Βιβλιο

Το πνεύμα του Τόμας Πίντσον στην Αθήνα

Έλληνες και ξένοι μεταφραστές, μελετητές και φαν στο Πάντειο για τη Διεθνή Εβδομάδα Πίντσον

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99139-198357.jpg

Η Διεθνής Εβδομάδα Πίντσον (International Pynchon Week), οργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε δύο με τρία χρόνια και συγκεντρώνει Ακαδημαϊκούς όλων των κλάδων, φοιτητές, μεταφραστές και μελετητές του έργου του Τόμας Πίντσον.

Φέτος, το συνέδριο με τίτλο «International Pynchon Week, Athens 2015: Pynchon on the Edge» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του Δρ. Γιώργου Μαραγκού και του Ali Chetwynd του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Οι ομιλητές και το κοινό θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το τελευταίο μυθιστόρημα του Πίντσον, με τίτλο «Υπεραιχμή» (εκδόσεις Ψυχογιός) αλλά και την πρόσφατη ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, «Έμφυτο Ελάττωμα», η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο.

Το παρανοϊκό σύμπαν του διασημότερου άγνωστου Αμερικανού συγγραφέα θα ξετυλιχθεί στην αίθουσα του συνεδρίου από Έλληνες και ξένους ομιλητές. Από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν ο βασικός μεταφραστής του Γιώργος Κυριαζής και ο μεταφραστής και δοκιμιογράφος, Κώστας Καλτσάς. Επίβλεψη: Καθηγητής Δημήτρης Δημηρούλης

Πληροφορίες & πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ 

Διαβάστε για τι έγραψε ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης για το βιβλίο εδώ

Και διαβάστε εδώ για το νέο βιβλίο του Τόμας Πίντσον

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.