεδομένης της κατάστασης–, ούτε αν ερωτευτείς τον οικοδεσπότη/οικοδέσποινα ή κάποιον καλεσμένο σε ένα φιλικό σπίτι, ούτε αν θα φύγεις ένα γουίκ εντ για να ζήσεις τις ενιάμισι εβδομάδες, ούτε αν κάποιος ευγενικός άγνωστος ρίξει κάτω από την πόρτα σου ένα φάκελο γεμάτο ευρώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι νιώθεις την επιτακτική ανάγκη να μοιραστείς οτιδήποτε, χωρίς να αισθάνεσαι ότι κάποιος προσπαθεί να σου πάρει την μπουκιά από το στόμα.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ο κύκλος είναι γνωστός και τον ξέρεις. Στη μέση του κύκλου, όμως, ασφυκτιάς. Τι γίνεται έξω από αυτόν; Ο Δίας στους Διδύμους –αν και ανάδρομος– σου βάζει ιδέες. Να ανοιχτείς, να ξεμπλοκαριστείς, να δεις με όση δύναμη έχεις το παρά κάτω. Η ζωή δεν αντέχεται, όταν επαναλαμβάνεται και βαλτώνει. Ο Άρης στο ζώδιό σου για λίγο ακόμα επιτείνει τη δυσφορία για το ίδιο, για το γνωστό, για το επιτόπου τροχάδην. Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν κάποια στιγμή κι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να ανακαλύψουν αυτό που θα κάνει συναρπαστική τη ζωή τους. Μια τέτοια προοπτική είναι συγκλονιστική είδηση για σένα, εκτός από την ωριμότητα που συμπεριλαμβάνεται και πιθανότατα δεν σε αφορά. Μη χάσεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις καινούργιες ηπείρους πάνω σε καινούργιους κατά προτίμηση ανθρώπους.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μπορεί πριν εμφανιστείς δημόσια να χτύπαγες το κεφάλι σου στον τοίχο (να σκεφτόσουνα με δέος τις αλλαγές που σου συμβαίνουν ή έχουν συμβεί, ή να αγχωνόσουν πως θα κάνεις σλάλομ σε μια επαγγελματική ή οικογενειακή πίστα για να αποφύγεις ένα δέντρο που ξεφύτρωσε στη μέση του πουθενά), αλλά έξω να θυμάσαι ότι τα μάτια είναι στραμμένα πάνω σου: Πώς τα πάει αυτός ο τύπος στη δουλειά του; Ποιος/ποια είναι αυτός/ή δίπλα του; Με ποιους μιλάει; Είναι κάποιος/α; Αν θέλεις να ξέρεις, πάντως, οι άλλοι πιστεύουν για σένα ότι είσαι αξιόπιστος, ότι είσαι από αυτούς που στο τέλος φτάνουν εκεί που θέλουν, ότι μπορείς να γίνεις αμείλικτος, ότι είσαι σκυλί του πολέμου και ότι διαθέτεις αυτό το κάτι που μπορεί να σαγηνεύσει τους άλλους. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι κυνηγώντας μια θέση στο κατεστημένο (ναι, κατεστημένο, ακόμα και ως επαναστάτης) αυτό που ψάχνεις παθιασμένα είναι η αποδοχή και η συντροφικότητα  – αλλά αυτό θα μείνει μεταξύ μας.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο μπαμπάς του Τζέιμς Μποντ, Ίαν Φλέμινγκ –Δίδυμος με Ωροσκόπο Υδροχόο– έγραψε: «Μια φορά είναι τύχη, δεύτερη φορά είναι σύμπτωση, αλλά η τρίτη φορά είναι εχθρική πράξη». Αυτό ίσως να σημαίνει ότι όταν βλέπεις τη συμπεριφορά σου να επαναλαμβάνεται ως καταστροφικό πατρόν, τότε ήρθε ο καιρός να αλλάξεις. Ούτε θύτης ούτε θύμα. Με τον Άρη στον Τοξότη δεν έχει σημασία πόσοι φίλοι και άνθρωποι με καλή θέληση σε ενθαρρύνουν να βγάλεις τα stop από τη ζωή σου και να γίνεις λίγο βρόμικος/η, το σίγουρο είναι ότι βάζεις εξαντλητικά όρια στον εαυτό σου και τις επιθυμίες σου. Κι όμως, αν αφεθείς, τότε μπορεί να ανακαλύψεις την ελαφρότητα που λείπει τελευταία από τη ζωή σου. Όταν είσαι ανήσυχος/η ακόμα και μέσα στο σπίτι σου βλέποντας τηλεόραση, τότε η μοναδική λύση είναι να πάρεις τους δρόμους. Βγαίνοντας όμως έξω συναντάς ανθρώπους και όταν συναντάς ανθρώπους δημιουργείς σχέσεις και όταν δημιουργήσεις σχέσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να ερωτευθείς και όταν ερωτευθείς υπάρχει η περίπτωση να απογοητευτείς. Θεέ μου, πάλι τα ίδια; Ναι. Μήπως να πέσεις με τα μούτρα στα επαγγελματικά, που έχουν γίνει ήδη μείζον θέμα;    

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Υπάρχουν διασημότητες που μεταχειρίζονται όλα τα μέσα ώστε να δούνε το όνομά τους τυπωμένο. Υπάρχουν κι εκείνες που βάζουν το μάνατζέρ τους να διαρρεύσει στον Τύπο ότι θα πάνε στις 10 το βράδυ στο τάδε εστιατόριο και εμφανίζονται με μαύρα γυαλιά και απωθούν βίαια τους παπαράτσι. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με σένα; Είναι μια μεταφορά της αμφιθυμίας σου να σε «ανακαλύψουν». Σαν Ιχθύς, μην ξεχνάς ότι είσαι συνδυασμός αγγέλλου, καταραμένου καλλιτέχνη και fame whore. Βρίσκεσαι σε μια περίοδο της ζωής σου που αν θέλεις να γίνεις γνωστός ή δημοφιλής στον κύκλο σου, ή να αναγνωριστείς επαγγελματικά, θα πρέπει να επιδείξεις ό,τι πλεονέκτημα, ταλέντο, δυναμική και έμπνευση διαθέτεις. O μοναδικός τρόπος για να αποκτήσεις αυτά που θέλεις –είτε μια καρδιά είτε μια περίοπτη επαγγελματική θέση– πρέπει να είναι συγκεκριμένος, πρακτικός και αρεστός από τους άλλους. Όσο κι αν μπαίνεις στον πειρασμό να υποκύψεις στις φαντασιώσεις μεγαλείου και στις αυταπάτες, θα πρέπει να ιδρώνεις κάθε μέρα μέχρι το βράδυ και μετά φόρα μαύρα γυαλιά και υποδύσου το σταρ.  

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου